Prodlouží indiáni v Třinci vítěznou sérii?

Plzeň - Plzeňské indiány čeká další venkovní utkání, po pátečním zápasu s Kometou se přesunuli až k polským hranicím, kde změří síly s vedoucím celkem tabulky, Oceláři s Třince. Ti se na čele tabulky drží jen o skóre před pronásledovateli z Vítkovic. Plzeňský divák si určitě bude přát, aby obě družstva pokračovala ve svých sériích. Plzeň v té vítězné, Třinec naopak v té bez vítězství za tři body. Jak to nakonec všechno dopadne můžete sledovat zítra od 17:00 hodin!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC PLZEŇ 1929

Werk aréna, Třinec
28. listopadu 2010
25. kolo hokejové Tipsport extraligy

I v prvním vzájemném utkání této sezóny byl Třinec v roli favorita, na plzeňském ledě však prohrál 3:1. V tomto utkání naskočil do rozjeté extraligy mladý Mazanec, který předvedl kvalitní výkon a podržel Plzeň. Za tu se trefil nejproduktivnější hráč extraligy, Tomáš Vlasák, zámořský střelec Nicholas Johnson a Jan Heřman. Jediný zásah Ocelářů zaznamenal Vágner a Plzni se tak v domácím prostředí povedlo přerušit Třineckou sérii devíti zápasů bez porážky. Zvítězit se indiánům povedlo i v letním Tipsport Hockey Cupu, takže mají důvod si na Oceláře věřit.

-----------------------------------------------------------------------------------

Třinci se nedaří dotáhnout zápasy k vítězství

Oceláři jsou stále na prvním místě v extraligové tabulce, v posledních třech zápasech ale vybojovali jen tři body za tři porážky po samostatných nájezdech. To je zatím letošní nejdelší třinecké čekání na tříbodové vítězství. Co víc, Oceláři mají problém dotáhnout do úspěšného konce dobře rozjetá utkání. Vedli s Libercem, ale neuspěli. Se Slavií vedli v průběhu 3. třetiny dokonce o dvě branky, ale nakonec si z Prahy odváželi jediný bod. O to větší respekt by měli mít z plzeňských indiánů, kteří podobný obrat zvládli v posledním zápasu s Kometou i o několik dní dříve s Mladou Boleslaví.

Martin Adamský nejlepší ve statistice +/-

Dlouhá léta strávil v Plzni, ale letos se rozhodl změnit působiště. Miláček fanoušků, Martin Adamský, se vydal zkusit štěstí do ambiciózního Třince. Jak se mu vede? V kanadském bodování zatím ve 24 utkáních nasbíral 13 bodů za sedm branek a šest asistencí. Diváci televizního hokeje jistě nepřehlídli jeho ukázkový nájezd proti libereckému Vošvrdovi, kterým se zatím naposledy zapsal mezi střelce. Kromě toho se ale Martinovi daří výborně i v prestižní statistice plusových a minusových bodů, kde mezi všemi hráči extraligy nasbíral druhý největší počet kladných bodů, v Třinci je dokonce nejlepší. Jediný, kdo jich má víc, je jeho bývalý spoluhráč Jaroslav Modrý z Plzně.

Stíhací jízda zatím úspěšná

Jak je všem velmi dobře známo, modrobílí se musejí v této sezóně vypořádat s odečtem 19 extraligových bodů! Alespoň tak zní rozhodnutí APK. Jak se s tím indiáni perou? Zatím na výbornou! Od té doby, co vešel oficiálně v platnost verdikt o odečtu bodů Plzni, Mladé Boleslavi a Kladnu, si plzeňští hokejisté připsali na své konto maximální možný počet devíti bodů! Dokázali nejdříve porazit houževnaté Kladno a poté otočit dva zápasy ve svůj prospěch. V Mladé Boleslavi vyhráli 7:4, s Kometou Brno, kde prohrávali po úvodní části o tři branky, 5:4. Podaří se jim ve stíhací jízdě pokračovat i v zápase s trápícím se Třincem?

Mistři obratů

I tak by si letos mohli říkat svěřenci trenéra Mariana Jelínka. Divák si u jejich zápasů totiž nikdy nemůže být jistý výsledkem. Kromě toho, že dokázali otočit zápas s brněnskou Kometou, kde vyhráli druhou část utkáni 4:1, se jim podobně dařilo i v Mladé Boleslavi, kde závěrečnou třetinu vyhráli dokonce 5:1! Bohužel pro plzeňské fanoušky, funguje to i obráceně. Přesvědčit se o tom mohl každý, kdo navštívil zápas se Slavií, která dokázala srovnat ze stavu 1:4 na 4:4 a nakonec si zajistit výhru gólem v prodloužení. Vítězství si hned ve druhém kole proti Plzni připsali hráči Mountfieldu, kteří museli otáčet zápas z nepříznivého stavu 0:2.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 47
Počet vstřelených branek: 83
Počet inkasovaných branek: 63
Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 24 (14+10)
Nejlepší střelec: Martin Růžička - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Bonk – 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Zíb – 50 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Adamský +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Bryan McGregor -5



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 22
Počet vstřelených branek: 77
Počet inkasovaných branek: 80
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 36 (13+23)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák -12 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 23 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 64 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -11

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Slavia Praha 4
HC Oceláři Třinec 3 sn.
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)






Branky a nahrávky: 15. Doležal, 45. Jelínek (Kadlec), 56. Vašíček (V. Růžička), nájezd V. Růžička - 9. Kohn (Květoň), 36. Kohn (Krajíček, M. Růžička), 44. Kohn (Zíb, Květoň).
HC Oceláři Třinec: Hamerlík (nájezdy Vojtek) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček, Vágner, Hampl - Květoň, Peterek, Polák - Růžička, Kohn, Orsava - McGregor, Bonk, Varaďa - Adamský, Polanský, Hrňa.

HC Kometa Brno 4
HC Plzeň 1929 5
(3:0, 1:4, 0:1)




Branky a nahrávky: 3. Huml (Malec, Mojžíš), 10. Hubáček (Stehlík), 15. Hruška (Kvapil, Bičánek), 40. Hruška (Kvapil) - 21. Kovář (Vostřák, Vlasák), 28. Vlasák (Kovář, Duda), 32. Duda (Lammers), 35. Vlasák (Kovář , Slaney), 43. Duda (Straka).
HC Plzeň 1929: Salfický (od 15. Přikryl) – Jeřábek, Hanzlík – Slaney, Modrý – Benák, Dresler – Frolo – Stránský, Vostřák, Kovář – Vlasák, Lammers, Straka – Johnson, Duda, Heřman Martin – Heřman Jan, Plášek, Haman – Pitule.

-----------------------------------------------------------------------------------