Druhou polovinu sezóny odstartují indiáni v západočeském derby!

Plzeň - Stejně jako první a druhou čtvrtinu letošní extraligové sezóny načne i tu třetí západočeské derby mezi Plzní a karlovarskou Energií. Zatímco hosté jsou relativně v klidu na sedmém místě tabulky, domácí se ženou za každým bodem, který by jim pomohl umazat ztrátu na předkolo play-off, která jim vznikla odečtem bodů. A zatím se jim daří, vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů. Tuto formu budou chtít potvrdit i v zápase s velkým rivalem, takže toto derby bude mít o to větší náboj! Přijďte podpořit družinu Martina Straky v boji o krále západu!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

ČEZ Aréna, Plzeň
3.prosince 2010
27. kolo hokejové Tipsport extraligy

Letošní úvodní duel s Karlovými Vary, kterým oba týmy vstoupily do právě probíhající sezóny, si jistě všichni fanoušci velmi dobře pamatují. Ti plzeňští vzpomínají ale určitě daleko raději. Vždyť v divokém zápase, kde se vedení překlápělo ze strany na stranu, dokázali indiáni vedení Martinem Strakou vyhrát zápas gólem v poslední minutě základní hrací doby! Domácí přitom v průběhu zápasu dvakrát vedli, poprvé dokonce o dvě branky, hosté ale nesložili zbraně a dokázali otočit, ba co víc, vedení drželi ještě v 59. minutě. Pak ale zafungovala spolupráce Nicka Johnsona s Martinem Strakou a prvně jmenovaný vyrovnal, v hektickém závěru pak nezapomenutelný večer završil vítěznou brankou sám plzeňský kapitán. Odveta v nové karlovarské aréně však dopadla lépe pro domácí, ti vyhráli 5:2 a dokázali, že i když se jim v novém prostředí příliš nedaří, Plzeň zde poráží s přehledem. Přesto byl po debaklech z minulého ročníku poslední zápas více vyrovnaný, domácí si ale výhru pohlídali a nepřipustili změnu scénáře.

-----------------------------------------------------------------------------------

Vary rozdávají doma, venku loupí

Karlovy Vary, stejně jako v loňské nepovedené sezóně, sbírají více bodů na venkovních kluzištích. Nová domácí aréna, která je jim domovem od začátku extraligového ročníku 2009/2010, jako by jim nenesla štěstí. Faktem je, že v posledním hororovém ročníku se Energii nedařilo vůbec, přesto nasbírali více bodů na hřištích soupeřů. V tomto trendu pokračují i letos. V tabulce zápasů odehraných venku jim patří třetí místo. V třinácti utkáních nasbírali slušných 22 bodů. V počtu bodů uhraných na vlastním ledě jim však patří až desáté místo. A nebýt odečtu bodů třem klubům, tak by se karlovarští hokejisté posunuli dokonce ještě o dvě příčky níž! Vítězný duch, který v jejich šatně měly zanechat stříbrné basketbalové reprezentantky tak evidentně energetiky nenakazil.

Košťál se vrací, bude hrát už proti Plzni

Do sestavy Energie se po dlouhé absenci způsobené vleklým zraněním vrací jeden z klíčových hráčů Karlových Varů. Třicetiletý útočník zmeškal celou druhou čtvrtinu extraligy, proti Plzni už se ale zapojí do hry. Na druhé straně nemůže počítat Energie se zraněnými Noskem a Parýzkem, problémy mají i Gřegořek a Sloboda. Tým v tomto týdnu opustil Cyganov, který se vydal na Slovensko, a Hřebejk, který do konce kalendářního roku posílí prvoligový Chomutov.

Můj dům, můj hrad!

Přesně tohle heslo platilo v posledních šesti extraligových duelech, ve kterých se oba soupeři ze západu Čech utkali. Plzeň je tak výjimkou potvrzující pravidlo, že lázeňský soupeř rozdává doma body na potkání. V nové KV Aréně totiž ještě nedokázala uhrát ani bod. Stejně tak se ale v současné i minulé sezóně daří hokejistům Karlových Varů, kteří dokázali v Plzni vyhrát naposledy v mistrovském ročníku 2008/2009. Do první čtvrtiny této sezóny se také datuje poslední výhra Plzně na ledě soupeře. Jak to bude dál? Udrží si Plzeň velmi dobrou bilanci v domácím prostředí, nebo Vary potvrdí formu z venkovních zápasů?

Kanadské bodování v režii dua Straka+Vlasák

Že Martin Straka a Tomáš Vlasák jsou nepostradatelné ikony Plzně, ví každý fanoušek hokeje. Dokazují to i nyní, kdy se přesně po odehrané polovině sezóny objevují na špičce kanadského bodovaní celé extraligy. V celkovém součtu patří první místo Tomáši Vlasákovi, který je zároveň třetím nejlepším střelcem a druhým nejlepším nahrávačem. Jen o bod za ním je na druhém místě Martin Straka, který je s 25 gólovými přihrávkami nejlepším asistentem celé ligy! Jak dokonale tuto disciplínu ovládá, dokázal v posledním zápase, kdy si připsal na své konto hned tři finální nahrávky, jednu hezčí než druhou.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Energie Karlovy Vary:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 40
Počet vstřelených branek: 80
Počet inkasovaných branek: 75
Nejproduktivnější hráč: David Hruška 24 (13+11)
Nejlepší střelec: David Hruška – 13 branek
Nejlepší nahrávač: Lukáš Pech – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jakub Čutta – 32 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Hruška, Košťál +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Parýzek -8



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 25
Počet vstřelených branek: 81
Počet inkasovaných branek: 85
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 36 (13+23)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 25 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 66 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -11

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Energie Karlovy Vary 3
HC Sparta Praha 4
(2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)






Branky a nahrávky:11. Melenovský (Skladaný), 11. Klíma (Sailer), 52. Mucha (Klíma) - 19. Broš (Bartánus), 28. Smoleňák (Macholda), 31. Smoleňák (O´Brien, Treille), rozhodující nájezd Výborný.
HC Energie Karlovy Vary: Mensator (na nájezdy Sáblík) - Kokko, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Dobroň, Havíř, Mucha, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Dej - Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Procházka - Hřebejk, T. Klíma, Sailer.

HC Plzeň 1929 4
PSG Zlín 1
(2:1, 1:0, 1:0)




Branky a nahrávky: 9. Jiří Hanzlík (Straka, Kovář), 19. Duda (Straka, Modrý), 37. Duda (Straka, Johnson), 54. Vostřák (Duda) - 13. Sýkora (Grof).

HC Plzeň 1929: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Pitule, J. Heřman - Lev.

-----------------------------------------------------------------------------------