Indiání vyrážejí dobýt jižní pevnost!

Plzeň – Vstup do druhé poloviny základní části hokejové Tipsport extraligy se indiánům povedl, stejně jako v prvním kole po velkém dramatu skolili soka z Karlových Varů. Nyní čeká na svěřence kouče Jelínka venkovní trojboj. Hned na úvod se postaví v Budvar Aréně Českým Budějovicím. Ty dokázaly v minulém kole vyhrát na ledě lídra z Vítkovic! Pokud se nechystáte podpořit modrobílé přímo v dějišti zápasu, je pro vás opět připraven náš online přenos.


HC MOUNTFIELD
vs.
HC PLZEŇ 1929

Budvar Aréna, České Budějovice
5.prosince 2010
28. kolo hokejové Tipsport extraligy

Dvě velké bitvy svedli indiáni s kmenem z Jihu. Nejprve na válečné stezce podlehli soupeři o gól, přestože v zápase vedli o dvě branky. Po dlouhé přetahované vystavil v dvaapadesáté minutě KO hostům Šimánek. Ještě zajímavější zápletku mělo střetnutí hrané v ČEZ Aréně. Dlouho platil stav 1:1, až se mezi šestapadesátou a devětapadesátou minutou prosadili čtyři střelci. A protože z domácích řad byli hned tři, platí pravidlo můj dům – můj hrad. Podaří se ho modrobílým prolomit?

-----------------------------------------------------------------------------------

Polovina za námi, polovina před námi

Loňský účastník předkola play-off, ve kterém ho vyřadil Liberec, si vede zatím v novém ročníku Tipsport extraligy velmi dobře. Nebýt odečtu bodů, byly by sice České Budějovice šest bodíků za Plzní, takto jim patří šestá pozice zaručující přímou účast ve vyřazovacích bojích. Jihočechům se povedl zvláště start, když z osmnácti zápasů jen pětkrát nebodovali. Pak ale nastala doba temna, z osmi duelů vytěžili jen pět bodů. Novou polovinu začal Mountfield výhrou na ledě Vítkovic, znamená to odražení se k lepším zítřkům?

Já na bráchu, brácha na mě

Když v rámci druhého kola zavítali indiáni do Budvar Arény, byl slavnostně vyvěšen ke stropu dres ikony klubu – Romana Turka. Ten se rozhodl náhle ukončit kariéru, přestože absolvoval letní přípravu. Tíha odpovědnosti tak padla na mladého Jakuba Kováře. Ten odchytal všechny zápasy, patří mu třináctá příčka mezi gólmany a pyšní se téměř dvaadevadesáti procenty v úspěšnosti zákroků s průměrem necelé tři branky na utkání. Postaví se tak pravděpodobně proti svému bratrovi Janovi, jenž se na západě Čech rozehrál, platí za prvního centra, ve střelcích již vyrovnal kolegu Vlasáka a celkově je pátý v bodování celé ligy! V Plzni překonal Jakuba dvakrát, zásah přidal i v Českých Budějovicích, povede se něco podobného i nyní?

Duda proti Mountfieldu

Rodák ze Sokolova se vrátí na dobře známý led. V dresu Českých Budějovic odehrál předminulou sezónu, odtud zamířil právě do Chomutova. Celkem nasbíral v dresu Jihočechů po svém návratu ze Švýcarska v devětačtyřiceti utkáních třiadvacet bodů, zahrál si i Ligu mistrů.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Mountfield:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 42
Počet vstřelených branek: 81
Počet inkasovaných branek: 75
Nejproduktivnější hráč: Milan Gulaš 21 (9+12)
Nejlepší střelec: Rostislav Martynek – 10 branek
Nejlepší nahrávač: Gulaš, Kašpařík – 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Novák – 73 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jan Snopek +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Langhammer -6



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 28
Počet vstřelených branek: 86
Počet inkasovaných branek: 89
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 38 (13+25)
Nejlepší střelec: Kovář, Vlasák - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 26 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 66 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -11

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Vítkovice Steel 4
HC Mountfield 6
( 3:1, 0:4, 1:1)






Branky a nahrávky:9. Strapáč (Klimek, Pohl), 13. Húževka (Tomas), 16. Huna (Malík), 59. Hlinka (Klimek) - 15. Červený (Kuchejda), 22. Martynek (Gulaš, Kašpařík), 30. Gulaš (Martynek, Kašpařík), 37. Gulaš (Martynek, Ptáček), 38. Kuchejda (Kolarz), 43. Ptáček (Kašpařík).
HC Mountfield: Kovář - Snopek, Šulc, Kolarz, Ptáček, Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, Květoň - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný.

HC Plzeň 1929 5
PSG Zlín 4
(1:3, 3:1, 1:0)




Branky a nahrávky: 8. Kovář (Vostřák, Vlasák), 24. Heřman (Slaney), 32. Heřman (Lammers, Dvořák), 40. Vostřák (Straka), 42. Straka (Vlasák) - 3. Kumstát (Skuhravý), 9. Skladaný (Melenovský, Procházka), 16. Hruška (Pech, Dej), 39. Melenovský.

HC Plzeň 1929: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Pitule, Lev - Obdržálek, Diviš-

-----------------------------------------------------------------------------------