Zápas jsme mohli rozhodnout v první třetině, litoval nevyužitých přesilovek Michal Dvořák

Plzeň - Po zápase nebylo plzeňským indiánům příliš do řeči. Důvodem byl samozřejmě ztracený zápas s Litvínovem, kde domácí vedli 3:2, nakonec ale brali jen bod za remízu a následnou porážku v samostatných nájezdech. "Chyběla nám lehkost v přesilovkách, nic se nám nedařilo. Jim navíc skvěle zachytal Hübl," vyzdvihl litvínovského brankáře Michal Dvořák, který prozradil i něco o tom, jakým způsobem nakupuje vánoční dárky.

Dnes se nám vůbec nedařilo, chyběla nám lehkost, hledá příčiny porážky Dvořák

Nemohl být spokojený. Poslední domácí zápas roku 2010, navíc s přímým soupeřem v boji o 10. místo, zaručující postup do bojů o play-off, domácím indiánům vůbec nevyšel. V čem byl hlavní problém? Podle plzeňského bouřliváka, Michala Dvořáka, to bylo nevyužívání přesilových her v první třetině. "Mohli jsme dnes klidně rozhodnout v první třetině, ale nic nám nešlo. Každou další nevyužitou přesilovkou jsme se dostávali pod ještě větší tlak. Soupeři k tomu ještě navíc zachytal skvěle gólman, dnes jim opravdu hodně pomohl," našel rychle kámen úrazu Dvořák.

Plzeň hrála domácí zápas mezi dvěma šňůrami venkovních zápasů, navíc poslední období bylo hodně našlapané. Nyní čeká extraligu reprezentační přestávka, hned poté ale vyrazí indiáni na další válečnou stezku. Čekají je hned čtyři utkání v řadě na nepřátelských územích. "Bylo toho teď hodně, ale připravujeme se zápas od zápasu a zvládáme to. Je ale dobře, že máme nyní přestávku na to, abychom se dali dohromady a potrénovali na možná nejdůležitější část sezóny." Kromě venkovní série se Plzeň musí vypořádat i s tím, že jí kvůli účasti na reprezentačních akcích bude chybět několik hráčů. S juniorskou "dvacítkou" bude Jeřábek s Mazancem, v mužské reprezentaci se na turnaji Channel One Cup představí Jan Kovář.

Hokejový klub kolem Martina Straky ale nebojuje aktuálně jen na kluzištích. Aktuálně totiž čeká na výrok odvolací komise APK v kauze odečtu bodů za neoprávněné starty hráčů. Věří hráči ještě, že jim budou body navráceny? "Já to beru tak, že ty body jsou prostě pryč a nikdo nám je nevrátí. Ale tohle už se hraje mimo led, tak ať to tam zůstane, Nechci se k tomu už nijak vyjadřovat," uzavřel Dvořák, který prozradil, že ani o reprezentační přestávce dárky na vánoce kupovat nebude. "Tyhle velký nákupy nejsou pro mě. Já si to oběhám 24. ráno," uzavřela v trošku veselejším duchu rozhovor plzeňská stálice.

Kovář nedělá rozdíly mezi klubem a reprezentací, chce vyhrávat všude

V samostatných nájezdech skóroval svojí oblíbenou forhendovou kličkou, ale nebylo to nic platné, Plzeň nakonec prohrála. Jak svůj parádní kousek viděl Jan Kovář ? "Já jsem věděl dopředu, co chci udělat. Už jsem ten samý nájezd proměnil loni v Českých Budějovicích a chtěl jsem to dnes zkusit znovu. Vyšlo to," zhodnotil svojí kličku mladý útočník, kterého čeká nyní reprezentační sraz. "V úterý máme sraz v Praze, takže si teď musím trošku odpočinout a načerpat síly, abych byl fit," přiblížil svůj nejbližší program. Zbytečně ale nedělá rozdíly mezi přístupem v zápasech za klub nebo za národní tým. "Je to trošku jiné, ale pořád jde o to vyhrát, to se nemění. Já chci vyhrávat v Plzni, i s reprezentací."

O důvodech plzeňské prohry měl, stejně jako jeho kolega, poměrně jasno. "Ta první třetina byla klíčová, měli jsme proměňovat přesilovky." Vzpomněl ale také, že i poté se Plzeň dostala do vedení a nemusela zápas ztratit. "Po gólu na 3:2 jsme zase strašně rychle inkasovali a to nás srazilo, měli jsme si to podržet," ukončil hledání důvodů i tiskovou konferenci třetí nejproduktivnější indián.