Dvacítka nabírá směr Detroit, nechybí Jeřábek s Mazancem

Plzeň – Dnes dopoledne se vydala „evropská část týmu“ týmu dvacetiletých směr Detroit. Na palubě byl i plzeňský gólman Marek Mazanec se svým spoluhráčem Jakubem Jeřábkem, nechyběl ani Tomáš Rachůnek, jenž má do týmu indiánů vyřízen střídavý start a nastoupil ve Zlíně. V zámoří již na ně budou čekat odchovanci Západočechů Jakub Culek, Petr Straka a Marek Hrbas. „Máme tzv. "skupinu smrti", takže to rozhodně nebude nic lehkého,“ netají pocit před šampionátem brankář modrobílých.

Skupina smrti to je určitě. Čeští mladíci se nejprve střetnout 28. prosince ve 2:00 našeho času s Norskem, o dvacet hodin později s Kanadou, po dni volna se postaví Švédsku a prvního ledna v jednu hodinu ráno změří síly s celkem Ruska. Pokud chtěj postoupit, musejí dva soupeře porazit. "Začínáme s Norskem, které musíme porazit. Pak se uvidí. Kanaďané, Rusové i Švédové jedou šampionát vyhrát, ovšem my proti nim v sezoně nastoupili. Víme, co nás čeká, v tomto směru byla například výborná cesta do Kanady. Hráči domácích klubů si vyzkoušeli hokej na užších kluzištích, už tuší, co je čeká. Připravujeme se na to, že musíme hrát o postup. Chceme být pozitivní, i když kdo sleduje dění v mládežnickém hokeji, dobře ví, jaká je realita," konstatuje hlavní kouč Miroslav Přerost pro hokej.cz.

Dvacítka má nyní před sebou osmidenní kemp v Detroitu a Rochesteru, pak jí čekají přípravné duely s USA a Německem. Po nich již trenéři oznámí definitivní podobu nominace – mělo by jít o dvacet jmen do pole a tři gólmany. Následovat bude přesun do dějiště šampionátu Bufala a Niagara Falls.

Nominace české reprezentace do 20 let na závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa (26. prosince 2010 - 5. ledna 2011, Buffalo a Niagara Falls):

Brankáři:

Marek Mazanec (Plzeň), Filip Novotný (Sparta Praha), Tadeáš Galanský (Saginaw, OHL).

Obránci:

Jakub Jeřábek (Plzeň), Petr Šenkeřík (H. Brod), Dalibor Řezníček (Zlín), Adam Sedlák (Ottawa, OHL), Martin Pláněk (Znojmo), David Musil (Vancouver, WHL), Oldřich Horák (Hradec Králové), Marek Hrbas (Edmonton, WHL), Bohumil Jank (Č. Budějovice), Michael Zacpálek (Sparta Praha).

Útočníci:

Robin Soudek (Chilliwack, WHL), Roman Horák (Chilliwack, WHL), Andrej Nestrašil (P.E.I., QMJHL), Ondřej Palát (Drummondville, QMJHL), Martin Frk (Halifax, QMJHL), Petr Holík (Zlín), Jakub Orsava (Třinec), Michal Hlinka (Vítkovice), David Tůma (Sparta Praha), Antonín Honejsek (Moose Jaw, WHL), Jakub Culek, Petr Straka (Rimouski, QMJHL), Tomáš Rachůnek (Znojmo, Plzeň), Tomáš Filippi (Quebec, QMJHL), Radim Heřman (Č. Budějovice).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Komers
Hlavní trenér: Miroslav Přerost
Asistenti trenéra: Jiří Fischer a Terry Christensen
Trenér brankářů: Roman Višňák
Videotrenér: Jan Procházka
Lékař: MUDr. Jaroslav Budín
Hospodáři, maséři: Leoš Mitáček, Vladimír Malý

Převzato z hokej.cz

-----------------------------------------------------------------------------------

Marku, dnes nabíráte směr Detroit, předpokládám, že jste již v napětí…
Těším se moc, je to můj sen chytat na mistrovství světa, takže se už nemůžu dočkat.

Jak vidíte své šance?
O nasazení brankářů se zatím trenéři nezmiňovali, takže si počkám na rozhodnutí a nebudu předvídat.

Kam podle vás tým může dojít?
To je těžká otázka. Máme tzv. "skupinu smrti", takže to rozhodně nebude nic lehkého. Jsem si ale jistý, že každý z hráčů udělá maximum pro co možná nejlepší umístění na šampionátu.

Na koho se v kempu nejvíce těšíte?
Na celý kolektiv a na náladu, která bude v týmu panovat.

Vyhovuje vám, že budeš mít sebou klubového spoluhráče Jakuba Jeřábka?
Samozřejmě. Jsme spolu na pokoji, takže se vždy cítím jako doma (smích)

Berete MS jako "oddych" od starostí v Plzni?
To ani ne, jsou to zase jiné starosti… Oddych tedy nepřipadá v úvahu.

Předpokládám, že o výkony svých spoluhráčů se bude zajímat i ze zámoří?
Samozřejmě, dění budu bedlivě sledovat.

Řekl ti něco trenér po nominaci/před odchodem?
Pochopitelně. Kouč mi popřál hodně štěstí a řekl, abychom udělali úspěch.

Jak se díváte na své působení v brance Plzně?
No… Mé výkony v plzeňské brance zatím nejsou úplně vyrovnané, ale věřím že jsem zatím nikoho nezklamal.

Děkuji za rozhovor.

-----------------------------------------------------------------------------------