Obavy byly, ale kluci mi pomohli, vyzdvihl po premiéře Hanuljak zbytek týmu

Plzeň – Poprvé naskočil v extraligovém zápase a hned byl vyhlášen hvězdou utkání. V zápase brankářů předčil i zkušenějšího Adamu Svobodu. I díky němu si indiáni z Pardubic odvážejí dva body. „Kluci výborně bránili, pochytali spoustu střel od modré, které jsem třeba neviděl, popřípadě mi odtlačili hráče, kteří mi ve výhledu bránili,“ říká přesto skromně šestadvacetiletý Miroslav Hanuljak.

Miroslave, popište nám své dojmy z dnešního utkání?
Prakticky to byl můj první extraligový start, když nepočítám baráž. Těšil jsem se na něj, na druhou stranu jsem příliš netušil, co vlastně očekávat. Obavy byly, ale kluci mi pomohli, Pardubice nepouštěli do větších šancí. Přestože jsme nehráli, co jsme chtěli, tak jsme se nevzdali. Dva body jsou pro nás super, si myslím.

Byl pro vás velký rozdíl mezi první ligou a extraligou?
Abych pravdu řekl, právě toho jsem se bál, ale ani ne. Jsou zde hráči šikovnější, kvalitnější, vyspělostí, ale nějak velký rozdíl, třeba v rychlosti, pro mě nebyl.

Bylo pro vás těžké organizovat si obránce, se kterými jste se viděl jeden trénink?
Oni mi hrozně pomáhali. Kluci výborně bránili, pochytali spoustu střel od modré, které jsem třeba neviděl, popřípadě mi odtlačili hráče, kteří mi ve výhledu bránili

Jak jste se dozvěděl o svém novém angažmá?
Třiadvacátého mi volali, že se mám hlásit pětadvacátého odpoledne na tréninku v Plzni, nic víc mi neřekli. Trenéři mi následně oznámili, že půjdu rovnou do branky.

Byl jste nervózní?
Ani ne. Snažil jsem se být klidný, spíše jsme měl obavy, jak jsem říkal.

Máte atypickou helmu, proč?
To je jednoduché, chytal jsem s ní, chytám s ní, je trošku jiná než normální, na kterou jsem si jednoduše nezvykl. (úsměv)

Děkuji za rozhovor.

-----------------------------------------------------------------------------------