Prvním soupeřem v novém roce bude Mladá Boleslav

Plzeň - Nový rok 2011 je tu a s ním i další porce hokejových lahůdek pro všechny hokejové příznivce. A začneme opravdu zhurta, už den po Novém roce se na ledě plzeňských indiánů bude pálit ostrými, na souboj dvou osudem propletených týmů přijíždí Bruslaři z Mladé Boleslavi. Středočeši se chtějí bodově co nejdříve dotáhnout na Kladno, domácí chtějí umazat náskok desátého Litvínova. Komu se první novoroční přání splní? Sledujte utkání i na našem online přenosu, odkaz naleznete již tradičně v infobaru.


HC PLZEŇ 1929
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

ČEZ Aréna, Plzeň
2. ledna 2011 od 17:30
36. kolo hokejové Tipsport extraligy

Dva v tom

Registrační kauza, neoprávněné starty a odebrání bodů. Říkejme tomu jakkoli, pořád mluvíme o tom samém. Není asi potřeba rozmazávat, co se stalo a proč. Spíše se podívejme, jak s netradiční a značně nepohodlnou situací válčí oba kluby. Už i při pohledu na tabulku je jasné, že se s odebráním bodů lépe popasovali indiáni, kteří se dále nechtějí vzdát svého snu o předkole play-off. Po několika vlnách, kdy ztrácejí devět bodů, dvanáct, osm, pak zase dvanáct, se stav momentálně zastavil na devítibodové ztrátě za desátým Litvínovem. Mladá Boleslav se stále ještě nedokázala odlepit z poslední příčky. Před sebou má Kladno, které také "utrpělo" ztrátou bodů, avšak nijak se tomuto trestu nebránilo. Kladenským kouká Boleslav smutně na záda s osmibodovým odstupem.

Vzájemné letošní zápasy a tahouni Bruslařů

V ročníku 2010/2011 se obě mužstva potkala už dvakrát. Nejprve se hrálo na ledě plzeňských indiánů. Modrobílí dokázali uhájit vlastní tvrz, i když se výhra 5:4 rozhodně nerodila lehce. Domácí vstoupili do duelu aktivně, vypracovali si dvoubrankové vedení, jenže hosté zbraně nesložili, vyrovnali a dále byli rovnocenným partnerem indiánů. Do kolen Mladoboleslavské srazila až individuální chyba, kterou Plzeň dokázala potrestat a radovala se ze všech bodů.
Zajímavý průběh mělo i druhé měření sil, tentokrát na středočeském ledě. Úvod jasně patřil taktéž domácím, ti dlouho pomýšleli na vítězství. Byli lepším mužstvem a dokázali vstřelit i branky. Jenže pak se karta obrátila, v první minutě poslední části hosté vyrovnali, nastartovali svůj brankostroj a sestřelili domácí Bruslaře 7:4.
Indiáni musejí být ostražití před explzeňským Tomášem Divíškem, který se na západočeský led vrací v barvách soupeře, navíc s kapitánským céčkem. Zkušený útočník kraluje kanadskému bodování Boleslavi, v 31 zápasech nasbíral 18 bodů za devět asistencí a stejný počet branek. Osmnáctku má v kolonce bodů i Lukáš Pabiška, ten vstřelil o dvě branky méně a pochopitelně o dvě nahrávky přidal více. V brankovišti mají Bruslaři takřka vyrovnanou dvojici, přesto jedničkou zůstává Marek Schwarz. Ten s úspěšností téměř 92% odchytal většinu utkání a pravděpodobně naskočí i proti indiánům.

Plzeň skolila Kladno a přeskočila Spartu

Přestože Pražané toho času hráli Spengler Cup, a nemohli tak na výhru Západočechů zareagovat, nic to nemění na tom, že se před sparťany Plzeňští opět vyhoupli. Jak už jsme psali, před sebou mají nyní na desáté příčce Litvínov, který má ale zápas (právě se Spartou) k dobru. Chemici se představí na ledě Karlových Varů a na dálku budou obhajovat svůj náskok před indiány. Ti naopak budou chtít vstoupit do nového roku pravou nohou. Kdo nakonec bude spokojenější?

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 39
Počet vstřelených branek: 111
Počet inkasovaných branek: 116
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 50 (19 + 31)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 32 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 68 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: John Slaney, Jaroslav Modrý +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Nicolas St. Pierre -11<



BK Mladá Boleslav:

Postavení v tabulce: 14.
Počet bodů: 16
Počet vstřelených branek: 84
Počet inkasovaných branek: 102
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Divíšek, Lukáš Pabiška 18 (9 + 9), (7 + 11)
Nejlepší střelec: Tomáš Divíšek - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Boris Žabka – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Boris Žabka – 101 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Macháček, Lukáš Handlovský +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Esa Lehikoinen, Miroslav Duben -8


-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Vagnerplast Kladno 2
HC Plzeň 1929 3
(0:1, 1:1, 1:1)






Branky a nahrávky: 34. Kalla (Toman, Treille), 49. Treille (Kalla, Toman) - 19. Plášek (Dvořák, Obdržálek), 28. Stránský (Modrý), 55. Straka (Modrý, Vlasák).
HC Vagnerplast Kladno: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Frolo, Slaney, St. Pierre - Duda, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, Pitule - Plášek, Haman, Lev - Vostřák, Dvořák, Obdržálek.

BK Mladá Boleslav 2
Bílí Tygři Liberec 3p
(0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)




Branky a nahrávky: 25. Štefanka (Barney), 27. Divíšek (Žabka) – 26. Víšek (Výtisk), 55. Trončinský, 62. Víšek (Podkonický, Čakajík).
HC Plzeň 1929: Schwarz – Hay, Marušák, Lehikoinen, Čížek, Macháček, Žabka, Mikuš – Macho, Divíšek, Bahenský – Boháč, Štefanka, Barney – Matějovský, Vrbata, Nouza – Gajovský, Loskot

-----------------------------------------------------------------------------------