Vyloupí Plzeň Rondo počtvrté v řadě?

Plzeň – Opět do Brna se chystají plzeňští válečníci. Vstup do nového roku se jim sice s Mladou Boleslaví nevyvedl, není ovšem čas truchlit. Již po dvou dnech nastoupí v rámci sedmatřicátého kola na horkém ledě Rondu. Od postupu Komety mezi hokejovou smetánku svěřenci kouče Jelínka vždy domů přivezli tři body, povede jim to i tentokráte? Pokud se na dalekou cestu nechystáte, je pro vás připraven náš tradiční online přenos.


HC KOMETA BRNO
vs.
HC PLZEŇ 1929

Hala Rondo, Brno
4. ledna 2011
37. kolo hokejové Tipsport extraligy

Indiáni v novém ročníku Tipsport extraligy poprvé od postupu Komety mezi hokejovou elitu ztratili s tímto soupeřem body, navíc hned všechny – 0:3. Zubíček, Hruška a Balej zářili v útoku, v bráně naopak exceloval Hovi. Odveta se ale svěřencům kouče Jelínka povedla, v bláznivém televizním utkání prohrávali v Rondu po první třetině 0:3, v té druhé vývoj utkání zcela otočili, do kabin se šlo za nerozhodnutého stavu a rozhodlo závěrečně dějství. Co divákům nabídnou oba aktéři nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

HOCKEY OPEN AIR GAME 2011

Zcela jedinečný zápas a hned ten první roku 2011. To si užily pouze dva týmy – Pardubice a Brno. Hosté z Moravy dorazili na venkovní show s odhadem téměř osmitisícovou podporou, tedy zhruba srovnatelnou s tou, kdy v Sazka Areně několikanásobně předčili fanoušky domácích. Ve Svítkově sice v přesile nebyli, přesto na plochodrážním stadionu panovala parádní atmosféra a radost Komeťákům zkazil jen výsledek. Po první dvacetiminutovce sice vedli 2:0, po zápase ovšem museli sklonit hlavy před soupeřem. Neopakovatelný zážitek jim ovšem již nikdo nevezme.

Došel dech?

Při posledním vzájemném měření sil pokukovala Kometa po prvním místě extraligové tabulky, Plzeň navíc dokázala zastavit šňůru tří zápasů bez ztraceného bodu. Brňané následně ještě dokázali pětkrát v řadě uspět, z posledních dvanácti duelů ale vybojovali pouze dvě tříbodové hry, navíc z posledních sedmi utkání hned šestkrát kapitulovali. Nasbírali tak čtrnáct bodů, Západočeši dvacet. Nyní Brňané ztrácejí na vedoucí pozici deset bodů, navíc se o šestou příčku, která zaručuje přímou účast v play-off, musejí dělit s Mountfieldem.

Střelec Vlasák

Brankou v posledním kole do sítě Marka Schwarze se odpoutal na prvním místě ve střeleckých statistikách Tomáš Vlasák. V šestatřiceti duelech nastřílel plzeňský hračička již dvacet branek, devatenáct jeho hlavní pronásledovatel z Karlových Varů – David Hruška. Třetí příčku drží Ocelář Martin Růžička – 17 tref do černého. Šestnácti trefami zatížil konto soupeře kapitán Plzně Martin Straka, Peter Jánský z Litvínova a Jaroslav Balaštík ze Zlína, patnáctkrát se prosadil další zástupce družiny ze západu Čech Jan Kovář.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Kometa Brno:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 56
Počet vstřelených branek: 95
Počet inkasovaných branek: 92
Nejproduktivnější hráč: Marek Kvapil 35 (11+24)
Nejlepší střelec: Radim Hruška - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Marek Kvapil – 24 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ondřej Veselý – 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Ondřej Veselý +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Svoboda -9



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 39
Počet vstřelených branek: 113
Počet inkasovaných branek: 120
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 52 (20+32)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák -20 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 33 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 70 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Slaney, Modrý +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Benák, St. Pierre -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC EATON Pardubice 4
HC Kometa Brno 2
(0:2, 3:0, 1:0)






Branky a nahrávky: 22. Špirko (Kočí, Kolář I.), 24. Starý (Špirko), 30. Bartek (Koukal), 60. Starý (Bartek, Špirko) - 7. Kvapil (Hruška), 17. Erat (Meidl).
HC Kometa Brno:Trvaj – Kempný, Bičánek, Malec, Mojžíš, Stehlík, Houdek - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Brabenec, Jakub Svoboda - Huml, R. Procházka, Dlouhý - Erat, Meidl, Polodna.

HC Plzeň 1929 2
BK Mladá Boleslav 4
(1:2, 1:0, 0:2)




Branky a nahrávky: 17. Vlasák (Straka, Hanzlík), 39. Kovář (Hanzlík, Vlasák) - 9. Lehikoinen (Vrbata), 13. Nouza (Čížek), 55. Gajovský (Marušák, Divíšek), 56. Boháč.
HC Plzeň 1929: Hanuljak - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Slaney, Frolo - Duda, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, Pitule - Plášek, Haman, Diviš - Vostřák, Obdržálek (21. M. Heřman), Dvořák.

-----------------------------------------------------------------------------------