Venkovní dvojboj startuje ve Zlíně, přidají modrobílí třetí výhru?

Plzeň – Indiáni se sice vítězstvím nad Oceláři z Třince přiblížili Litvínovu na šest bodů, nyní je ale čeká velmi těžký souboj ve Zlíně. Ten s modrobílými letos ještě nebodoval a na svěřence kouče Jelínka čeká na ledě aktuálně čtvrtého celku Tipsport extraligy nelehký úkol – dobýt stadion Luďka Čajky dvakrát v sezóně, což se Plzni více jak deset let nepovedlo. Pravidla jsou ovšem od toho, aby se porušovala, takže pokud se nechystáte na dalekou cestu přímo do dějiště utkání, můžete svým barvám držet palce alespoň u našeho online přenosu!


PSG Zlín
vs.
HC PLZEŇ 1929

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
9. ledna 2011
39. kolo hokejové Tipsport extraligy

Zlín již se Západočechy letos hokejky zkřížil dvakrát. Nejprve doma po více jak dvou letech a pěti zápasech na modrobílé nestačil. Přestože v zápase dvakrát vedl, nakonec odcházel z ledu jako poražený 3:4. I odveta vyšla lépe svěřencům kouče Jelínka, doma zvítězili 4:1, třemi body se zaskvěl Radek Duda. Podaří se Západočechům vydolovat nějaké body i ve třetím duelu?

-----------------------------------------------------------------------------------

Z nechtěného hrdinou

V Třinci upřednostnili dvojici Vojtek-Hamerlík, Tomáš Duba tak musel balit kufry a zamířil do Zlína, kde se měl stát partnerem Jakuba Sedláčka. Jenže explzeňský gólman se rozchytal k parádním výkonům a platí za jasnou jedničku. Na svém účtě má již čtyři čistá konta, procentuální úspěšnost přes třiadevadesát procent, což ho vynáší na výslunní statistik gólmanů naší ligy. I proto se vedení PSG rozhodlo uplatnit na dvojnásobného juniorského mistra světa a mistra extraligy opci, která trvá až do konce tohoto ročníku.

Balaštík v Klubu střelců

V jednatřiceti letech nastřílel 250 branek v extralize a reprezentaci. Chyběly mu dva zásahy, oba dokázal nasázet v Pardubicích. Nejprve překonal Růžičku ve třiadvacáté minutě, když se k němu po střele od modré odrazil kotouč, následně zamířil o břevno ve čtyřiapadesáté minutě, když ho zpoza rohu našel Linhart. Jaroslav Balaštík se tak stal již osmapadesátým členem toho elitního klubu, navíc mu chybí již jen dvě branky na plzeňského Tomáše Vlasáka, jenž střelcům v extralize vládne. Modrobílá šestadvacítka má ovšem na svém kontě o dvaadvacet asistencí více.

Michal Důras prodloužil

V modrobílém dresu strávil předlouhých šest let. Gólmany soupeřů překonal třiapadesátkrát, čtyřiapadesát branek připravil pro své spoluhráče. Stal se oblíbencem plzeňského publika, nyní ale dva roky hájí barvy Zlína. Rodák z Jihlavy bude navíc v mužstvu PSG pokračovat, nedávno se rozhodl podepsat novou smlouvu. Své kontrakty prodloužili i klíčové beci Tomáš Linhart a veterán Martin Hamrlík.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 45
Počet vstřelených branek: 119
Počet inkasovaných branek: 122
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 54 (21+33)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 21 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 36 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 76 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Frolo -10

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 65
Počet vstřelených branek: 121
Počet inkasovaných branek: 100
Nejproduktivnější hráč: Petr Leška 43 (16+27)
Nejlepší střelec: Jaroslav Balaštík - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Leška – 27 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Švrček – 85 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Leška +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jiří Ondráček -5


-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Plzeň 1929 3
HC Oceláři Třinec 0
(1:0, 1:0, 1:0)






Branky a nahrávky: 2. Vlasák (Duda, Straka), 39. Duda (Hanzlík), 43. Johnson (Lammers, Heřman).
HC Plzeň 1929: Horčička (Salfický) - Hanzlík, Modrý, St. Pierre, Slaney, Frolo, Benák, Dresler - Vostřák, Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Stránský - Lammers, Heřman, Johnson - Plášek, Haman, Dvořák - Pitule.


HC Eaton Pardubice 2
PSG Zlín 4
(0:0, 0:1, 2:3)




Branky a nahrávky: 42. Bartek (Somík), 57. Starý (Nahodil) - 23. Balaštík (Leška), 44. Rachůnek (Důras), 45. Kubiš (Sýkora, Grof), 54. Balaštík (Linhart).
PSG Zlín: Duba (Sedláček) – Míka, Bořuta, Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka – Ondráček, R.Vlach ml., Čech – Balaštík, Leška, Köhler – Důras, Balán, Rachůnek – Kubiš, Sýkora, Sivák.

-----------------------------------------------------------------------------------