Přijíždí Sparta, půjde o hodně!

Plzeň – Poslední vzájemný duel základní části Tipsport extraligy mají před sebou Západočeši a Sparťané. Indiáni se dokázali pátou výhrou v řadě přiblížit na dostřel hned dvěma týmům v oblasti předkola play-off, musí však myslet i na mužstvo pod sebou – tím jsou právě Pražané. V rámci dvaačtyřicátého kola se tak schyluje v ČEZ Aréně k velké bitvě. Proto neváhejte a přijďte i vy podpořit své barvy během pracovního týdne!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC SPARTA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
18. ledna 2011
42. kolo hokejové Tipsport extraligy

I když sparťanští hokejisté prožívají opravdu velmi nešťastnou sezónu, s Plzní mají kladnou bilanci, kterou již nezmění ani případná prohra. První zápas ročníku 2010/2011 sehrály oba týmy v Plzni, domácí ale nedokázali dotáhnout dobře rozehraný zápas dokonce a Spartě se povedlo vyrovnat. Bonusový bod za vítězství v nájezdech přesto na západě Čech zůstal. To odvetný zápas v Praze byl jednoznačnější. Sparta nedala indiánům dobrou obranou žádnou naději a v každé třetina vsítila jednu branku - 3:0. I další duel se hrál v Tesla Areně, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, v třiapadesáté minutě dal hostům šach-mat Kůrka – 4:3. Jak se oběma celkům povede ve vzájemném posledním, veledůležitém souboji základní části?

-----------------------------------------------------------------------------------

Léčba Hořavou příliš nezabírá

Vedení holešovického klubu se rozhodlo po vyhraném zápase v Mladé Boleslavi vyměnit trenéry, místa po Miloši Holaňovi a Davidu Volkovi převzali Miloslav Hořava a Radim Rulík. Původní trenéři nasbírali v šestnácti duelech devatenáct bodů, nové tváře následně ve čtyřiadvaceti zápasech sedmadvacet bodíků. V posledních dvou střetnutích Sparťané naplno bodovali a stále tak ztrácejí na indiány sedm bodů, se zápasem k dobru.

Nevydařený Spengler Cup

Chtěli se turnajem odrazit k lepší zítřkům, nakonec se vraceli se třemi porážkami. Nejprve Sparťané podlehli Ženevě 3:4, následně i celkovém vítězi Petrohradu 1:4. V souboji o semifinále pak sice dokázali Pražané stáhnout náskok Kanady z 1:3 na 3:3, podlehli ale v prodloužení.

Kůrka bez práce

Rozhodl poslední vzájemný duel Plzně a Sparty, byl to ovšem jeden z mála světlých okamžiků Tomáše Kůrky v rudém dresu v této sezóně. Nenaplnil pověst produktivního útočníka, holešovický klub ho tak nabídl na hráčský trh. Považte, v posledních dvou sezónách za Mountfield 34 a 30 bodů, v loňském roce ve Slavii a Českých Budějovicích odehrál celkem 43 utkání, nasázel 24 branek a 17 asistencí. Letos 38 duelů a dvanáct bodíků. O novém angažmá mělo být jasno již před týdnem, ale jednání se protáhla, kam tedy litvínovský odchovanec nakonec zamíří?

Jak si vedou explzeňští hráči?

V minulém roce válčili za modrobílou, letos hájí rudý dres. Doug O´Brien a Tomáš Pöpperle prožívají zatím nepříliš vydařeno sezónu v holešovickém týmu, sami ale podávají poměrně dobré výkony. Řízný kanadský obránce si za Plzeň připsal branku a dvě přihrávky, za Spartu již dvě trefy do černého (jednu právě v ČEZ Aréně v prvním vzájemném měření sil) a asistencí devět. Statistika +/- je velmi podobná - -3 a současných -4.
Gólman Pöpperle je po Jakubu Kovářovi z Českých Budějovic druhým nejvytíženějším v extralize, pouze do dvou utkání naskočil Filip Novotný. Šestadvacetiletý brankář si vede velmi podobně jako na západě Čech. Procentuální úspěšnost zákroků kolem dvaadevadesáti procent, průměr gólu na zápas mezi dvěma a dvěma a půl.

Horčička? Jednička!

Přišel, viděl, vítězí. Ze sedmi duelů prohráli svěřenci kouče Jelínka se znojemskou posilou v kleci pouze jednou, hned ve vůbec prvním zápase – na Slavii. Luboš Horčička přišel posílit brankářský post indiánů a vede si znamenitě. Procentuální úspěšnost zákroků dokázal vyšroubovat až na více než 93 a půl procenta, vychytal dokonce čisté konto proti Třinci, navíc stejně jako v kolonce zákroků, tak i v průměru inkasovaných branek na zápas mu patří prvenství mezi všemi. Jako jediný stlačil hodnotu po dva na střetnutí.

-----------------------------------------------------------------------------------

Komplikace se vstupenkami

Nedělní nehoda se systémem prodeje vstupenek se ukázala vážnější, než se zdálo. Pro zítřejší utkání jsme nuceni prodávat vstupenky v nouzovém režimu. Proto jsme již od zítřejšího rána posílili prodej v hlavním vchodu ČEZ Arény, kde vás obsloužíme u dvou pokladen a od 15 hodin budou otevřeny další dvě pokladny na severu. Omlouváme se vám za toto nepohodlí a děkujeme za pochopení.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 46
Počet vstřelených branek: 93
Počet inkasovaných branek: 110
Nejproduktivnější hráč: Petr Ton 27 (10+17)
Nejlepší střelec: Broš, Smoleňák – 14 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Ton – 17 asistencí
Nejtrestanější hráč: Doug O´Brien – 59 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Radek Philipp +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Kafka, Macholda -11



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 53
Počet vstřelených branek: 128
Počet inkasovaných branek: 128
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 58 (22+36)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 22 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 38 asistencí
Nejtrestanější hráč: Michal Dvořák – 76 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Frolo -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Vagnerplast Kladno 2
HC Sparta Praha 4
(0:3, 2:1, 0:0)






Branky a nahrávky: 32. Bělohlav (Eberle), 40. Kameš (Kalla, Bílek) - 14. Broš (Ton, Philipp), 16. Broš (Ton, Hanzlík), 18. Bartánus (Hanzlík), 38. Ton (Broš).
HC Sparta Praha: Pöpperle - Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Gulaši, O´Brien, Husák - Ton, Broš, Hromas - Kratěna, Výborný, Bartánus - Smoleňák, Luňák, Koreis - Žalčik, Kafka, Karpov.

HC Plzeň 1929 3
HC MOUNTFIELD 2
(0:0, 2:2, 1:0)




Branky a nahrávky: 23. Kovář Jan (Duda), 30. Vlasák (Vostřák), 49. Modrý (Johnson, Heřman) - 29. Kuchejda (Mertl, Pšurný R.), 37. Gulaš (Vydarený).
HC Plzeň 1929: Horčička (Salfický) - J.Hanzlík, Benák, Modrý, Jeřábek, Frolo, Dresler, St. Pierre - Vostřák, Kovář, Vlasák - Rachůnek, M. Straka, Duda, - Lammers, Johnson, M. Heřman - Plášek, Haman, Dvořák – Pitule.

-----------------------------------------------------------------------------------