Plzeň si brousí zuby na Bílé Tygry

Plzeň - Plzeňští jsou po dlouhém boji opět v desítce. Vinou odečtených devatenácti/dvaceti bodů se indiáni ocitli mimo postupovou desítku, ale vlastním nasazením na ledě, kde se hokej má především odehrávat, se znovu dokázali vyšvihnout, přeskočit odečty nepostižené týmy a konečně se přehoupnout přes tuto důležitou metu. Jenže výhry se musejí znovu a znovu potvrzovat, proti indiánům nyní stojí dravé kočky z Liberce? Kdo komu rozlije mlíčko? Atraktivní duel navíc živě přenáší od 18:10 Nova Sport. Buďte u toho s naším online přenosem!


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC PLZEŇ 1929

Tipsport Aréna, Liberec
20. ledna 2011
43. kolo hokejové Tipsport extraligy

Letošní duely - dva jedna pro Plzeň!

Klání mezi modrobílými bojovníky ze západu Čech a libereckými Tygry už tradičně patří k tomu, co v naší nejvyšší lize stojí za to navštívit. Nejinak tomu bylo i letos. První duel se dá spojit s přívlastkem noční - domácí vysoká prohra Plzně 1:6 s divokými šelmami totiž byla vysílána v přímém přenosu a z důvodu kolize mezi zájmy naší veřejnoprávní televize se týmy z ledu dostaly do kabin přesně čtyři minuty před čtvrt na dvanáctou večer. Libereckým i z důvodu jasné výhry se usínalo pochopitelně daleko lépe. Druhý duel modrobílých týmů již takovou přestřelku nenabídl, hrálo se podruhé na západě a poprvé se radovali Plzeňští, kteří v poslední říjnový den urvali výhru 3:2. Střelci si vybrali dovolenou a nechali gólmany odpočinout, ale už v zatím posledním měření sil zase padala jedna branka za druhou. Plzeňští gólové hody přečkali s větším úspěchem a ze severu přivezli výhru 6:5. Dorovná Liberec skóre anebo Plzeň navýší svou letošní bilanci?

Stiga a lední hokej

Jak informovaly oficiální stránky Bílých Tygrů Liberec, o přestávce duelu zabaví fanoušky souboj týmů STIGA hokeje z Plzně a Liberce. Finále tohoto klání se uskuteční během druhé přestávky přímo uprostřed ledové plochy, kde ho budou moci sledovat i všichni přítomní fanoušci. Liberec bude reprezentovat tým THC Stiga Elites, v současnosti první tým světového žebříčku. V Čechách tak dojde poprvé k propojení velkého hokeje s jeho stolní variantou.

Ach jo, zase ty registrace

Jistě ani jednomu fanouškovi neunikla zpráva o dalších pokažených registračkách, nebo o pokažené dokumentaci nebo prostě o dalších problémech vedení extraligy. A opět se v této kauze propírá dobré jméno klubu HC Plzeň 1929. Bývalý plzeňský hráč Martin Adamský, kterému v západočeské metropoli vypršela platná hráčská smlouva k poslednímu dubnu minulého roku a hbitý útočník poté dotáhl ke zdárnému konci svůj přestup do Třince. O slovíčku "zdárný" se teď ale vedou spory a vypadalo to na administrativní pochybení ze strany Třince. Jenže podle posledních prohlášeních se zdá, že je vše v naprostém pořádku. Uvidíme, podle všeho ale této řekněme značně narušené sezóně není konec.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Bílí Tygři Liberec:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 77
Počet vstřelených branek: 131
Počet inkasovaných branek: 115
Nejproduktivnější hráč: Petr Nedvěd 48 (13+35)
Nejlepší střelec: Miloslav Hořava – 15 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Nedvěd – 35 asistencí
Nejtrestanější hráč: Andrej Podkonický – 71 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Nedvěd +14
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Výtisk -5



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 56
Počet vstřelených branek: 130
Počet inkasovaných branek: 128
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 58 (22+36)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 22 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 38 asistencí
Nejtrestanější hráč: Martin Heřman – 77 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Frolo -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

Bílí Tygři Liberec 4
HC Vítkovice Steel 2
(1:1, 1:1, 2:0)






Branky a nahrávky: 5. Bartovič (Hunkes, Hořava), 36. Klimenta (Vak, Čakajík), 42. Vak (Víšek), 48. Hunkes (Nedvěd, Hořava) – 9. Sýkora (Strapáč, Svačina), 25. Pohl (Klimek, Vrána).
Bílí Tygři Liberec: Pinc – Hunkes, Derner, Čakajík, Trončinský, Moravec, Pavlů, Holub – Kudrna, Nedvěd, Dušek – Hořava, Podkonický, Bartovič – Klimenta, Vak, Víšek – Ondřej, Vantuch, Špaček.

HC Plzeň 1929 2
HC Sparta Praha 0
(2:0, 0:0, 0:0)




Branky a nahrávky: 2. Duda, 19. Duda (Dvořák, Hanzlík).
HC Plzeň 1929: Horčička - J.Hanzlík, Benák, Modrý, Jeřábek, Frolo, Dresler, St. Pierre - Vostřák, Kovář, Vlasák - Dvořák, M. Straka, Duda, - Lammers, Johnson, M. Heřman - Plášek, Haman, Rachůnek – Pitule.

-----------------------------------------------------------------------------------