Pochutnají si indiáni na perníčku?

Plzeň – Mistr ligy mistrů světa přijíždí podruhé do ČEZ Arény. Při první návštěvě dokázal indiány oloupit o všechny body, nyní ale svěřenci kouče Jelínka podobný scénář nechtějí znovu připustit. V této sezóně sice platí, že vyhrává hostující tým, pravidla jsou však od toho, aby se porušovala. Modrobílí se zuby-nehty drží postupové desítky, tak přijďte i vy podpořit své barvy!

HC PLZEŇ 1929
vs.
HC EATON PARDUBICE

ČEZ Aréna, Plzeň
30.ledna 2011
46. kolo hokejové O2 extraligy

První vzájemný duel obou týmů znamenal pro indiány první body z ledu soupeře. Po dobrém startu Východočechů do sezóny začali obhájci titulu ztrácet, hlavně doma. Skóre se v průběhu zápasu přelévalo z jedné strany na druhou, zastavilo se po šedesáti minutách na remíze 2:2. Vše dospělo až k nájezdům, které rozhodl ve prospěch modrobílých Jiří Hanzlík. V odvetě se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, až vše rozsekl minutu před třetí sirénou Bartek – 3:4. Pravidlo můj dům není můj hrad se potvrdilo i při druhém výjezdu modrobílých do Pardubic. Nepřekonatelný Hanuljak zajistil svěřencům kouče Jelínka dva bodíky. Dopadne i čtvrté střetnutí velmi těsně?

-----------------------------------------------------------------------------------

Posila Kůrka

Rozhodl předposlední vzájemný duel Plzně a Sparty, byl to ovšem jeden z mála světlých okamžiků Tomáše Kůrky v rudém dresu v této sezóně. Nenaplnil pověst produktivního útočníka, holešovický klub ho tak nabídl na hráčský trh. Považte, v posledních dvou sezónách za Mountfield 34 a 30 bodů, v loňském roce ve Slavii a Českých Budějovicích odehrál celkem 43 utkání, nasázel 24 branek a 17 asistencí. Letos 38 duelů a dvanáct bodíků. Litvínovského odchovance nakonec do kádru zařadil Eaton, za který Kůrka odehrál tři zápasy a připsal si dvě asistence.

Exhibice s ČT4

Eaton team sehrál zajímavý zápas s celkem České televize. Po vyrovnaném utkání se z celkového vítězství radoval pardubický celek v poměru 4:2. Na střetnutí se přišla podívat více než pětistovka diváků, kteří viděli v akci komentátory a moderátory z pořadu Buly i například branku Roberta Záruby po příhře Látala nebo legendu Martince či Janeckého.

Růžička či Svoboda?

Vyrovnanou brankařskou dvojicí se mohou pyšnit na východě Čech. Adam Svoboda spolu s Martinem Růžičkou se pyšní úspěšností zákroků kolem dvaadevadesáti procent, mladší z gólmanů dokonce vede s průměrem lehce nad dvě branky na zápas statistiku mezi pravidelně chytajícími gólmany. Oba odchytali podobnou porci duelů, Růžička naposledy udržel čisté konto proti Českým Budějovicím, letos již své třetí, Svoboda nekapituloval jednou. Kdo se mezi tři tyče postaví proti Plzni? Dvě střetnutí ze tří odchytal zkušenější borec.

Poslední zápas…

Své páteční narozeniny oslavil dvaatřicetiletý Radek Duda ve velkém stylu – brankou a asistencí proti Vítkovicím. Jenže všechno dobré jednou končí a platí to i pro spojení Plzeň – Duda. Devětašedesátku uvidí diváci na západě Čech v modrobílém dresu letos naposledy v utkání s Pardubicemi. Pak se již šikovný útočník bude soustředit pouze na jediné – postoupit s Chomutovem do extraligy.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Eaton Pardubice:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 74
Počet vstřelených branek: 124
Počet inkasovaných branek: 113
Nejproduktivnější hráč: Martin Bartek 38 (16+22)
Nejlepší střelec: Martin Bartek – 16 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Bartek – 22 asistencí
Nejtrestanější hráč: Branislav Mezei – 85 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Zohorna +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Mezei, Kůrka -5



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 62
Počet vstřelených branek: 136
Počet inkasovaných branek: 131
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 61 (24+37)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 24 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 40 asistencí
Nejtrestanější hráč: Martin Heřman – 77 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +14
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Frolo -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Eaton Pardubice 1
HC Mountfield 0
(1:0, 0:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 5. Mezei (Koukal).
HC Eaton Pardubice: Růžička – Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Špirko, Buchtele – Kůrka, Zohorna, Pineault – Kousal, Nahodil, Rákos.

HC Plzeň 1929 3
HC Vítkovice Stell 1
(0:0, 2:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 23. Duda (Straka, Vlasák), 29. Lammers (Johnson), 60. Vlasák (Straka, Duda) - 53. Káňa (Ujčík, Malík).
HC Plzeň 1929: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Modrý, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Dvořák - Lammers, M. Heřman, Johnson - T. Rachůnek, Haman, Plášek - Stránský.

-----------------------------------------------------------------------------------