Michal Dvořák: Když strašně moc chcete, tak to nejde

Plzeň - Plzeň v zápase s Kladnem sice zvítězila po samostatných nájezdech, ale sami hráči přiznali, že se soupeřem z chvostu tabulky chtěli bodovat naplno. Navíc se utkání dlouho vyvíjelo pro domácí špatně, Kladno vedlo a indiánům se nedařilo v koncovce. "To je klasika, tyhle zápasy. Když hodně chceš, tak to potom nejde," prozradil Michal Dvořák, proč se podle něj domácí tak trápili.

Plzeňští indiáni vyslali na kladenskou branku téměř 40 střel, zatímco jejich soupeř jen něco málo přes deset. Ujala se ale jediná - prosadil se nejlepší střelec domácích, Tomáš Vlasák. Čím to, že se modrobílí nemohli tak dlouho prosadit? "Bylo to hlavně o proměňování šancí, nám se to dlouho nedařilo. Po gólu na 1:1 to z nás trochu spadlo," povzdechl si Michal Dvořák. Dodal ale, že i jeden bod z nájezdů může být velice cenný: "Teď se hraje o každý bodík. My samozřejmě sledujeme i jak hrají ostatní. Kometa i Karlovy Vary teď prohrály, takže jsme alespoň malinko odskočili."

Další utkání sehrají hokejisté Plzně v Mladé Boleslavi, která nutně potřebuje body, aby se vyhnula baráži a bojům o udržení se v extralize. "To bude další náročný souboj, podobný tomu dnešnímu," je si vědom Dvořák, že ani na ledě posledního týmu nepůjde o jasnou záležitost. I Plzeň ale musí nadále sbírat co nejvíce bodů. Litvínov na osmé příčce už odskočil na rozdíl tří. "Už když jsme tam (v Litvínově) hráli my, tak bylo vidět, že se zvedají. Hodně jim pomáhá gólman Volke, který chytá skvěle," vyzdvihl vliv nového brankáře v bráně chemiků na litvínovské výsledky. "Chytili teď formu, hodně se jim daří, ale stejně si myslím, že o postupujících se bude rozhodovat až v posledním zápase," zakončil rozbor situace na osmém až jedenáctém místě plzeňský útočník.

Jan Kovář: Takhle jsem ten nájezd neplánoval

Mladý plzeňský útočník Jan Kovář se vrátil do sestavy Plzně po nemoci a hned si připsal vítězný nájezd, čímž indiánům získal důležitý bod navíc. "Ráno jsem přišel s tím, že jsi jdu jen zabruslit a pomalu se připravím na nedělní utkání, ale trenér mě hned zařadil do základní sestavy," popsal svůj urychlený návrat do sestavy Kovář. "Ale možná je lepší do toho takhle skočit. Bylo to sice náročné, ale síly mi ani nedocházely." Zápas to byl ostatně náročný pro všechny jeho spoluhráče, soupeř dobře bránil a dohánět náskok je v takovém případě vždy obtížné. To se ale Plzni povedlo a nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Jan Kovář se puku ujal jako první z domácích a hned skóroval. Jeho zakončení ale zdaleka nebylo ideální a nebýt dobře upraveného ledu, asi by gólem neskončilo. "Já jsem to takhle neplánoval," přiznal vítězný střelec. "Chtěl jsem naznačit a udělat kličku do bekhendu, brankář se ale moc nepohnul, což mě trošku překvapilo. Tak jsem začal pukem míchat a nějak ho vystřelil. Naštěstí brankář i s pukem pod betonem doklouzal až za brankovou čáru," popsal detailně, jak se vlastně kotouč do branky dostal. Svůj díl na vítězství tedy mají i ledaři, kteří kluziště dobře připravili. "Chtěl bych jim poděkovat, jak ten led dobře klouzal," dodal s úsměvem nejlepší hráč utkání.