Plzeňští indiáni vyrážejí dobýt Třinec

Plzeň - Indiáni, už s jistotou předkola play-off, odjíždějí na led průběžného lídra z Třince. Před oběma týmy leží velké výzvy, domácí se pokusí definitivně strhnout váhy na svou strany v přetahované o Prezidentský pohár, a stát se tak po Plzni teprve jeho druhými vítězi. Plzeňští jsou si zase velice dobře vědomi, že pokud uhájí průběžné osmé místo, v předkole budou mít výhodu domácího prostředí v případě rozhodujícího duelu o postup do čtvrtfinále. Oběma celkům tedy půjde o hodně. Kdo nakonec bude slavit?


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC PLZEŇ 1929

WERK Aréna, Třinec
18. února 2011
51. kolo hokejové Tipsport extraligy

Letošní duely

V zápasech, které spolu v této sezóně obě mužstva odehrála, jasně platí, že domácí vyhrávají. Ve dvanáctém kole hostila střetnutí Plzeň a svěřenci Mariana Jelínka si došli pro vybojovanou výhru 3:1, když v brance zářil junior Mazanec a góly vstřelili Vlasák, Johnson a Jan Heřman. V pětadvacátém kole se pořadatelství prohodila a Třinečtí utkání naprosto ovládli. Plzni nedovolili vstřelit ani branku a sami nastříleli čtyři. V osmatřicátém kole přijely kromě Ocelářů do Plzně i televizní kamery, které viděly opět velice tuhý boj, který nakonec indiáni dovedli do šťastného konce po výhře 3:0. Branky do soupeřovy klece nasázeli Vlasák, Duda a Johnson. Prolomí Plzeňané tvrz třinecké arény?

Vystřídají Oceláři na trůnu Plzeňské?

V posledním zápase před reprezentační pauzou se Ocelářům povedlo vyprovodit pěti brankami svého nejbližšího pronásledovatele z Liberce 5:0 a potvrdit, že o zisk Prezidentova poháru se mohou připravit jen sami. Jenže první mečbol Třinci nevyšel, v předehrávce padesátého kola prohráli na ledě pražské Slavie 1:2 a žehrali především na nedokonalou mušku při zakončení.
Oceláři o přestávce neměli dostatek času kolektivně potrénovat, jelikož velice pěkné výsledky neunikly oku reprezentačního trenéra Hadamczika, a ten povolal hned celou pětici hráčů. Mezi nimi i bývalého hráče Plzně Adamského, který se ale po skončení švédského turnaje nevrátil do sprintujícího finiše. "Martin Adamský se bohužel vrátil se zlomeninou žebra. Naštěstí jeho zranění ale není tak komplikované, jak se původně zdálo. Má teď od lékařů nařízený dvoutýdenní klid, pak se doufejme zapojí zpět do tréninku a bude na play-off připraven," věří trenér Kopřiva. Přesto je jasné, že Adamský tedy bude v duelu s Plzní domácím chybět.

Předkolo, vítej!

V minulém zápase Plzeňští dokonali svůj husarský kousek a i přes nepřízeň osudu, když byli stiženi odečtem celých devatenácti bodů, postoupili do vyřazovacích bojů. Tedy do předkola play-off. Indiáni doma jasně přejeli brněnskou Kometu, která se až na několik málo minut "dívala", jak Plzeňané hrají hokej. Modrobílí se ve dvou zbývajících zápasech, které scházejí dohrát v základní části, pokusí uhájit osmé místo, které by jim dalo výhodu domácího prostředí v případě rozhodujícího duelu o postup do čtvrtfinále. Ale práce pro indiány nekončí. "O nějakém uspokojení nemůže být řeč,to by nám trenér ani nedovolil," smál se Vlasák po výhře nad Brnem, "musíme se soustředit na předkolo, protože nikomu se nechce ještě končit," dodal plzeňský útočník, který aspiruje na titul nejlepšího střelce základní části a nejúspěšnějšího hokejisty ve sbírání kanadských bodů.

-----------------------------------------------------------------------------------

Krátké zastavení ve světě statistik

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 93
Počet vstřelených branek: 170
Počet inkasovaných branek: 131
Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 46 (22+24)
Nejlepší střelec: Martin Růžička - 22 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Růžička, Radek Bonk – 24 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Zíb – 99 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-:Lukáš Krajíček +21
Nejhorší hráč v bodování +/-: Marek Zagrapan -4



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 8.
Počet bodů: 74
Počet vstřelených branek: 152
Počet inkasovaných branek: 141
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 68 (30+38)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 30 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 44 asistencí
Nejtrestanější hráč: Martin Heřman – 77 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jaroslav Modrý +17
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Frolo -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Slavia Praha 2
HC Oceláři Třinec 1
(0:0, 1:1, 1:0)






Branky a nahrávky: 35. Doležal (Micka, Roth), 44. Krenželok (Vondrka, Sklenář) - 28. M. Růžička (Varaďa, Bonk).
HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Seman, Hrabal, Lojek, Hudec, Zíb, Richter, Vágner - Varaďa, Bonk, Růžička - Kohn, Peterek, Zagrapan - Květoň, Polanský, Polák - Orsava, McGregor, Hrňa – Mičulka.

HC Plzeň 1929 4
HC Kometa Brno 1
(2:0, 2:0, 0:1)




Branka a nahrávky: 8. Dresler (Stránský), 13. Kovář (Hanzlík, Vlasák), 26. Johnson (Frolo), 34. Vlasák - 51. Malec.
HC Plzeň 1929: Horčička - Jeřábek, Hanzlík, Modrý, St. Pierre, Dresler, Frolo - Svačina, Straka, Vlasák - Stránský, Kovář, Vostřák - Lammers, Haman, Johnson - Pitule, , Dvořák, Plášek - Rachůnek.

-----------------------------------------------------------------------------------