Individuální a celkové statistiky 27. - 39. kola

Třetí čtvrtina byla velkým vzestupem Radka Dudy. Dřel, přihrával, střílel veledůležité góly. Tradiční bodový přísun zachoval i Josef Straka, který se probojoval do první pětky nejlépe bodujících hráčů celé ligy. Poprvé se trefil před domácím publikem Kamil Brabenec, Jiří Veber na jakýkoli gól neustále čeká. Statistiky jsou ovlivněny faktem, kterého se bojí každé mužstvo v každém sportu, včetně jeho fanoušků, totiž rozrůstající se marodka. Na ní se postupně ocitli Andrašovský, Dvořák, na čas také Voskár, Sedlák, ale všem zlým zprávám konec není, jak jistě fanoušci Keramiky vědí. Podívejme se na některé statistiky hráčů Plzně.

Všech třináct utkání odehráli Josef Straka, Radek Duda, Josef Řezníček, Michal Straka, Kamil Brabenec, Ivan Vlček, David Mazanec, Jiří Hanzlík, Jiří Veber a pokaždé se od první minuty postavil do branky keramiků Libor Barta.

Kanadské bodování: I dotřetice opanoval tuto pozici v této sezóně Josef Straka, který získal celkem 13 kanadských bodů za 7 branek a 6 přihrávek. Na paty mu šlape probuzený střelec Radek Duda, ten vsítil 5 branek a na 7 jich přihrál. Pokud by se Josef Řezníček, vtírala by se myšlenka, že se jak se říká "ustřelil", a to v porovnání s počtem přihrávek, kterých za 13 zápasů nasbíral 10. Gól nevstřelil, zaznamenal však oněh 10 přihrávek a obsadil tak třetí místo. Za ním se umístil útočník, který již "není mezi námi" Plzeňany, Pavel Vostřák. Stejně jako další útočník Aleš Krátoška posbíral 9 bodů. Na své poměry je také nebývalím počinem 6 bodů spolehlivého obránce Ivana Vlčka, který však bude bohužel v dalších bojích Keramice pro tříštivou zlomeninu v obličeji chybět. Ústup zaznamenal naopak Michal Dvořák, kterého však hodně limitovalo zranění, které si v současné době doléčuje a vzhledem kterému neodehrál plný počet zápasů.

Střelci: Opět Josef Straka v čele, a to díky svým sedmi zásahům. S odstupem dvou branek figurují Radek Duda a Michal Straka.

Tresty: Minulý vítěz tentokrát své žezlo předal. Radek Duda nasbíral ve 13 zápasech "jen" 42 trestných minut, což nestačilo na dvojici Dvořák-Řezníček. Ačkoli sehrál Michal Dvořák jen 9 utkání, proseděl na trestné lavici 49 trestných minut, o minutu více než kapitán Josef Řezníček. Neslušnějším ze "železných mužů", kteří odehráli všechna utkání je centr Michal Straka, který inkasoval jen 6 trestných minut. Z obránců je to pak dvojice Hanzlík - Mazanec, oba nasbíral těchto minut pouze 10.

Brankář: Libor Barta se v dresu Plzně propracoval až k nejvyšším příčkám hodnocení extraligových brankářů. V tabulce si můžete prohlédnout podrobné statistiky dnes již kmenového hráče HC Keramika Plzeň.

 

zápasy

minuty

zásahy

branky

Góly/zápas

úspěšnost

Počet nul

celkem

13

759

414

25

1,98

94,3

3

doma

5

299

167

8

1,6

95,4

1

venku

8

460

247

17

2,2

93,6

2

 

Návštěvnost: Ve třetí čtvrtině konečně padla ta nejvyšší meta 8 507 diváků, a to v zápase se Zlínem. Celkem příšlo na domácí utkání keramiků v pěti zápasech 35 210 diváků, což dělá vysoký průměr 7 042 fanoušků na zápas.

Podívejme se ještě na celkové týmové statistiky.

 

zápasy

střely

průměr

max/min stř. - soupeř

vyloučení

průměr

max/min vyl. - soupeř

celkem

13

455

35

46(ZNO)- 27(ČEB+PCE)

113

9

15(VSE)-4(SLA+ČEB)

doma

5

182

36

46(ZNO)- 29(ZLI)

41

8

13(ZLI)-4(SLA)

venku

8

273

34

45(HAV)-27(ČEB+PCE)

72

6

15(VSE)-6(SPA)

Plzeňáci hráli 113 oslabení, ve kterých inkasovali 12 branek, ale také jednu dokázali v oslabení vstřelit, v Havířově. Výhodu přesilové hry měla Keramika 112-krát, a dokázala vsítit 13 branek, avšak také dvakrát inkasovat(!), v Třinci a ve Vsetíně.

A nakonec se podíváme "na zoubek" rozhodčím, tedy jak pískali zápasy Plzně. Na zápasech Keramiky mezi 27. a 39. kolem se vystřídali Nečas, Venglář (3 zápasy), Souček, Minář, Dvořák (2 zápasy), Turčan, Bolina(2 zápasy), Homola a Havlík. Nejvíce hráčů v jednom zápase vyloučil Keramice rozhodčí Dvořák (15), v duelu ve Vsetíně. Nejméně naopak rozhodčí Venglář v domácím zápase se Slavií a rozhodčí Bolina v zápase v Českých Budějovicích (oba 4). Přes deset vyloučených keramiků v jednom zápase se "dostal" ještě rozhodčí Havlík (13 - zápas v Pardubicích), Turčan (11 - zápas s Kladnem) a Venglář (13 - zápas se Zlínem).