V Plzni si to rozdají jistí finalisté, domácím jde ještě o první flek!

Plzeň – V plzeňské ČEZ Aréně po více než sedmi měsících opět svede boj družina Západočechů a Východočechů. Zajímavou příchuť bude mít duel zejména pro Adama Svobodu, Františka Kaberleho, Václava Benáka a Pavla Hynka, protože tomu ještě není tak dávno, co všichni stáli na opačné straně barikády. Pardubice již určitě postoupí ze skupiny z prvního místa, Plzeň ztrácí na MOUNTFIELD, který hraje se Spartou, bod. Kritériem v případě rovnosti bodů je skóre a to má Plzeň momentálně lepší. Přijďte podpořit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

ČEZ Aréna, Plzeň
6. září 2011
8. zápas European Trophy

V přípravě se před rokem oba soupeři neutkali, proto zkřížili hokejky až v rámci sedmého kola extraligy, kdy indiáni potvrdili neustále střídání výhry a prohry – uspěli na ledě Východočechů v nájezdech. V odvetě se ale ještě tehdejší Eaton nenechal zahanbit, smazal dvougólový náskok modrobílých a vyhrál 4:3. Svěřencům kouče Jelínka se podařilo uzmout dva body z tamní ČEZ Arény i podruhé, po šachové bitvě uspěli v prodloužení 2:1, zápas odchytal Hanuljak. Naposledy se oba soci o body porvali před více než sedmi měsíci, tentokráte dvougólové manko smazali Západočeši a zvítězili brankou Dudy dvě a půl minuty před třetí sirénou 3:2. Jak dramatickou zápletku připraví oba týmy divákům v Plzni tentokráte?

-----------------------------------------------------------------------------------

Pardubice do kádru příliš nezasahovaly

Plzeňským fanouškům jistě bude nejznámější střídání dresu Kaberleho a Václava Benáka, zadní řady vyztužili Východočeši i o Vladimíra Sičáka z Kärpät Oulu a Josefa Melichara z Linköpingu, ten však nakonec po zralé úvaze a s přihlédnutím k rodinné situaci se rozhodl ukončit v letošní sezoně hokejovou kariéru z osobních důvodů a požádal o předčasné ukončení nedávno podepsané profesionální hráčské smlouvy. V útoku se pak představí zámořští Jonathan Sim a Corey Elkins. Naopak další útočník Adam Pineault z důvodu vážné nemoci manželky požádal o uvolnění z kádru, odešli i forvardi Michal Klejna do Skalice a Rastislav Špirko do LEV Poporad. V obraném valu již nenajdeme Jeffa Jillsona, jenž se stal chomutovským Pirátem a gólmana Filipa Landsmana, který si formou hostování vyzkouší novou ligu ve Znojmě. Další brankář Adam Svoboda již nyní prokazuje své kvality v dresu indiánů.

Pavel Hynek opět proti Plzni

Poprvé jako hlavní kouč vedl v extralize Plzeň, s níž se mu podařilo přejít právě přes Pardubice, nad jeho síly ale byla v semifinále Slavia. Přestože indiáni jevili o jeho služby zájem, rozhodl se odejít do Sparty. Poté putoval přes Karlovy Vary až do Slovanu Bratislava, kde po jeho odvolání koncem listopadu nabral směr Pardubice, ve kterých se po odchodu Josefa Jandače do Sparty stal hlavním trenérem, asistuje mu Ladislav Lubina.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Pokud se někomu tento název zdá povědomý, vězte, že tomu tak není náhodou. Na jednu sezónu si ho Východočeši vyzkoušeli již před devíti lety, do té doby, před sloučením bank, pouze v názvu ČSOB nahrazovalo IPB (Investiční a poštovní banka) nebo IB (Investiční banka). Následně se na dlouhou dobu vnesl do paměti fanoušků Moeller a Eaton.

Východočeši v European Trophy

Ani Pardubice nezahálely a před vzájemným posledním duelem v základní skupině si zajistily postup do finálových kol. Na úvod dvěma totožnými výsledky porazili doma Linköping a HV71, pak ale přišly nepříliš vydařené chvilky na ledech soupeřů. Nejprve svěřenci kouče Hynka nestačily v nájezdech na Liberec, poté fotbalově podlehli Mannheimu 0:1, přitom poměr střel byl 42:13. Pak ale po výhře v Tampere 6:5 na penalty, kterou doma indiáni porazili 4:0, následné vítězné přestřelce s Brnem 5:4 a těsném úspěchu 2:1 s finským mistrem IFK Helsinky, dokázali proklouznout do dalších bojů.

-----------------------------------------------------------------------------------

Rozpis zápasů HC Plzeň 1929 v European Trophy

Pátek 12. srpna: HC MOUNTFIELD – Plzeň (2:3pp)

Čtvrtek 18. srpna: Kärpät Oulu – Plzeň (2:3sn)

Sobota 20. srpna: KalPa Kuopio – Plzeň (0:4)

Čtvrtek 25. srpna 18:00 hod.: Plzeň – Vienna Capitals (3:1)

Sobota 27. srpna 18:00 hod.: Plzeň – Slovan Bratislava (4:5sn)

Neděle 28. srpna 18:00 hod.: Plzeň – Tappara Tampere (4:0)

Středa 31. srpna: HC Slavia Praha – Plzeň (3:5)

Úterý 6. září 17:30 hod.: Plzeň - Pardubice

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2
IFK Helsinky 1
(1:0, 1:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 14. Bartek (Elkins, Kočí), 26. Starý (Bartek, Sičák) - 47. Markus Granlund (Tuohilampi).
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Koutský – Píša, Kolář II, Sičák, Kočí, Benák, Borer, Nakládal, Mocek – Kousal, Koukal, Starý – Bartek, Elkins, Nosek – Sim, Zohorna, Rákos – Nahodil, Radil, Buchtele.

Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg 2
HC Plzeň 1929 3
(0:1, 2:2, 0:0)




Branky a nahrávky: 28. Collins (B. Leeb, G. Leeb), 33. Aab (Chouinard, Sedlmayr) - 10. Duda (Kratěna), 34. Mrňa, 39. Petruška (Kratěna).

-----------------------------------------------------------------------------------