Jiří Hanzlík #8

Dát gól je příjemný pocit i po těch odehraných letech, říká Jiří Hanzlík

Plzeň – Tentokrát do domácího zápasu vstoupila Plzeň o poznání lépe než proti Vítkovicím. Na rozdíl od zmiňovaného zápasu se dnes už v sedmé minutě dostali domácí indiáni do vedení. To ve 24. minutě navýšil v přesilové hře zkušený bek Jiří Hanzlík, když z bezprostřední blízkosti překonal gólmana Mladé Boleslavy. „Dát gól je příjemný pocit i po těch odehraných letech,“ přiznal radost obránce s číslem osm.

Jiří Hanzlík využil ve 24. minutě třetí plzeňskou přesilovku. Stačilo mu na to pouhých dvaadvacet sekund. A téměř přesně o jedenáct minut později přidal další přesilovkový gól další plzeňský obránce St.Pierre. Hanzlík však po zápase mírnil radost. „Byly to snad první dvě přesilovky, které se nám v dosavadním průběhu povedly. Do teď to nestálo za nic,“ zhodnotil snažení indiánů v početních výhodách.

Většina utkání Plzně s Bruslařským klubem je velmi vyrovnaných, často končí jednogólovým rozdílem. A nepřinášejí nijak pohledný hokej. „Každý, kdo někdy dělal sport, moc dobře musí vědět, že proti papírově slabším se hraje špatně. Vím, že by to tak být nemělo, ale podvědomí je nastavené jinak, než když přijedou třeba Pardubice,“ přiznal Jiří Hanzlík možné podcenění soupeře. „Zvlášť, když jsme věděli, že Boleslav dvakrát za sebou prohrála, byla koncentrace prostě menší,“ zakončil spolehlivý bek.

Na slova svého týmového parťáka hned navázal Adam Svoboda: „Hlavně, když téměř celý zápas stojí v pěti na červené čáře. To se nedá hrát pořádný hokej.“ Poté už se ale vyjadřoval ke svým brankářským záležitostem. Zvlášť hodně ho mrzela ztracená nula necelých pět minut před koncem zápasu. Po inkasované brance dokonce vzteky převrhl branku. „Byl jsem hodně naštvaný, bouchly mi saze. Vždyť byla chvilka do konce, nulu jsem chtěl udržet,“ vztekal se sám na sebe. Za tento přečin obdržel desetiminutový osobní trest. „Ani se nedivím, ještě ke všemu jsem tu bránu málem hodil na rozhodčího,“ zaculil se Svoboda.

Tříbodový zisk plzeňský gólman považuje za zcela zasloužený. „Byli jsme jednoznačně lepší, Boleslav měla jen brejky, co jsme jim občas nabídli,“ myslí si maskovaný muž. „Navíc ani ty šance, co si vypracovali, nevyužili. Bylo poznat, že nejsou úplně v pohodě,“ rozpovídala se dál plzeňská jednatřicítka. Minulý zápas pro něj nebyl úplně povedený, dnes chytal jako o život. A málem se mu to nevyplatilo. „Ještě musím odstranit tu přemíru snahy,“ bavil se svou chybou. „Střela šla do rohu, vůbec nevím, proč jsem se do toho motal, ale chtěl jsem jí zachytit a posunout bekovi. Málem se mi to nevyplatilo,“ zakončil Svoboda.

------------------------------------------------