#65 Jiří Marušák

Věřím, že v Plzni najdu chuť do hokeje a budu platným hráčem, říká Jiří Marušák

Plzeňským indiánům se první západočeské derby opravdu podařilo. Za účasti televizních kamer ze svého ledu vyprovodili Karlovy Vary šestigólovým nášupem. V dresu indiánů se nově objevil i Jiří Marušák, který bude za Plzeň nastupovat v rámci hostování z BK Boleslvv až do konce sezóny.

Michal Dvořák

Michale, jak se dostáváte do zápasové formy?
V Budějovicích to pro mě byly veliké nervy. Určitě to bude ještě chvíli trvat, to víte, pro člověka je nepŕíjemné se vracet do zápasů takhle uprostřed hry, nikdo by to nechtěl.

Potěšil vás alespoň, že po dnešním zápase vám do osobních kolonek přibyde 1+1?
Tak to neberu. Každý na ledě máme svůj úkol a je důležité, abychom si ho splnili. U mě je každý gól příjemným bonusem.

Vstřelenou branku jste s Radkem Dudou oslavovali poměrně nezvykle, helmy dole…
Jojo, to byla naprosto spontánní reakce a vymyslel to Radek. Sundal mi helmu a já ho chtěl trefit na bradu, aby to nedělal, ale pořádně jsem ho v tom chumlu neviděl… a takhle to dopadlo. (smích)

Po minulých zápasech jste žehrali na neuspokojivou koncovku. Už se to zlomilo?
To bych neřekl. Dneska to nebyl takový pohodový zápas, v první třetině nás Vary přehrávaly, byly lepším týmem. V kabině jsme měli dusno a herně jsme se zvedli. Za delší konec jsme pak tahali my a také byli šťastnější. Je pravda, že v minulých zápasech jsme se těžko prosazovali. Konečně nám to tam napadalo a to dnes rozhodlo.

A čím to tedy bylo, že v Budějovicích jste i před šance prohráli a dneska jasně zvítězili. Hrál v tom roli výkon soupeřova gólmana?
Mensi měl dneska smůlu, padalo mu to tam docela nešťastně. Řekl bych, že paradoxně se mi náš výkon líbil více a prohráli jsme. Hokej je prostě o gólech a tabulka se pak na výkony nedívá.


Jiří Marušák

Jirko, prozraďte, jak se vlastně zrodilo vaše angažmá v Plzni.
Všechno se to událo hrozně rychle. V úterý jsem byl ještě nominovaný do zápasu proti Liberci a někdy kolem třetí hodiny během patnácti minut bylo už moje hostování domluvené. A tak jsem do zápasu nezasáhl. Jsem teď tady a angažmá v Plzni beru jako novou výzvu. Je to pro mě jakoby nový začátek a nová motivace. Chci se co nejrychleji adaptovat, abych týmu pomohl hrát v tabulce co nejvýše.

Nezalekl jste se, že hned v prvním zápase v Plzni jste naskočil i do přesilovek?
To ne, až tak komplikované to nebylo. I trenér mě na to upozornil před utkáním, že by se to mohlo stát. Nakreslil mi základní varianty, takže jsem věděl, kam se postavit a co hrát. Cítil jsem se v tom dobře, je to moje parketa, na takovém místě hraju celý život.

Již jste se zmiňoval, že Plzeň berete jako novou výzvu. Znamená pro vás změna prostředí i osobní vzpruhu?
Dá se to tak říct. Když jsou výsledky, když tým šlape a padá tam skoro všechno, je to obrovský impuls. Člověku se hraje lehčeji a osobně mu to také pomůže. V Mladé Boleslavi jsme se na každý gól nadřeli, hrozně moc, a pak jsme na druhé straně strašně lacině inkasovali. To pak na vás padne psychická deka a už je to pak těžké. Já pevně věřím, že v Plzni najdu chuť do hokeje a budu tu platným hráčem.