9.kolo

Indiáni vyrážejí na nejdelší trip, čeká je mistr z Třince!

Plzeň – Extraliga plyne jako voda a již zítra nastupují indiáni k osmému zápasu letošního ročníku. Zatím svěřenci kouče Jelínka nebodovali pouze v jednom střetnutí a drží se v těsném závěsu za vedoucím Zlínem. Nyní zraněními zdecimovanou obranu čeká velesouboj na ledě úřadujícího mistra a s aktuálně třetím nejlepším útokem v lize. Jak si povedou plzeňští bojovníci? Pokud se nechystáte přímo do Třince, je pro vás samozřejmě připraven náš online přenos!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC PLZEŇ 1929

Werk aréna, Třinec
7. října 2011
9. kolo hokejové Tipsport extraligy

V zápasech, které spolu v loňské sezóně obě mužstva odehrála, jasně platí, že domácí vyhrávají. Nejprve v semifinále Tipsport Hockey Cupu uspěli domácí v ČEZ Aréně 3:1. Ve dvanáctém kole hostila střetnutí znovu Plzeň a svěřenci Mariana Jelínka si došli opět pro vybojovanou výhru 3:1, když v brance zářil junior Mazanec a góly vstřelili Vlasák, Johnson a Jan Heřman. V pětadvacátém kole se pořadatelství prohodila a Třinečtí utkání naprosto ovládli. Plzni nedovolili vstřelit ani branku a sami nastříleli čtyři. V osmatřicátém kole přijely kromě Ocelářů do Plzně i televizní kamery, které viděly opět velice tuhý boj, který nakonec indiáni dovedli do šťastného konce po výhře 3:0. Branky do soupeřovy klece nasázeli Vlasák, Duda a Johnson. Předposlední kolo základní části znovu ovládli domácí, znovu nepovolili soupeři ani čestný úspěch a znovu byl výsledek 4:0. Podaří se pravidlo můj dům – můj hrad prolomit?

Mistr se odchodům neubránil

Kádr Ocelářů opustil Tomáš Duba, chytající aktuálně v Popradu, do KHL odešel i Lukáš Krajíček (Dynamo Minsk) a Martin Růžička (Chabarovsk). Do finského celku HPK Hämeenlinna zamířil Marek Zagrapan, Vojtěch Polák zase do Klotenu a Martin Vágner do Hradce Králové.
Naopak obranné řady posílily o Roba Davisona z Albany Devils (AHL), útok se rozrostl o Michala Chovana ze Zvolena a ze Švédska Patrika Valčáka.

Letní zápasení

Dvanáct zápasů, 4 výhry, 8 porážek a skóre 31:32. Oceláři dokázali pokořit Olomouc, Nitru, Skalici a Košice, naopak museli sklonit hlavy před Petrohradem, dvakrát Popradem, Košicemi, dvakrát Trenčínem, CSKA a Zlínem. Jen pro srovnání, před loňskou mistrovskou sezónou sehráli Třinečtí osmnáct zápasů, podlehli pouze pětkrát.

Martin Adamský

Čerstvý třicátník před startem loňského ročníku Tipsport extraligy opustil po osmi letech Plzeň a modrobílý dres a přestoupil do Třince. Jako vizitku zanechal na západě Čech 26 bodů, v novém působišti si jich připsal osmadvacet, s adaptováním si tak rozhodně hlavu nelámal. Ve finálové sérii si navíc připsal tři branky a zvedl nad hlavu pohár pro mistra liga. V létě se oženil a nyní se těší na zápas proti svému bývalému zaměstnavateli a nebyl by to smíšek Áda, kdyby nevymýšlel hecování. „Uvidíme. Minulý rok jsem dopředu trochu popichoval Michala Dvořáka, což je můj kámoš. Míša je ale natolik hodný kluk, že na moje hecování skrz esemesky nereagoval,“ smál se.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krátké zastavení ve světě statistik:

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 8.
Počet bodů: 10
Počet vstřelených branek: 22
Počet inkasovaných branek: 16
Nejproduktivnější hráč: David Květoň 8 (2+6)
Nejlepší střelec: Radek Bonk - 4 branky
Nejlepší nahrávač: David Květoň – 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ladislav Kohn – 36 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Rostislav Marosz +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jiří Polanský -5



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 14
Počet vstřelených branek: 26
Počet inkasovaných branek: 18
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 8 (2+6)
Nejlepší střelec: Duda, Vlasák - 3 branky
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 12 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Radek Duda +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Patrik Petruška -3

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Verva Litvínov 0
HC Oceláři Třinec 4
(0:4, 0:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 17. Hrabal (Hrňa), 18. Kohn (Peterek), 19. Hrňa, 20. Adamský (Peterek).
HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Seman, Richter, Lojek, Davison, Cartelli, Hudec - Hrňa, Květoň, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - McGregor, Valčák, Orsava.


HC Plzeň 1929 3
PSG Zlín 2sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)





Branka a nahrávky: 27. Mrňa (Duda), 40. Marušák (Kratěna, Martin Straka), rozhodující nájezd Jiří Hanzlík - 11. Köhler (Leška), 48. Čajánek (Köhler, Hamrlík).
HC Plzeň 1929: Svoboda - Marušák, St. Pierre, Růžička, Dresler, Jeřábek, Hanzlík, Ruprecht - Kratěna, Hlinka, Petruška - Duda, Kovář, Johnson - Stránský, Lev, Straka - Mrňa, Vostřák, Dvořák - M. Heřman.