Ze Zlína zamíří trojice hráčů do Havířova

Po pátečním utkání ve Zlíně nebude autobus vracející se s hokejisty Keramiky obsazen tak, jak tomu bývá obvykle. Trojice hráčů nominovaných na hokejový víkend v Havířově zakončený již sedmým utkáním Hvězd Východ - Západ, se totiž ihned po zápase ve Zlíně, včetně své hokejové výzbroje, přesune do Havířova. Na zpáteční cestě tak budou chybět Josef Řezníček, Josef Straka a Martin Výborný. Cestovat do Plzně nebude ani Jozef Voskár, který se svým "žihadlem" zamíří na rodné Slovensko.

Pro Josefa Řezníčka je účast na setkání hvězd výzvou, zda se podaří některému z nominovaných vyrovnat jeho rekord v přesné střelbě. Plzeňský obránce totiž drží rekord, když ze čtyř možných terčů na čtyři pokusy, ani jednou nechyboval. "Neabsolvoval jsem žádný speciální trénink, to nemá smysl," prozrazuje Řezníček, který se na setkání již těší. "Je to příležitost jak se setkat s hráči, s nimiž se během dlouhé sezóny vidím vždy jen chvilku. Tady bude čas na dlouhé povídání o všech možných věcech, stejně ale nakonec skončíme u jednoho, u hokeje. Určitě je to spíše společenská akce a jako taková, si myslím, má velký význam."
Naopak pro Josefa Straku je to vůbec první pozvánka na takovou akci. "Ne ještě jsem nikdy na výběru Hvězd nebyl a právě proto si toho velmi vážím. Je to ale zásluha především mých spoluhráčů," říká se skromností nejproduktivnější keramik. Ten zároveň přiznává, že se těší na dovednostní soutěže. "Žádný velký bruslař asi nejsem, takže to nebude moje silná disciplína, snad najdu uplatnění v některé ze střeleckých disciplín. Těším se, že si zahrajeme hokej, skutečně pro lidi, kdy nebudeme svázáni taktickými pokyny, bude se opravdu hrát na krásu."
Posledním nominovaným je obránce Martin Výborný. Ten byl původně nominován jako náhradník, ale s ohledem na omluvu Pavla Skrbka, by měl nahradit právě nemocného kladenského beka. "Kdyby mi někdo před rokem řekl, že budu nominován do výběru hvězd, nevěřícně bych si asi poklepal na hlavu".  Výborný zároveň přiznal, že jej nominace zaskočila. "Nemohl jsem tomu uvěřit, když mi to kluci říkali. Ráno jsem přišel na trénink a v kabině mi spoluhráči tuto novinu oznámili. Je to pro mě velmi zavazující, těším se. Teď je však před námi ještě zápas ve Zlíně. Až potom začnu myslet na utkání hvězd."
Utkání hvězd Východ -  Západ začíná v neděli v 17:30 hod., v přestávkách utkání proběhnou finále jednotlivých dovednostních soutěží.