PŘEDSTAVENÍ CELKU HC VAGNERPLAST KLADNO

Kladenský tým dlouho neprodukoval takové výsledky, jaké by očekávali fanoušci při pohledu na jména v sestavě. Před sezónou bylo Kladno účastníkem jedněch z nejzajímavějších přestupů uvnitř extraligy. Z Litvínova přišli brankář Orct a rozený střelec Robert Kysela. Dlouhou dobu nemohli Kladenští dosáhnout tříbodové výhry, tato série byla až neuvěřitelně dlouhá, to donutilo vedení k výměně trenérů. Na místo hlavního trenéra usedl úspěšný trenér slávistické juniorky Jaromír Šindel. Když se z NHL vrátil odchovanec Pavel Skrbek, nevypadala kladenská budoucnost nadějně. Postupem času se však Kladno ocitlo v bezdanějné pozici posledního týmu a na Kladně už začali reálně počítat s baráží. Zmrtvýchvstání, jaké předvádí v poslední době je famózní, a poslední místo v současné době přenechalo severočeskému Litvínovu.

Brankář Zdeněk Orct dával nepokrytě najevo, že neni zcela spokojen se svým účinkováním a pozicí na Kladně. Postupem času se však vše nejspíše urovnalo, a znovuzrozený Orct drží Kladno hodně nad vodou. Jeho statistiky sice nejsou nějak vynikající ve srovnání všech gólmanů extraligy, avšak 91,6 % úspěšných zákroků je velmi solidních. Obrana byla vyztužena již zmiňovaným Skrbkem, vedle něhož jsou hlavními oporami kladenský matador Jan Kruliš, či kdysi hráč Plzně, Ondřej Kříž. Útok má několik velkých osobností. K exlitvínovskému Kyselovi lze přiřadit juniorské hvězdy, Plekance s Hořavou, velezkušený Pavel Geffert, Tomáš Klimt, oba také kdysi hráči Plzně, dříči Ladislav Svoboda či Tomáš Horna. A samozřemě kapitán Gardoň, který je nejlepším z Kladenských v kanadském bodování - 31 (17+14). V posledním kole ve Znojmě za Kladno nenastoupil, dnes již bude kladenským trenérům k dispozici!

Sestava Kladna z posledního kola: Orct – Dlouhý Jan, Kruliš, Hájek David, Skrbek, Kříž, Toman - Kalla, Klimt, Skuhravý, Svoboda L., Kysela, Havel, Horna, Kameš, Geffert, Hořava, Bílek, Plekanec