Plzeň řádila na Kladně

Plzeň ponížila Kladno. Pátý gól vše zlomil, hodnotí Pavel Vostřák

K l a d n o - Málo vídaným debaklem 7:2 odvezli indiáni z Kladna tři body. Do sestavy se spolehlivým výkonem vrátil Jaroslav Modrý, gólovou akcí se prezentoval Pavel Vostřák, výborný výkon v poli podpořil skvělými zákroky Adam Svoboda. „Sehráli jsme výborný zápas, bylo to ve velkém tempu, pátý gól byl zlomový,“ líčí střelec Pavel Vostřák. Do zápasu, který sledoval i velmi početný dav plzeňských fanoušků, naskočil i Dominik Kubalík, tříbodové hody zažili Radek Duda a Jan Kovář, gólově se prosadila celá první lajna.

Plzeňáci upevnili pozici na čele tabulky, zvláštní spokojeností oplýval Pavel Vostřák, který ve 28. minutě trefil přesně nad rameno Cikánka a radoval se ze své první letošní branky. S úsměvem tak přijal prosbu o pár pozápasových slov. „Je mi to jasný,“ culil se chápavě. „Bylo to hodně dlouhý čekání. Dušan dobře podržel puk, mně se otevřel prostor, tak jsem to zkusil projít a dát nahoru. Gól to byl asi hezký, musím se na něj ještě zítra podívat, kudy to tam prošlo.“ Pořádně si tak oddychl, nervózní čekání na gól skončilo. „Každý je v takové situaci nervózní, ale alespoň jsem v těch šancích byl."

Plzeň čekala a tvrdě trestala minely a fauly domácích borců. Výsledkově tak sice indiáni Rytíře jednoznačně smázli, nicméně herně takový rozdíl na ledě rozhodně nebyl. „ Domácí hráli výborně, aktivně, jsou živí, pohybliví, párkrát jsme v naší třetině zaspali,“ uvědomoval si navrátilec Jaroslav Modrý. Rytíři promarnili mnoho šancí, které skvělými zákroky likvidoval Adam Svoboda, i se štěstím. „Podali jsme dobrý výkony podpořený výborným Adamem, Kladno mělo spoustu šancí,“ poslal pochvalu do brankoviště Vostřák. Stejným směrem poslal poklonu i Modrý. „Gólman zachytal výborně, zahráli jsme jako tým,“ liboval si velezkušený bek.

Ten si svůj vítězný návrat užíval. „Je fajn být zase se svými spoluhráči, zahrát si s touhle partou.“ Vzpomněli si i fanoušci, kteří po zápase zahrnuli Modrého bouřlivým skandováním a aplausem. „Atmosféra byla výborná, fanoušci byli skvělí. Možná jsem tu udělal něco, za co si na mě v dobrém vzpomenou. Já se teď musím snažit být lepší, zlepšovat se, ještě to není ono,“ přiznává. A co chybí? „Rozhodně větší pohyb.“ Oproti zvyklostem z minulých sezón se Modrý zatím neobjevoval na přesilových hrách. „Trenér tam dal starší zkušenější kluky. Nás mladý nechal odpočinout,“ vtipkoval čtyřicetiletý bek.

Plzeň dosáhla deváté výhry v řadě, disponuje obrovským náskokem na sedmé, potažmo jedenácté místo. Aktuálně se schyluje k souboji Plzně a Sparty o výhru v základní části. „Na tabulku teď vůbec nekoukáme, soustředíme se na výkony. Se Spartou jsme zahráli výborný zápas, s Litvínovem to již bylo horší, ale vyhráli jsme. Teď je fáze, kdy se vyhrává, to je příjemné, ale jdeme od zápasu k zápasu,“ líčí zkušená plzeňská „dvacítka“ Pavel Vostřák. Diskuse o útoku na první místo tak není v kabině na pořadu dne. „To vůbec neřešíme, teď se soustředíme na Budějovice,“ uzavírá.