Preview 47. kolo

Napříč promrzlou republikou pro tři body?

Plzeň – Před reprezentační pauzou vyrážejí indiáni v rámci sedmačtyřicátého kola na dalekou cestu do Zlína. S tamním klubem drží Západočeši úctyhodnou bilanci – 7 výher v řadě. Podaří se svěřencům kouče Jelínka přidat osmý zářez?


PSG ZLÍN
vs.
HC PLZEŇ 1929

Stadion Luďka Čajky, Zlín
5. února 2012
47. kolo hokejové Tipsport extraligy

Loňská sezóna vyšla proti Zlínu indiánům na jedničku! Nejprve doma po více jak dvou letech a pěti zápasech na modrobílé nestačil. Přestože v zápase dvakrát vedl, nakonec odcházel z ledu jako poražený 3:4. I odveta vyšla lépe svěřencům kouče Jelínka, doma zvítězili 4:1, třemi body se zaskvěl Radek Duda. A do třetice. Modrobílí vyloupili Stadion Luďka Čajky po výhře v prodloužení, rozhodl Modrý. Poslední zápas posledního kola základní části pak skončil fotbalově - výhrou domácích 1:0. Modrobílí na takto vydařenou sérii navázali i v osmém kole aktuálního ročníku, když doma v souboji o první místo udolali PSG v nájezdech. V odvetě brali tři body za výhru 3:1 a před svými fanoušky opět uspěli na penalty. Podaří se Západočechům sérii prodloužit?

Změny v kádru

Přestože se Zlín drží převážně v první šestce, ani jemu se nevyhnuly určité změny v kádru. Ještě dva dny před startem extraligy přišel z Olomouce Radim Tesařík, druhou a zatím poslední staronovou tváří je Marek Melenovský, který hostoval z Karlových Varů do konce ledna. Opačným směrem putoval, také na hostování, ovšem do konce sezóny, Tomáš Sýkora. Střídavé starty mají do Třebíče vyřízeny Finsterle, Honejsek, Míka a Fořt, hostování pak Valenta a měsíc působil v Hradci Králové Martin Záharovský. V závěru přestupního období si tým PSG pojistil na střídavé starty znovu z Třebíče útočníky Dolníčka a Dočekala, z Olomouce pak Pavla Selingra a Radima Kucharczyka. Naopak do Hodonína odešel gólman Petr Zavadil, za Třebíč může nastoupit kolega Jakub Sedláček a obránci Janota s Buchtou.

99

Zlín jako jediný s Mladou Boleslaví, která má ovšem duel k dobru a na kontě 98 branek, jako jediný doposud nepřekročil magickou stovku vstřelených gólů v letošní základní části Tipsport extraligy. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Petr Leška, ovšem v měřítku celé ligy je se sedmatřiceti body až třináctý, osmnáct bodů za nejlepším Petrem Nedvědem z Liberce. Mezi oběma jsou z Plzně Radek Duda, Martin Straka a Jan Kovář, všichni v první desítce. Možná svěřenci kouče Vlacha neoslňují v útoku, ovšem kvalitní obrana v čele se zkušenými gólmany Horčičkou a Sedláčkem platí, spolu s Pardubicemi, za druhou nejlepší v lize!
PSG zatím drží sedmou příčku, na kontě má 69 bodíků, stejně jako Vítkovice, se kterými zatím drží bilanci, že domácí tým bere tři body. V rámci padesátého kola si to možná oba soci rozdají v Ostravě o přímý postup do play-off. Osmý Třinec ztrácí pět bodů, stejně jako má náskok pátý Liberec.

Odešel Ing. Václav Králík

Ing. Václav Králík odehrál v gottwaldovském dresu v nejvyšší soutěži v letech 1968 až 1975 během čtyř ligových sezon mezi elitou celkem 102 zápasů, ve kterých zaznamenal 22 gólů. Během své kariéry nastupoval v dresu s číslem 18. Byl koncovým hráčem a střelcem mužstva. Hrál v ligovém týmu TJ Gottwaldov společně se svým mladším bratrem Jiřím, který se stal výborným brankářem a později slavil v dresu Československa titul mistra světa a další úspěchy.
Václav Králík se podílel po skončení aktivní kariéry na výchově hokejových talentů, ve Zlíně vedl hokejovou přípravku a školu bruslení. Pod jeho vedením začínala s prvními krůčky na ledové ploše řada hokejistů zvučných jmen.
Převzato z hokej.zlin.cz.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 69
Počet vstřelených branek: 99
Počet inkasovaných branek: 113
Nejproduktivnější hráč: Petr Leška 37 (12+25)
Nejlepší střelec: Bedřich Köhler – 16 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Leška – 25 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Čajánek - 80 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Bedřich Köhler +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Čajánek, Zámorský -7
Gólmani:
Luboš Horčička – 1511 minut / pr. 2,26 , 92.79%
Jakub Sedláček – 1301 minut / pr. 2,49 , 91.44%


HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 89
Počet vstřelených branek: 160
Počet inkasovaných branek: 121
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 50 (23+27)
Nejlepší střelec: Radek Duda - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 30 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 80 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Radek Duda +17
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Vostřák -4
Gólmani:
Adam Svoboda – 1904 minut / pr. 2,68 , 91,29%
Marek Mazanec – 850 minut / pr. 2,68 , 90,57%

Výsledky posledních zápasů:

Bílí Tygři Liberec 4
PSG Zlín 1
(2:0, 2:1, 0:0)






Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Trončinský, Klimenta), 8. Nedvěd (Klimenta, Roth), 22. Urban (Vantuch, Bulíř), 32. Klimenta (Nedvěd, Roth) - 31. Köhler (Holík).
PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čakajík, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Honejsek, Šlahař.



HC Plzeň 1929 5
HC Slavia Praha 2
(0:0, 1:1, 4:1)





Branky a nahrávky: 25. Straka (Dvořák), 44. Straka (Kovář, Vykoukal), 48. Marušák (Stránský, Straka), 55. Modrý (Stránský, Straka), 60. Johnson (Pitule) - 30. Alinč (Kadlec, Vondrka), 54. Vondrka (Pospíšil, Kadlec).
HC Plzeň 1929: Svoboda - Vykoukal, Kaberle, Marušák, Hanzlík, Jeřábek, Modrý, Frolo - Duda, Kovář, Pletka - Dvořák, Straka, Kratěna - Stránský, Pitule, Johnson - Petruška, Heřman, Mrňa.