#30 Jakub Lev

Dnešní zápas byl jedinečný, říká Jakub Lev

Plzeň - Poslední domácí zápas v základní části sehráli plzeňští indiáni proti Pardubicím. Zápase se mimořádně vyvedl Jakubu Lvovi, který vstřelil dva góly a na další přihrál. "Pro mě to byl naprosto jedinečný zápas," prohlásil šťastný mladý útočník po utkání.

Jakub Lev

Jakub Lev nastoupil tentorkát k utkání od úvodních minut. Jeho spoluhráči byli Jan Kovář a Radek Duda. "Spoluhráči mi hodně pomohli, je super s nimi hrát," řekl po utkání Jakub Lev. Sám si připsal dvě přesné trefy a jednu asistenci. První gól vstřelil Dušanu Salfickému z poloviny hřiště. Druhým uzavřel gólový příděl utkání. To se trefil už za záda Růžičky. "Suverénně to byl můj nejlepší zápas v extralize. Pro mě naprosto jedinečný," vyjádřil se po skončení 51. kola mladý útočník.

A dva góly zdaleka nemusel být konečný. Ještě ve třetí třetině měl Lev dvě, tři velké gólové příležitosti. "Nemám tak šikovné ruce, jak bych si přál. Snad to přijde věkem," povzdechl si s úsměvem Lev. Že by však hattrick nevsítil schválně, aby ho pokladník týmu nezkasíroval, odmítl? "Kdepak, kdybych dal tři nebo čtyři byl bych šťastný jako blecha," smál se Lev.

Tomáš Vlasák

Tomáš Vlasák se už po několikáté v letošní sezóně vrace do rozjeté extraligy po zranění. "Tenhle návrat byl vítězný, takže to bylo fajn. Chtěl jsem zkusit ještě před play-off, co noha vydrží," vysvětloval, proč se objevil poměrně nečekaně v zápase ještě v základní části. Na ledě už se Vlasák pohybuje něco málo přes týden. "Ještě musím zapracovat na fyzičce," pokračoval. "Zatím noha drží tak na 90%. Ale věřím, že za těch čtrnáct dní volna se to zlepší a pro play-off budu připravený na 100%, svěřil se Vlasák.

Také Vlasák si mohl hned po svém návratu na led připsat vstřelenou branku. Nakonec tomu ale tak nebylo. Ani jednu svou šanci nevyužil. "Byl jsem zbrklý, trochu se ještě hádám s rukama," zasmála se plzeňská šestadvacítka. "Důležité ale bylo, že jsme zvládli tenhle zápas vyhrát. Teď se musíme dobře připravit na play-off, všichni víme, o co nám jde," uzavřel Tomáš Vlasák svůj pozápasový rozbor.