Ondřej Kratěna #22

Ondřej Kratěna #22: Člověka zamrazilo už při nástupu

Plzeň - V prvním zápase indiánů během čtvrtfinálové série se Zlínem se v plzeňské ČEZ Aréně odehrálo obrovské drama. Rozhodující branka přišla až 20 vteřin před koncem základní hrací doby, když se po přihrávce dvougólového střelce Kratěny prosadil také oblíbenec domácích fanoušků, Radek Duda. První bod tedy ukořistili domácí po náročné bitvě a opět prokázali, že se jim, i přes těsné výsledky zápasů, daří s berany vyhrávat.

Ondřej Kratěna zaznamenal při sobotní výhře dva veledůležité góly a vítěznou asistenci. Svojí produktivitou tak dotáhl indiány k prvnímu dílčímu úspěchu ve čtvrtfinálové sérii letošních vyřazovacích bojů. „Šli jsme za tím celý zápas a je jedno, jestli se rozhodne v první nebo poslední minutě. Utkání jsme vyhráli, to je hlavní a teď už se těšíme na zítřek,“ říká hvězda zápasu.

Ani ne půl minuty před koncem zápasu vybídl Kratěna ke skórování Dudu, který se před odkrytou brankou nezmýlil. „Viděl jsem tam zcela volného Radka, takže nebylo co řešit. Jsme rádi, že jsme to utkání zvládli, protože jsme nehráli moc dobře. Ta pauza byla dlouhá a chvíli nám trvalo, než jsme se do toho dostali. Zlín hrál navíc velmi dobře, takže bylo vidět krásné vyrovnané play-off utkání,“ hodnotí zápas plzeňský útočník.

„Nezáleží na tom, s kým hrajeme. Těšili jsme se na jakéhokoliv soupeře, protože to čekání bylo dlouhé. Atmosféra tady byla nádherná. Člověka zamrazilo už při nástupu. Bylo to moc hezké a už se těším, až to zažiju znova,“ děkuje fanouškům indián s číslem 22 a připomíná, že v play-off nezáleží na soupeři.

Během té akce, která vedla k vítězné brance, byl na ledě také plzeňský kapitán Martin Straka. „Kuba (Jeřábek) to nahodil na brankáře, oni se nějak špatně domluvili a puk tam zůstal ležet, tak jsem si ho vzal a hodil jsem to nahoru Kraťasovi. Neměl to jednoduché, protože to dostal na backhand, ale dobře to posunul Dudákovi, který stál na správném místě,“ popisuje třetí zásah indiánů.

Trenérům domácího týmu se tak vyplatila změna ve složení formací, když právě Dudu posunuli do první lajny. „Po druhé třetině chtěli trenéři udělat nějakou změnu. Nehráli jsme ideálně, vypadalo to unaveně a rozhodli se, že k nám dají Dudu. Takoví velcí hokejisté jako on, jsou vždycky tam, kde mají být. Vstřelil vítěznou branku v poslední minutě. Co víc můžeme chtít,“ řekl kapitán domácích.

„Dnes jsme nehráli dobře a o to je to vítězství samozřejmě cennější. Zlomili jsme to bojovností a vůlí, ale jak jsme všichni viděli, bude to určitě ještě těžké,“ uvědomuje si Straka. „Diváci byli skvělí, já jsem měl při nástupu husí kůži a všichni nás hnali dopředu celý zápas,“ poukazuje na jeden z důležitých faktorů.

Plzni chybělo několik hráčů, ale i s těmito problémy dokázala dokráčet k prvnímu vítězství. „Někteří hráči nám bohužel chybí, ale tak to prostě je a my s tím musíme počítat. Myslím si, že i s těmi absencemi máme dostatečně kvalitní mužstvo,“ věří Martin Straka. „Teď je důležité dostat tu únavu z těla, najíst se a jít si odpočinout. Nevím kdy usnu, ale určitě to bude snazší vzhledem k tomu, že jsme to dnes dotáhli k vítězství,“ dodává plzeňský útočník.