Preview 3. a 4. zápas

Indiáni vyrážejí na válečnou stezku do Zlína, zapíší důležitý třetí bod?

Plzeň – Indiáni vyrážejí do Zlína, kde je čeká třetí a čtvrtý čtvrtfinálový zápas se Zlínem. Západočeši mají před tímto dvojduelem náskok 2:0, jak se ale již modrobílí dokázali přesvědčit před dvěma lety, ani to v play-off stačit nemusí. Proto pokud se nechystáte přímo do dějiště střetnutí, nezapomeňte držet palce svým barvám alespoň u našeho online přenosu!



PSG ZLÍN
vs.
HC PLZEŇ 1929

ZS Luďka Čajky, Zlín
14. a 15. března 2012
3. a 4. zápas čtvrtfinále play-off 2012

Loňská sezóna vyšla proti Zlínu indiánům na jedničku! Nejprve doma po více jak dvou letech a pěti zápasech na modrobílé nestačil. Přestože v zápase dvakrát vedl, nakonec odcházel z ledu jako poražený 3:4. I odveta vyšla lépe svěřencům kouče Jelínka, doma zvítězili 4:1, třemi body se zaskvěl Radek Duda. A do třetice. Modrobílí vyloupili Stadion Luďka Čajky po výhře v prodloužení, rozhodl Modrý. Poslední zápas posledního kola základní části pak skončil fotbalově - výhrou domácích 1:0. Modrobílí na takto vydařenou sérii navázali i v osmém kole aktuálního ročníku, když doma v souboji o první místo udolali PSG v nájezdech. V odvetě brali tři body za výhru 3:1 a před svými fanoušky opět uspěli na penalty. Osmý zářez přidali svěřenci kouče Jelínka v sedmačtyřicátém kole, kdy šachovou partii ovládli 2:1. Štěstí se pak Západočechům naklonilo i v první čtvrtfinálovém souboji, kdy Radek Duda rozhodl gólem v poslední minutě, naopak jubilejní desáté vítězství v řadě oslavili modrobílí nejvyšší výhrou - 5:1. Jak si ale povedou na horkém zlínském ledě?

Změny v kádru Zlína v průběhu sezóny

Přestože se Zlín drží převážně v první šestce, ani jemu se nevyhnuly určité změny v kádru. Ještě dva dny před startem extraligy přišel z Olomouce Radim Tesařík, druhou a zatím poslední staronovou tváří je Marek Melenovský, který hostoval z Karlových Varů do konce ledna. Opačným směrem putoval, také na hostování, ovšem do konce sezóny, Tomáš Sýkora. Střídavé starty mají do Třebíče vyřízeny Finsterle, Honejsek, Míka a Fořt, hostování pak Valenta a měsíc působil v Hradci Králové Martin Záharovský. V závěru přestupního období si tým PSG pojistil na střídavé starty znovu z Třebíče útočníky Dolníčka a Dočekala, z Olomouce pak Pavla Selingra a Radima Kucharczyka. Naopak do Hodonína odešel gólman Petr Zavadil, za Třebíč může nastoupit kolega Jakub Sedláček a obránci Janota s Buchtou.

Po prvních dvou duelech se Plzni vracejí dva hráči, Zlínu naopak vypadli

Po pětizápasovém pozastavení činnosti se vrací do kádru Západočechů zkušený obránce Jaroslav Modrý, který byl potrestán za faul v závěrečných vteřinách duelu s Kladnem – více informací zde! Naskočit již může i dravý útočník Jan Stránský, jenž od DK komise vyfasoval v duelu s Pardubicemi stop na tři střetnutí – více informací zde!

Naopak zcela opačné problémy musí řešit kouč Vlach. Nejprve byl nešťastně zasažen toušem Martin Hamrlík, který by měl podle informací klubového serveru zůstat v klidu alespoň jeden až dva týdny, následně si za píchnutí holí vykoledoval třízápasový distanc Tomáš Linhart – více informací zde! "Rozpadá se nám sestava v obraně, navíc jsme přišli o nejlepší beky. Co se dá dělat, máme k dispozici šest beků, dnes byl s námi na tréninku poprvé i Milan Karlíček z provoligového Hradce Králové, který má vyřízen střídavý start. V záloze jsou ještě junioři Tomáš Valenta a Oldřich Horák. Na středeční duel bude připraveno sedm beků včetně Karlíčka," řekl trenér Vlach.

Plzeň je ve čtvrtfinále podeváté, podruhé vede 2:0 na zápasy

Od sezóny 1993/1994 se hraje samostatná česká extraliga, letos je tedy již osmnáctý ročník. Západočeši prozatím zapisují včetně letošní série pětačtyřicet utkání ve čtvrtfinále, v nichž slavili jednadvacetkrát a z toho ze čtyřiadvaceti duelů venku sedmkrát. Dále postoupili pouze třikrát - s Třincem 3:1 na zápasy a dvakrát s Pardubicemi 4:3. Přitom jedno vítězství k postupu (navíc se hrálo doma) stačilo ještě v sérii se Spartou. Vedení 2:0 pamatují pouze jednou, před dvěma lety s Libercem jako vítěz základní části. Jenže zbylá čtyři střetnutí modrobílí nezvládli. Zajímavostí také je, že Plzeň vždy postoupila pouze tehdy, jestliže byla po základní části hůře umístěna než její soupeř a nikdy nevedla více jak dvoubodovým rozdílem.


Sezóna 1994/95 HC Interconex Plzeň (5.) vs. AC ZPS Zlín (4.) 0:3 na zápasy
Sezóna 1997/98 HC Keramika Plzeň (5.) vs. HC Sparta Praha 2:3 na zápasy
Sezóna 1998/99 HC Keramika Plzeň (6.) vs. HC Železárny Třinec (3.) 2:3 na zápasy
Sezóna 1999/00 HC Keramika Plzeň (5.) vs. HC Oceláři Třinec (4.) 3:1 na zápasy
Sezóna 2001/02 HC Keramika Plzeň (4.) vs. HC Vítkovice (5.) 2:4 na zápasy
Sezóna 2003/04 HC Lasselsberger Plzeň (8.) vs. HC Moeller Pardubice (1.) 4:3 na zápasy
Sezóna 2008/09 HC Plzeň 1929 (8.) vs. HC Moeller Pardubice (2.) 4:3 na zápasy
Sezóna 2010/11 HC Plzeň 1929 (1.) vs. Bílí Tygři Liberec (7.) 2:4 na zápasy

Plzeň vs. Zlín v play-off

Oba celky se ve vyřazovacích bojích potkávají potřetí, prozatím vždy uspěl Zlín, celková bilance je 1:7. Poprvé na sebe kluby narazily ve čtvrtfinále 1995. Tehdejší Interconex skončil o skóre pátý před Českými Budějovicemi, které šly na třetí Olomouc a vyřadily jí 3:0. Západočeši narazili na čtvrtý Zlín, který v základní části vybojoval o dva body více. Modrobílí na Moravě dvakrát podlehli 1:2 a 1:3 a nezvládli ani boj o přežití, loučili se se sezónou po porážce 3:4. Zlín dokráčel přes Kladno do finále, kde podlehl 1:3 na zápasy Vsetínu.

Podruhé na sebe narazily oba celky v sezóně 2004/05. Plzeň se protáhla do čtvrtfinále v poslední kole základní části, kdy svého přímého konkurenta – Kladno, doma smázla 5:0. Senzačně vyřadila i suverénní Pardubice, které vyhrály základní část o 15 bodů právě před Zlínem. Ten byl již, na marodkou zdecimované plzeňské mužstvo, velké sousto. Modrobílí nakonec podlehli 2:7, 3:4p, 3:1, 0:3 a 2:4. Mnozí předpovídali, že vítěz této série vyhraje titul a to se i stalo. Semifinále si jako hráči pamatují indiáni Pavel Vostřák, Dušan Andrašovský, Michal Dvořák a Michal Důras, dnes však pro modrobílé soupeř.

Sestavy z tehdejšího posledního zápasu:

Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, J. Dlouhý, D. Nosek, Zubíček - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka (39. Karný), M. Hlinka, Kapusta - M. Okál, Vlach, Záhorovský - Weissmann, Martin Čech I, Jenáček.

Plzeň: Málek - Dobroň, Cartelli, Jelínek, Dobrovolný, Mazanec - Šaffer, J. Straka, Andrašovský - Vostřák, Michal Straka, Matějovský - M. Dvořák, Kracík, Prorok - Jaroslav Polák, Špaňhel, Důras, od 31. min. navíc Švík

Rozpis čtvrtfinále play-off 2012 Plzeň vs. Zlín:

1.zápas   sobota  10.března 2012  	Plzeň vs. Zlín		3:2
2.zápas   neděle  11.března 2012  	Plzeň vs. Zlín		5:1
3.zápas   středa  14.března 2012 	Zlín vs. Plzeň	
4.zápas   čtvrtek 15.března 2012 	Zlín vs. Plzeň

Případně:	
5.zápas   sobota  17.března 2012 	Plzeň vs. Zlín
6.zápas   pondělí 19.března 2012 	Zlín vs. Plzeň
7.zápas   středa  21.března 2012  	Plzeň vs. Zlín

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Počet vstřelených branek: 3
Počet inkasovaných branek: 8
Nejproduktivnější hráč: Petr Leška 7 (1+6)
Nejlepší střelec: Ondřej Veselý - 4 branky
Nejlepší nahrávač: Petr Leška – 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Köhler, Hamrlík, Tesařík, Linhart - 10 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Lukáš Galvas +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Marek Melenovský -5
Jakub Sedláček – 250 minut / pr. 2,64 , 91.54 %
Luboš Horčička – 190 minut / pr. 3,16 , 90.29%



HC Plzeň 1929:

Počet vstřelených branek: 8
Počet inkasovaných branek: 3
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 6 (0+6)
Nejlepší střelec: Pletka, Kratěna - 2 branky
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Frolo – 8 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Johnson, Kratěna, Vykoukal, Straka +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Sedláček, Kovář, St. Pierre -2
Gólmani:
Adam Svoboda – 120 minut / pr. 1,5 , 95.08%

Výsledky úvodních dvou zápasů:

HC Plzeň 1929 3
PSG Zlín 2
(1:0, 0:1, 2:1)






Branky a nahrávky: 16. Kratěna (Straka, Havlíček), 51. Kratěna (Jeřábek, Straka), 60. Duda (Kratěna, Straka) - 31. Důras (Galvas), 52. Holík (Leška).
HC Plzeň 1929: Svoboda - Vykoukal, Jeřábek, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Frolo, Růžička - Kratěna, Straka, Havlíček - Duda, Kovář, Pletka - Dvořák, Sedláček, Andrašovský - Vostřák, Pitule, Johnson - od 55. navíc Mrňa.
PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Veselý, Čajánek, Honejsek - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Důras.



HC Plzeň 1929 5
PSG Zlín 1
(1:0, 1:1, 3:0)





Branky a nahrávky: 8. Havlíček (Johnson, Kratěna), 29. Pletka (Straka, Kovář), 51. Pitule (Kaberle), 54. Johnson (Marušák, Straka), 60. Pletka (Straka, Kovář) - 38. Honejsek.
HC Plzeň 1929: Svoboda - Vykoukal, Jeřábek, Růžička, Kaberle, Marušák, Frolo, St. Pierre - Duda, Straka, Kratěna - Havlíček, Kovář, Pletka - Dvořák, Johnson, Pitule - Mrňa, Andrašovský, Petruška – Vostřák
PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík (41. Míka), Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Důras, Vlach, Čech.