Jan Kovář #43

Je to moje vina, nedal jsem gól, smutnil po utkání Jan Kovář

Čtyřicet čtyři minut se hrálo bez branek. Pak ale přišlo oslabení ve třech proti pěti a Petrovický dostal Kometu do vedení 1:0. Indiáni bohužel na tento gól nedokázali najít odpověď a i podruhé v semifinále prohráli na vlastním ledě. Situace už je nepříjemná, Plzeň prohrává v sérii 0:2 a před ní jsou zápasy v Brně. „Když neproměním takové šance, je to jako bych přihrál na gól soupeři,“ prohlásil po druhém semifinále Kovář.

Jan Kovář: Šance se musí proměňovat

Z Jana Kováře čišel obrovský smutek nad ztrátou druhého semifinálového duelu. Prohra 0:1 je také pochopitelně ta nejhorší ze všech. „Když doma nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ krčil smutně rameny mladý útočník. „Je jasné, že teď jsme smutní. Ale pořád je v nás odhodlání to ještě zvrátit,“ nevzdává však předem nic Kovář. Plzeňáci ostatně velmi dobře vědí, jaké je ztratit dvouzápasové vedení. Proč by se nemohlo povést to samé indiánům. „Musíme hrát jako by byl každý zápas poslední, teď už si nemůžeme dovolit prohrávat,“ ví plzeňská třiačtyřicítka.

Prohra ho však užírala. Zvlášť proto, že si jí velmi vyčítal. „Moje neproměněné šance dneska rozhodly. Kdybych dal gól, tak to vypadá jinak,“ smutnil forvard. Poté začal nahlas přemítat o tom, co se mu honilo v hlavě. „Tady ty moje šance to dneska rozhodly, snažil jsem se dát gól, dvakrát jsem ho měl na hokejce, ale nedal jsem,“ zlobil se sám na sebe. „To je stejná chyba, jako kdybych přihrál soupeři,“ byl si útočník vědom toho, že jeho práce je góly především střílet. V semifinále se zatím dravý mladík zatím ale neprosadil. „Ale ještě nic nekončí, hraje se na čtyři vítězství, musíme být dravější, bojovat,“ zakončil bojovně Kovář.

Marek Mazanec: Že jsem chytal dobře, je k ničemu, pohřbil jsem zápas

Marek Mazanec se včera dozvěděl, že dnes do druhého semifinálového zápasu nastoupí jako brankář číslo jedna. Nervozitu důrazně popřel: „Kdybych byl nervózní, to by mi nepomohlo.“ Na zápas se těšil. A také chytal fantasticky. Ovšem pak přišla jedna velká chyba. „Co budu povídat, to nás stálo zápas,“ okomentoval vyhození puku mimo hřiště ze 45. minuty. „Zastavil jsem puk, chtěl jsem ho vyhodit o plexisklo, ale u střídačky má jinou výšku, puk vyletěl ven. Cítil jsem naprostou bezmoc. Když vidíte, jak ten kotouč letí ven a vy ho nemůžete zachytit…,“ popisoval svoje pocity gólman Plzně.

„Na to oslabení jsem se hodně soustředil, měl jsem dobrý výhled, ale střela byla dobře trefená,“ krčil bezmocně rameny při vzpomínce na jediný gól zápasu. „Hrozně mě to mrzí, zápas se mi podařil a pak si to celé pohřbím takovouhle chybou,“ povzdechl si smutně Mazanec. „Ale co, musíme se teď dobře vyspat, potrénujeme a v Brně se do toho opřeme. Oklepeme se a jedeme dál,“ burcuje Marek Mazanec fanoušky i spoluhráče.