Preview přátelské utkání

Letošní první souboj indiánů s Piráty z Kari... Chomutova!

Plzeň – Druhé přípravné utkání přivede na led ČEZ Arény i druhého účastníka poslední baráže o extraligu – Chomutov. Vítěz, jenž po osmatřicetiletých letech opět okusí atmosféru tuzemské nejvyšší hokejové soutěže, prozatím podává kvalitní výkony. Vyrovnaně hráli Piráti s účastníkem KHL - bratislavským Slovanem (5:6sn), aby posléze rozebrali Rytíře z Kladna jako Igráčka (1:5). Soupeřům navíc ve dvou duelech nastříleli deset branek! Proto rozhodně neváhejte a přijďte i v tomto tropickém počasí povzbudit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
PIRÁTI CHOMUTOV

ČEZ Aréna, Plzeň
7.srpna 2012
Přátelské utkání

Na tři dny přesně před dvěma lety se v rámci Tipsport Hockey Cupu na eldě naposledy potkal Chomutov s Plzní. Západočeši doma v poklidu dokráčeli k výhře 4:1, za hosty se prosadil Radek Duda. Jak si povedou oba celky nyní?

Chomutov mezi elitou

Celkem patnáct sezón v nejvyšší soutěži odehráli hokejisté Chomutova. Naposledy si nejvyšší soutěž zahráli v sezóně 1973/74. Hokejisté Chomutova odehráli v nejvyšší soutěži celkem 379 zápasů, z toho 138 vítězných a posbírali v součtu 318 bodů. Klíčovými přitom byly zejména domácí zápasy, kdy si Chomutovští udělali pod vrcholky Krušných hor zejména v úvodních sezónách doslova nedobytnou tvrz. Celkem na svém ledě posbírali 216 bodů! Valcíři se potkali s šestadvaceti soupeři. Nejvíc vzájemných soubojů potom odehráli proti pražské Spartě – celkem 41.

Piráty Chomutov čeká šestnáctá sezóna v nejvyšší hokejové soutěži a pouze se třemi účastníky se v minulosti v nejvyšší soutěži nepotkali (HC Bílí Tygři Liberec, HC Slavia Praha a HC Oceláři Třinec). Se zbylými deseti soupeři potom v minulosti Krušnohorci v nejvyšší soutěži bojovali. Vzájemnou bilanci s Plzní můžete sami prostudovat.
 
	        Z	V	R	P	Body 
Doma            16	11	1	4	23
Venku           16	3	0	13	6
Celkem          32	14	1	17	29

Změny v kádru

Jak už to tak bývá, postup mezi hokejovou elitu jde ruku v ruce i s velkými změny v hráčském kádru. Lukáš Endál odešel do Havlíčkova Brodu, Jakub Grof do Německa, David Havíř do Liberce, Ondřej Fiala do Znojma a pirátský dres neoblékne ani Jeff Jillson. Naopak tým posílil Martin Lučka a explzeňský Michal Důras ze Zlína a trio hráčů přicházejíc ze Slovenska - Miroslav Zálešák, Patrik Luňák a Matúš Kostúr. Mužstvo vedou pánové Jiří Doležal, Mikuláš Antoník, Josef Bruk a Petr Švehla.

Výsledky posledních zápasů:

Rytíři Kladno 1
Piráti Chomutov 5
(0:2, 0:1, 1:2)





Branky a nahrávky: 60. Růžička (Strnad) - 10. Procházka (Rutta), 11. Hafenrichter (Kůs), 24. Hrabák (Ondřej), 55. Hafenrichter (Jíra, Kůs), 56. Zálešák.
Piráti Chomutov: Kostúr (30. Hanuljak) - Harant, Rýgl, Mrázek, Rutta, Lučka, Macháček, Bartejs, Palin - Procházka, Zálešák, Lušňák, Hromas, Sikora, Důras, Hafenrichter, Kůs, Jíra, Hrabák, Gajovský, Ondřej.



HC Plzeň 1929 3
BK Mladá Boleslav 2
(2:0, 2:1, 0:0)



Branky a nahrávky: 22. Pacanda (Boháč, Sedláček), 58. Sedláček (Gulaš), 59. Kovář (Kratěna) - 39. Koudelka (Kasík, Chaloupka), 49. Kafka (Kasík, Koudelka).
HC Plzeň 1929: Svoboda (od 30. minuty Mazanec) - Frolo, Slovák, Jeřábek, Růžička, Boháč, Mozík, Ruprecht - Pletka, Kovář, Kratěna - Dvořák, Heřman, Balej - Pacanda, Sedláček, Gulaš - Lev, Pitule, Petruška.