Ohlasy PLZ - CEB

Generálka na extraligu se povedla, shodují se Gulaš i Heřman

Po nepříliš povedených zápasech v přípravě na extraligu se modrobílí konečně dočkali výhry. České Budějovice Západočeši poměrně jasně přehráli a nic na tom nezměnil ani poměrně zbytečný gól v poslední minutě zápasu, kterým hosté korigovali na 5:3. Proti svým bývalým spoluhráčům nastoupil poprvé v plzeňském dresu MILAN GULAŠ.

Těší Vás výhra proti Českým Budějovicím víc anebo to je zápas jako každý jiný?

Bylo to vlastně první zápas proti bývalým svým po mém příchodu do Plzně. Určitě to neberu, že to je jako každé jiné utkání. Byl jsem na něj hodně natěšený a jsem rád, že jsme to takhle zvládli.

V předchozích přípravných zápasech se moc nedařilo, co bylo dneska jinak?

My jsme neplnili to, co jsme měli. Nikdo z nás nedělal, co po nás trenér chtěl. Řekli jsme si před tím zápasem, že to je generálka na ligu a že ho musíme stoprocentně vyhrát, abychom se trochu zvedli. To se nám povedlo a ten zápas dopadl dobře, akorát si musíme dát pozor na vyloučení. To nás ubíjí a stojí to spoustu sil. Jinak ta hra dneska vypadala dobře a doufám, že se budeme dál zlepšovat a přeneseme to do ligy.

Generálka před sezónou se tedy povedla, panuje v týmu spokojenost?

My jsme potřebovali vyhrát a dali jsme i dost gólů. Akorát si musíme dát pozor na ta vyloučení, dneska jsme v oslabení dostali dva góly. To mi přišlo zbytečné. Teď máme ještě týden na to, abychom si to řekli. Ale myslím si, že jsme na správné cestě na úvod ligy.

Nemrzí, že se Vám nepodařilo vstřelit Budějovicím žádný gól? Hlavně v závěru jste měl velkou šanci...

To už bylo za stavu 5:3. Já jsem hlavně hrozně rád, že jsme vyhráli. Jestli dám gól já nebo někdo jiný, je fuk. Třeba si to schovávám na jiný moment, který bude důležitější.

Složení útočných řad se hodně měnilo, jak se za takové situace hraje?

Je to ovlivněné tím, že Venca Pletka dneska nehrál a také Stráča chybí. Takže se to hodně střídá. Jsou to zatím pořád přípraváky, ideální složení se ještě zkouší. Ta jedna lajna je daná, v těch ostatních se to točí. Na začátku byl na křídle Ryan, od druhé třetiny s námi hrál Jožo Balej. Je to zatím ještě takové syrové, ale věřím, že tou cestou, jak jsme hráli dneska, to bude dobré.



V zápase si dva kanadské body za gól a asistenci připsal MARTIN HEŘMAN. Důrazná hra jeho útoku na Českobudějovické platila a vytvořili si i řadu dalších šancí.

Konečně výhra, gól a asistence, byl to povedený zápas?

Až na tu poslední minutu, kdy jsem způsobil závar v naší třetině, tak jsem byl celkem spokojený. Potřeboval jsem zápas, kdy se mi něco podaří, takže jsem rád. Hlavně jsem spokojený s tím výsledkem a celkově předvedenou hrou týmu.

Potřebovali jste hodně tuto výhru před startem sezóny?

Určitě nás to pozvedne. V té přípravě to nebylo zrovna ideální, dostávali jsme hodně gólů. Dneska jsme, si myslím, odvedli perfektní výkon dozadu i dopředu. Akorát škoda toho posledního gólu ke konci. Ale hra týmu se určitě zvedla, což je před začátkem ligy důležité.

Dal jsi pěkný gól po sólové akci, můžeš to nějak popsat?

Strašná rána! (smích) Vzal jsem si u nás ve třetině puk, po levé straně se mi to otevřelo, tak jsem vyrazil dopředu. Pak už byl přede mnou jediný obránce, tak jsem vystřelil a naštěstí to tam padlo.

Potom ses ještě podílel na Marušákově trochu šťastném gólu…

Bylo to sice štěstí, ale také z naší strany dobře sehrané. Vyhráli jsme buly v útočném pásmu, což je základ. Potom může padnout i takovýto gól, kterých padá v lize spoustu, a jsou často důležité. Byla to dobrá práce celé lajny, gólman toho moc neviděl a puk mu propadnul.

Tvůj útok s kanadskými křídly si vytvářel často tlak, jak se Ti s nimi hraje?

Náš úkol je hrát nátlakový hokej, nastřelit si puk a jít po něm. Hrát do těla a třeba vyprovokovat soupeře k faulu. Snažíme se tlakem do branky dát nějaký gól, ale hlavně je nesmíme dostávat. Kanadský kluci to mají v krvi, hrají takhle od malička a mně se s nimi spolupracuje dobře.