Preview 1. kolo

Zvedněte ruce, začněte tleskat… Startuje dvacátý extraligový ročník!

Plzeň – Fanoušci se dočkali. Extraligový kolotoč se opět roztáčí, již jen několik hodin zbývá do plzeňské premiéry, kterou obstarají hráči Litvínova. Navíc je pro vás připraven společenský program již od 15:00 hod.! Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy v honbě za prvními extraligovými body!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
14. září 2012
1. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně jasně platilo, že domácí si svůj hrad před cizími nájezdníky vždy uhájí, alespoň tedy co do vzájemných zápasů. V tom prvním domácí Plzeň udolala sveřepý Litvínov těsně 2:1. Zato na severu Čech se děly věci. Chemici nastříleli Plzni osm branek, ti kontrovali jen dvěma a domů si pak odvezli nejvyšší prohru v sezóně vůbec. Doma ale svěřenci Mariana Jelínka tuto vzpomínku rychle zaplašili, soustředili se na poctivý sběr bodů a své fanoušky přesvědčili výhrou 4:1. Stejnou mincí však odpověděli Severočeši v dosud posledním vzájemném střetnutí. Jaké zápletky přinese sezóna nová?

Zásahy v kádru

Litvínov přes léto nelenil a poměrně značně obměnil svůj kádr. Pro plzeňské fanoušky je asi nejzajímavější příchod jejich odchovance Pavla Francouze či explzeňáka Marka Posmyka. To ale není vše. Z Českých Budějovic dorazili i Rostislav Martynek a Roman Pšurný, Vladislav Baláž zase ze Zvolenu a Robin Hanzl z Ústí. Tým převzal Petr Rosol. Mužstvo naopak opustili Richard Jareš, Lukáš Rindoš, Martin Heinisch, Marek Černošek, Martinové Volke s Jenáčekem, Radim Skuhrovec ukonči kariéru.

Letní příprava

Hráči Vervy odehráli v přípravném období třináct utkání, dvakrát remizovali, pětkrát prohráli a šestkrát se radovali. Vše započalo porážkami se Slavií a Soligorskem. Následovaly dvě výhry nad Kladnem a v Trenčíně, na které ovšem zase navazovaly neúspěchy se Skalicí a Košicemi i domácí remíza s Ústím nad Labem. Závěr srpna ale Litvínovským patřil. Nejprve porazili korejský High1, německý Weisswasser i účastníka KHL Nižněmkamsk. Poslední dva duely před extraligou ale černožlutým nevyšely, po remíze v Chomutově následovala porážka v Ústí nad Labem.

Pozor na příchod!

Vedení HC ŠKODA PLZEŇ oznamuje, že z důvodu plánované akce – zahájení hokejové sezóny, která se bude konat dne 14.9.2012 od 15:00 hod. v prostoru před ČEZ Arénou, bude fanouškům umožněn vstup do haly později. Všechny vchody budou otevřeny až od 17:00 hod. Z vnitřního prostoru zimního stadionu bude možné odcházet až o přestávce po 1. třetině. Zároveň vedení klubu připomíná, že při zpětném vstupu do haly bude bezpečnostní služba provádět kontrolu vstupenek.

Výsledky posledních zápasů:

HC Slovan Ústečtí Lvi 4
HC Verva Litvínov 1
(2:1, 2:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 5. Rod (Handlovský, Sklenička), 7. Tůma (Čermák, Sýkora), 25. Rod (Tůma, Čermák), 28. Sýkora (Hořava) - 7. Majdan (Posmyk).
HC Verva Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Havelka, Jareš, Kousalík, Gula - Majdan, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Martin Frolík - Bojer, Baláž, Gerhát - Martynek, Rapáč, Pšurný.

HC Škoda Plzeň 5
HC Mountfield 3
(2:1, 3:1, 0:1)





Branky a nahrávky: 3. Vlasák (Kratěna), 14. Heřman, 22. Jeřábek (Vlasák, Kratěna), 29. Marušák (Heřman), 37. Frolo (Havlíček) - 8. Rousek (Dej), 32. Šimánek (Frühauf, Knotek), 60. Rousek (Langhammer).
HC Plzeň 1929: Svoboda - Jeřábek, Marušák, Hanzlík, Slovák, Frolo, St. Pierre - Vlasák, Kovář, Kratěna - Hollweg, Havlíček, Gulaš - Johnson, Heřman, Balej - Lev, Pitule, Dvořák - Sedláček.