Preview 2.kolo

Plzeň se valí na Prahu!

Plzeň – První výjezd indiánů směřuje do Prahy. Tam se modrobílí utkají s pražskou Slavií, duel začíná v 15:00. Proto neváhejte a pojeďte podpořit své barvy do našeho hlavního města!


HC SLAVIA PRAHA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

O2 arena, Praha
16. září 2012
2. kolo hokejové Tipsport extraligy

Minulý se oba týmy potkaly pětkrát. Nejprve v rámci European Trophy, kdy duel sešívaných a indiánů hostil pražský Eden. Plzeň zvládla drama třetí třetiny a odvezla si na západ Čech výhru 5:3. Výsledek zopakovala i v rámci sedmého kola, když nedovolila v celém zápase svěřencům kouče Růžičky snížit na méně než dvě branky. A hattrick završili Západočeši počátkem listopadu, kdy vyrabovali slávistický led znovu, tentokráte po výsledku 3:0. Nejinak si vedli svěřenci kouče Jelínka i před svými fanoušky. Hosté sice dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ovšem v 59. minutě vše rozsekl Tomáš Vlasák. A zatím poslední vzájemný duel skončil přesvědčivou výhrou indiánů 5:2, přestože ještě pět minut před koncem to bylo pouze o gól. Máme tedy na co navazovat...

Změny v kádru

Podobně jako ostatní týmy ani Slavia v přestupovém období nezahálela. Do bratislavského Slovanu odešel Michal Vondrka, Jakub Kadlec do Jihlavy, David Švagrovský do Hradce Králové, Vladimír Róth již patří Třinci, Miloslav Čermák hostuje v Ústí, Jiří Doležal zase v Karlových Varech, v Havlíčkově Brodě pak Martin Ondráček a Jan Soldán. Naopak z Plzně přišli Janové Dresler se Stránským, z Kladna Jaroslav Kalla, ze Sparty Jiří Kučný, z Brna Tomáš Pospíšil. Na hostování z Komety a Ústí přicházejí Michal Kempný a Jan Alinč.

Slavia v přípravě

Po odřeknutí účasti v European Trophy na poslední chvíli odehráli svěřenci kouče Růžičky v letním období pouze osm utkání. A dařilo se jim, protože pouze jednou odešli z ledu poražení, konkrétně hned v prvním duelu s Jekatěrinburgem 0:3. V Ústí nad Labem a s Drážďany se body dělily, v Litvínově, s Kladnem, Nižněkamskem a Ústím naopak Pražané uspěli. I v prvním utkání extraligy na ledě Zlína potvrdili výbornou obranu, když pouze jednou v letošních devíti utkáních dostali více jak jeden gól a průměr obdržených branek na zápas mají lehce přes jeden a půl!

Výsledky posledních zápasů:

PSG Zlín 2
HC Slavia Praha 1
(0:0, 1:0, 1:1)






Branky a nahrávky: 27. Čajánek (Holík, Tesařík), 56. Köhler - 46. Jelínek (Micka, Poletín).

HC Slavia Praha:Kopřiva - Kučný, Kadlec, Kempný, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Dresler - Kalla, Žejdl, Tomica - Pospíšil, Hertl, Krenželok - Stránský, Růžička ml., Sklenář - Micka, Jelínek, Poletín.



HC Škoda Plzeň 6
HC Verva Litvínov 4
(2:1, 3:1, 1:2)





Branky a nahrávky: 7. Pletka (Gulaš), 10. Vlasák (Jan Kovář), 28. Johnson (Jan Kovář, Vlasák), 32. Dan Růžička (Pitule), 39. Vlasák (Jan Kovář, Kratěna), 51. Vlasák (Johnson, Kratěna) - 4. Majdan (Hübl, Kubát), 25. Posmyk (Jareš, Hübl), 46. J. Černý (K. Černý, Frolík), 55. Lukeš (Posmyk).

HC Škoda Plzeň: Svoboda - Růžička, Jeřábek, Slovák, Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Kratěna, Kovář, Vlasák - Gulaš, Havlíček, Pletka - Balej, Heřman, Johnson - Hollweg, Pitule, Lev.