Martin Ševc #81

Martin Ševc #81: Rád bych zůstal, ale teď momentálně to nejde

Plzeň – Na západě Čech odehrál šest utkání a připsal si tři body. Šikovný obránce Martin Ševc vypomůže indiánům do konce října, kdy ho čeká přesun do Švédska. „Jsem tady spokojený, dostávám na ledě hodně prostoru, parta výborná, opravdu se mi tady moc líbí,“ popisuje své pocity.

Martine, jak se vám v Plzni zatím líbí?
Tak určitě (smích). Ne, teď vážně. Jsem tady spokojený, dostávám na ledě hodně prostoru, parta výborná, opravdu se mi tady moc líbí.

Máte zde již nějaké bydlení nebo dojíždíte?
Bydlím na hotelu u Martina. Já jsem z Nymburka, což je tak hodinka a půl cesty a hlavně přes Prahu, takže člověk nikdy neví, co se stane. Je lepší být tady, ale když je nějaké volno, tak jedu domů za rodinou, která i občas dojíždí sem.

Jak vám sedí herní styl indiánů?
Já si myslím, že si zvyknu rychle. Když člověk naskočí s prvními dvěma lajnami, tak to jsou hrozně moc šikovný kluci, to je pak lehké si zvyknout (smích). Spíše si člověk musí dávat pozor, aby to zbytečně nekazil.

Platí váš brzký odchod?
Máme domluvu, že na konci měsíce budu odcházet do Švédska. Rád bych zůstal, ale teď momentálně to nejde.

Brzy budete hrát švédskou ligu, bude těžké rychle přepnout na jiný styl?
Hrál jsem tam již čtyři roky, takže velké zvykání asi nebude, ale vždycky je to přechod. Švédský hokej je trošku odlišný od našeho pojetí, ale něco už jsme na severu odehrál, tak vím, co čekat.

Další střetnutí, které vás čeká, je proti „vašemu“ Kladnu…
Je to trošku specifické utkání pro mě. Proti Kladnu jsem nastoupil jen jednou za Karlovy Vary přípravě. Bude to určitě v něčem takové trochu zpestření, ale beru to jak každý jiný zápas.

Bude se tým nebo vy nějak speciálně připravovat?
Určitě to nebude nijak zvláštní. Hlavně my hrajeme doma, takže se musíme snažit hrát a ne čekat, co předvede soupeř.

Jak se díváte na příchody hráčů ze zámoří, jsou na to poměrně rozdílné názory…
Je to těžké, samozřejmě, že z pohledu mladých, kteří hrají, je to super, sbírají neskutečné zkušenosti, ale z pohledu těch, kteří ztratili místo, to dobré není. Má to dvě stránky a mně osobně se to příliš netýká, každopádně pro diváky i samotné hráče je to zpestření. Spíše potom záleží na klubech, jak kluky zabudují a zapracují i mladé, to už je na každém týmu.

Může hrát Plzeň o titul?
Já si myslím, že určitě beze všeho. Na to, že z NHL tady máme vlastně jen Tukku, tak dokazujeme, že se můžeme rovnat s každým, spíše je i převyšujeme, bych řekl.

Jak se vám líbí atmosféra v Plzni?
Fanoušci jsou tady úžasní. Chodí hodně lidí a předvádí v každém utkání perfektní atmosféru.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!