Ohlasy ET7: CEB - PLZ

Martin Heřman #96: Byla to pro nás šance se ukázat

Plzeň - K sedmému utkání European Trophy odcestovala na jih Čech velká řada mladých až juniorských hráčů. Šanci si zahrát přesilové hry a být tím, na kom hra stojí, tak dostal například Martin Heřman, který se blýskl hned dvěma góly. ,,Byla to pro nás šance se ukázat a více si zahrát," prozrazuje.

Martine, jak byste zhodnotil včerejší zápas?
Jeli jsme do Českých Budějovic jako hodně mladý tým. Dostali jsme hodně prostoru, hráli jsme přesilové hry, aby nás také trenér viděl v těchto situacích. Byla to pro nás šance se ukázat a více si zahrát.

Avšak hned v úvodu přišly dvě inkasované branky, čím to?
Byl to špatný začátek. Nezachytili jsme jejich tlak, hráli jsme zbytečně složitě a sami jsme se dostávali do problémů a oni toho dokázali hned dvakrát využít.

Hned dvakrát jste se prosadil, jak jste obě situace viděl?
První padl při přesilové hře. Ondra Havlíček mi to shodil za branku, já si vyjel ven, gólman asi trochu čekal zpět na Ondru příhru mezi kruhy, povyjel si, ukázalo se trochu místa u tyčky, tak jsem to zkusil a prošlo to kolem nohy do sítě. Ten druhý padl při hře bez brankáře pár vteřin před koncem, kdy jsme měli touš v předbrankovém prostoru a snažili se vytvořit co největší tlak. Já si sjížděl z druhé vlny mezi kruhy, odrazilo se to ke mně, já si puk jen přikopl a dotlačili jsme to za čáru.

Asi bylo dobré dostat na ledě více prostoru?
Určitě, bylo to skvělé. Je to úplně o ničem jiném hrát i přesilovky, vše je pak psychicky i fyzicky náročnější. Je dobré si to moci vyzkoušet.

Čím to, že v extralize vám to zatím nepadá?
Nevím, no... Nedaří se, nelepí to.. Chce to větší tlak do brány. Měl jsem hodně šancí, ale neproměňoval jsem je. Potřebuji se více zklidnit v koncovce a nechat si na tom více záležet a když už se do šance dostanu, tak jí i proměnit.

S kým ze spoluhráčů se vám nejlépe hraje?
Vlastně už poměrně dlouho se tady točíme s Míšou Dvořákem, Nikem Johnsonem, Jakub Lev a další. Ta třetí, čtvrtá lajna, hrajeme tak různě, točíme se, takže asi s nimi (úsměv)

Sledujete se nějak navzájem se svým bratrem?
Samozřejmě, sledujeme se a navzájem si voláme prakticky každý den.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!