Preview 13. kolo

Galapředstavení na západě Čech, souboj o první místo dvou nejofenzivnějších týmů!

Plzeň – Další přímý souboj z popředí tabulky čeká na plzeňské indiány. V posledním utkání první čtvrtiny základní části narazí na Třinec, se kterým mají Západočeši na vrcholu tabulky shodný počet bodů a poslední vzájemné měření sil skončilo 7:5! Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy přímo do ČEZ Arény!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

ČEZ Aréna, Plzeň
19. října 2012
13. kolo hokejové Tipsport extraligy

Minulý rok se celky potkaly čtyřikrát. Nejprve v rámci devátého kola, když střetnutí hostil Třinec. Po velikém boji ani šedesát minut o vítězi nerozhodlo, ale prodloužení nakonec nemělo dlouhého trvání. Po minutě a 44 vteřinách o úspěchu domácích barev rozhodl Peterek v oslabení. Reparát svěřenci kouče Jelínka zvládli. Branky padaly až ve druhé polovině zápasu a byly pouze čtyři, ale protože indiánské byly hned tři, mohli Západočeši slavit i stejný počet bodů. 7.2.2010 je datum kdy naposledy modrobílí vezli z Werk areny všechny body a na ledě je neuhráli ani tentokráte. Třinec bezchybným výkonem dokráčel k výhře 3:0. Jenže pro neoprávněný start mladého Pavlíka bylo utkání kontumováno ve prospěch Plzně. Poslední vzájemný duel v polovině února skončil po velké přestřelce lépe pro modrobílé – 7:5. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Změny v kádru

Velké zemětřesení nastalo v kádru Ocelářů před novou sezónou. Z týmu se stěhovala téměř hotová dvacítka hráčů, když aktuální mistr skončil již předkole. Tým převzal dosavadní asistent ze Zlína Josef Turek a odešel i brankář Martin Vojek do Přerova. Dále pak obránci Lukáš Bolf do kazašského Irtyš Pavlodar, explzeňský Mario Cartelli hostuje v Olomouci a další explzeňák Stanislav Hudec přestoupil do Nitry, Andrej Novotný do Martina, Martin Richter do Bánské Bystrice, Filip Pavlík do pražského Lva a Daniel Seman do ukrajinského Berkut Kyjev. Co se týče útočníků, máme zde pět hostování. David Ostřížek v Třebíči, Zbyněk Hampl v Olomouci, Denis Kindl s Adamem Ruferenem v Šumperku a Rostislav Marosz v Trenčíně. Dále odešel Lukáš Havel do Hradce Králové, Bryan McGregor do Innsbrucku, Lukáš Mičulka do Martina, Tomáš Kůrka do běloruského celku Šachťar Soligors, Michal Chovan do Zvolena a Miloslav Hořava do komety Brno.
Naopak do týmu přišel brankář Šimon Hrubec z Mountfieldu, obránci Lukáš Galvas ze Zlína, Ctirad Ovčačík z Vítkovic, Vladimír Roth ze Slavie a doposud jediná posila z NHL, konkrétně Phoenixu, Rostislav Klesla. Útok pak posílil o Daniela Rákose z Pardubic, Tomáše Klimentu z Liberce, Marka Zagrapana z finské Hämeenlinny a Martin Růžička se vrátil z hostování z Chabarovsku.

Letní období

Oceláři sehráli v přípravném období šest utkání a ani jedno neprohráli. Doma porazili Košice, tým Polska a uspěli i v Žilině. Na turnaji Rona Cup v Dubnici nad Váhom pak třikrát remizovali – s Košicemi, Trenčínem i Skalicí. V extralize zatím mají stejně bodů jako Plzeňáci, indiáni nebodovali ve dvou duelech, Oceláři ve třech.

V Plzni utkání číslo 999

8. září 1995 třinečtí hokejisté poprvé nastoupili k extraligovému utkání. Bylo to v Pardubicích. 21. října 2012 Oceláři opět nastoupí k utkání v Pardubicích. Tak jako za těch 17 let již nesčetněkrát. Zápas to ale bude speciální – bude se jednat o tisící duel Třineckých v nejvyšší soutěži.

Pojeďte na zápas(y) MHD!

Vedení HC Škoda Plzeň připomíná, že ve spolupráci s Plzeňskými městskými dopravními podniky, a.s. je pro fanoušky plzeňských indiánů připravena doprava na všechny domácí zápasy zdarma. Vstupenka do ČEZ Arény platí hodinu před zápasem a hodinu po jeho skončení také jako jízdenka na městskou veřejnou dopravu.

Nehledejte pracně parkovací místo, nestůjte v kolonách, klidně si dejte něco na zahřátí a užijte si hokej! Stačí vám jen vstupenka do ČEZ Arény a můžete jet za indiány bez starostí!

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 25
Počet vstřelených branek: 43
Počet inkasovaných branek: 27
Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 24 (15+9)
Nejlepší střelec: Martin Růžička - 15 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Bonk – 9 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Zíb - 30 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Bonk, Růžička +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Polanský, Klouček, Rákos, Hrňa -3
Gólmani:
Petr Hamerlík – 669 minut / pr. 2,06 , 94.65%
Šimon Hrubec - 60 minut / pr. 3,00 , 93.75 %



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 25
Počet vstřelených branek: 41
Počet inkasovaných branek: 29
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 19 (6+13)
Nejlepší střelec: Straka, Vlasák - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 91 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek -3
Gólmani:
Rask Tuukka – 314 minut / pr. 2,10 , 92,25%
Adam Svoboda – 238 minut / pr. 3,03 , 90,98%
Marek Mazanec – 185 minut / pr. 1,95 , 94,00%

Výsledky posledních zápasů:

HC Slavia Praha 5
HC Oceláři Třinec 6sn
(1:0, 3:3, 1:2 - 0:0)






Branky a nahrávky: 4. Krenželok (Alinč), 23. Červenka (Kadlec, Kalla), 32. Kadlec (Micka, Kalla), 34. Sklenář (Jelínek), 44. Červenka (Pospíšil, Sobotka) - 21. Růžička (Bonk, Varaďa), 21. Růžička (Bonk), 33. Květoň (Peterek), 49. Květoň (Galvas, Polanský), 49. Adamský (Roth, Květoň), rozhodující nájezd Květoň.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček, Ovčačík, Lojek - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Orsava, Zagrapan, Hrňa.



PSG Zlín 1
HC Škoda Plzeň 4
(1:1, 0:2, 0:1)





Branky a nahrávky: 6. Čech (Hamrlík, Leška) - 3. Gulaš (Straka, Balej), 24. Straka (Gulaš, Vlasák), 29. Kratěna (St. Pierre, Lev), 42. Kratěna (Lev).
HC Škoda Plzeň:Rask - Ševc, Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Slovák, Hanzlík - Gulaš, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Balej, Havlíček, Dvořák - Petr