Preview 15.kolo

Plzeň bodovala desetkrát v řadě, Slavia šestkrát! Vzájmený duel se blíží!

Plzeň – Na led aktuálního lídra přijíždí rozjetá Slavia, která má v kádru i Vladimíra Sobotku a v posledních deseti utkáních pouze dvakrát nebodovala! Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy i během pracovního týdne!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SLAVIA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
23. října 2012
15. kolo hokejové Tipsport extraligy

Minulý ročník se oba týmy potkaly pětkrát. Nejprve v rámci European Trophy, kdy duel sešívaných a indiánů hostil pražský Eden. Plzeň zvládla drama třetí třetiny a odvezla si na západ Čech výhru 5:3. Výsledek zopakovala i v rámci sedmého kola, když nedovolila v celém zápase svěřencům kouče Růžičky snížit na méně než dvě branky. A hattrick završili Západočeši počátkem listopadu, kdy vyrabovali slávistický led znovu, tentokráte po výsledku 3:0. Nejinak si vedli svěřenci kouče Jelínka i před svými fanoušky. Hosté sice dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ovšem v 59. minutě vše rozsekl Tomáš Vlasák. Poslední vzájemný duel loňské sezóny skončil přesvědčivou výhrou indiánů 5:2, přestože ještě pět minut před koncem to bylo pouze o gól. Šestou výhru v řadě přidali Západočeši ve druhém kole aktuálního ročníku, když za tři branky brali v O2 Areně tři body. Máme tedy na co navazovat...

První čtvrtina

Slavisté zažívají poměrně dobré časy. Sešívaní drží pátou příčku se čtyřbodovým náskokem na jedenácté Karlovy Vary a osmibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň. Pražané do nového extraligového ročníku však nevstoupili pravou nohou, když body nechali ve Zlíně i doma indiánům. Až ve třetím kole přišla radost – na Kladně. Jenže následovaly další dvě porážky s Litvínovem a v Brně. Pak se ale již svěřenci kouče Růžičky v dalších devíti duelech chytli a pouze jednou nebodovali – ve Vítkovicích. Celkově mají Slávisté odehráno čtrnáct utkání, ve kterých pouze pětkrát nebodovali a dvakrát se nerozhodlo po šedesáti minutách, vždy bral extrabodík soupeř – Třinec a Zlín. Aktuálně mají Pražané za sebou sérii pěti domácích utkání, ve kterých ztratili právě pouze s Oceláři a PSG, nyní pro ně začíná stejně dlouhá šňůra utkání venkovních.

Červenka a Sobotka

Dvě největší hvězdy Pražanů, dva nejproduktivnější hráči týmu. Pětadvacetiletý Vladimír Sobotka má bilanci dvanáct zápasů a šestnáct bodů, platí v týmu za nejlepšího střelce i nahrávače, naposledy nastupoval ve formaci s Alinčem a Pospíšilem. Naopak o rok starší Roman Červenka odehrál o tři utkání méně a připsal si o dva bodíky méně. Slavii ale již nepomůže, stává se Lvem a zahraje si KHL.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Slavia Praha:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 23
Počet vstřelených branek: 38
Počet inkasovaných branek:33
Nejproduktivnější hráč: Vladimír Sobotka 15 (6+9)
Nejlepší střelec: Vladimír Sobotka - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Vladimír Sobotka - 9 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Kadlec - 46 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Krejčík -4
Gólmani:
Kopřiva Miroslav – 551 minut / pr. 2,07 , 92.75%
Dominik Furch - 289 minut / pr. 2,28 , 91.13 %



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 31
Počet vstřelených branek: 47
Počet inkasovaných branek: 32
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 20 (6+14)
Nejlepší střelec: Martin Straka - 7 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 14 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 91 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Heřman, Jeřábek -2
Gólmani:
Rask Tuukka – 434 minut / pr. 1,94 , 93,24%
Adam Svoboda – 238 minut / pr. 3,03 , 90,98%
Marek Mazanec – 185 minut / pr. 1,95 , 94,00%

Výsledky posledních zápasů:

HC Slavia Praha 1
PSG Zlín 2sn
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)






Branky a nahrávky: 29. Hertl - 46. Čajánek, rozhodující sam. nájezd Melenovský.
HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Alinč, Sobotka - Micka, Hertl, Krenželok - Jelínek, Růžička, Sklenář - Žejdl, Kalla, Tomica.



HC Verva Litvínov 1
HC Škoda Plzeň 2
(1:1, 0:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 11. Stříteský (Martynek) - 7. Straka (Slovák, Hanzlík), 45. Pletka (Slovák, Hanzlík).
HC Škoda Plzeň: Rask - Ševc, Jeřábek, Slovák, Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Balej, Kovář, Pletka - Gulaš, Straka, Vlasák - Schleiss, Havlíček, Dvořák - Petruška, Heřman