Ohlasy: PCE - PLZ

Martin Straka: Dnes jsme vykradli banku

P a r d u b i c e - V jubilejním dvou stém zápase mezi Pardubicemi a Plzní došlo k velice zajímavému zápasu. Pardubice ve třetí třetině vedli dokonce o dvě branky, ale po velkém boji, dokázali hráči Škodovky srovnat a nakonec vyhrát na samostatné nájezdy. Jedním z hráčů, kteří mužstvo povzbuzovali a snažili se ho dotlačit k vítězství byl kapitán Martin Straka. Ten zároveň prozradil, že musel zvyšovat o přestávce, mezi první a druhou třetinou, hlas. „Asi to bylo dobře, protože jsme se do zápasu dostali“, řekl čtyřicetiletý veterán.

Martine, otočili jste utkání ve třetí třetině. Byla před druhou případně třetí třetinou nějaká bouřka v kabině?

Všichni jsme věděli, že to není ono. Řekli jsme si něco dost nahlas v kabině a pak se to zlepšilo.

A vy jste byl v kabině klidný nebo jste také zvyšoval hlas?

Dneska jsem také nebyl moc potichu. Opravdu nám to nešlo, takže jsem také trošku zvýšil hlas. Asi to bylo dobře, protože jsme se do zápasu dostali. Za ty dva body jsem velice spokojeni. Dalo by se říci, že jsme vykradli banku.

Vy jste vlastně vstřelili šťastnou branku, díky které jste vyrovnali…

My jsme hlavně udělali před tím chybu, že nám ujeli na brankáře tři hráči sami. Tohle se nesmí stávat. Následně jsme si řekli, že to musíme na gólmana více házet. To vám pak takovéhle góly v pohodě padají, ale nepopírám, že jsme ho dali se štěstím.

Výluka bude pravděpodobně pokračovat. Co bude dál ve vašem týmu?

Vypadá to že ano. Ale za chvíli to začne být vážné, protože teď už půjde ztráta do miliónových čísel. Proto si myslím, že se začne daleko víc jednat.

Jste rád, že nejste v kůži hráčů?

My jsme rádi, že tady ti kluci jsou. Takže jsem rád, že lidi vidí, jak by měla hra vypadat a jak musí být těžký se do NHL dostat. Takže pro nás je to super situace.

Máte v kádru ještě nějaké volné místo na posilování?

Teď jsme vzali Kašpaříka, takže bychom nechtěli nějakým způsobem zasahovat do sestavy. Možná bychom jsme se mohli poohlídnout po nějakém obránci. Uvidíme, jaká bude situace nadále.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!