Ohlasy: PLZ - KVA

Milan Gulaš: Zlomovým momentem byl zákrok na Koviho

Plzeň - Milan Gulaš zavelel v neděli večer v plzeňské ČEZ Aréně k famóznímu obratu v derby s Karlovými Vary a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem v plzeňském dresu. I když v průběhu zápasu neproměnil několik šancí, byl to nakonec právě on, kdo pozvedl škodovácký prapor. Plzeň díky tomu protáhla svoji šňůru zápasů bez porážky na třináct utkání a dál se vyhřívá na prvním místě tabulky.

Plzeň otočila vývoj zápasu až v poslední třetině utkání, kdy spustila nevídanou kanonádu. Tu odstartoval plzeňský útočník s číslem 77, Milan Gulaš, který nenápadnou střelou překvapil Mensatora a snížil na 1:2. „Mensator chytal do té doby výborně, ale pak mu tam propadla ta moje střela a my jsme se chytili,“ pochválil Gulaš výkon gólmana soupeře, který měl velkou zásluhu na tom, že plzeňští střelci nedokázali více než dvě třetiny skórovat.

Moc gólů do prázdné nepadá, musíme střílet

Modrobílí přitom nebyli horším týmem, několikrát dokonce svého soupeře zamknuli v obranné třetině, ale většina jejich akcí „zemřela“ na krásu. Právě častější střelba chyběla i podle Milana Gulaše domácím k tomu, aby se dříve dostali do zápasu. „My máme i od trenérů pokyn střílet ze všech pozic, ale první dvě třetiny jsme to tolik nedodržovali. Při tom mém gólu mi trochu odstoupil bek, tak jsem to zkusil a naštěstí to tam spadlo,“ popisoval svůj zásah autor první branky.

Zatímco hosté odjížděli z ledu hodně skleslí, domácí byli logicky nadšeni z vybojovaného vítězství, které se rozhodně nerodilo lehce. „Jsem hrozně šťastný, Vary na nás byly dobře připravené a dvě třetiny hrály výborně. Sám ale z předchozího působení vím, jak těžké je v Plzni tohle udržet. Je tu velký tlak a fanoušci pořád ženou domácí kupředu, i dnes nám hodně pomohli, když fandili, i když se prohrávalo,“ nezapomněl bývalý hráč Českých Budějovic zmínit důležitý faktor a poděkovat fanouškům.

Ne první gól, ale předchozí zákrok na Koviho nás nastartoval

Podle střelce samotného však první branka nebyla tím momentem, který by odstartoval málo vídaný obrat. Jako zlomový okamžik viděl Gulaš druhou branku Energie, které předcházel hodně sporný zákrok na Jana Kováře, který se prodíral do gólové šance. „Já myslím, že to byl právě ten zákrok na Koviho. Pak jsme se zdravě naštvali a nastartovali a body tu zůstaly.“ Nutno dodat, že Gulašův gól padl hned v následující minutě, což mělo obrovský vliv na psychiku hráčů i atmosféru v plzeňské ČEZ Aréně.

Cenné vítězství v regionálním derby navíc znamenalo prodloužení série zápasů, ve kterých Škodovka dokázala bodovat, už na třináct! Posledním týmem, který obral Plzeň o všechny body, byly právě Karlovy Vary. Škoda Plzeň tak dokázala bodovat se všemi extraligovými týmy v řadě! „Ta série je spíš pro dobrý pocit, ale je to výborná vizitka. My se o tom nebavíme, ale pro vás novináře to je určitě zajímavé. Já jsem moc rád, že tu můžu hrát, ale věřím, že můžeme dál bodovat a nemusíme ztrácet žádné zápasy,“ zhodnotil úspěšnou sérii autor devíti gólů v letošní sezóně extraligy.

Růža je někde jinde, ale jsem rád, že mi to tam padá

Ten mohl v zápase skórovat už dříve, ale nakonec si svůj úspěšný pokus schoval zřejmě na nejlepší moment. „Měl jsem tam dvě tři šance a trošku jsem pak měl v hlavě, že z toho nic nebylo. I proto jsem rád, že mi to tam nakonec spadlo, protože bych si to jinak hodné vyčítal,“ pronesl sebekriticky Gulaš, který zároveň odmítl srovnání s nezastavitelným Martinem Růžičkou z Třince. „S Růžou se měřit nemůžu, to je marťan (úsměv). Ne, vážně, ten je v úplně jiným laufu, ale já jsem rád, že mi to tam taky padá a proto se snažím střílet. Věřím, že když aspoň pětkrát za zápas vystřelím, tak tam něco spadne,“ prozradil recept na góly plzeňský hrdina zápasu s Karlovými Vary.