Milan Gulaš #77

Milan Gulaš #77: Mé body? Důležité jsou ty do tabulky!

Plzeň - Duel osmnáctého kola zvládli indiáni v Liberci na výbornou. Třemi body se o výprask Tygrů postaral Vlasák se Strakou, čtyřmi dokonce Milan Gulaš. "Měl jsem tři. Oni to napsali špatně. Důležité body jsou ty do tabulky, to je rozhodující," říká šestadvacetiletý šikula.

Milane, jak byste zhodnotil včerejší utkání?
Hráli jsme opět svojí hru. Chtěli jsme v Liberci dodržovat nějaká pravidla, ty jsme plnili a nakonec nám tam napadalo úplně všechno. I výsledek odpovídá tomu, že jsme využili prakticky každou šanci.

Neříkali jste si občas, už dost, musíme si něco nechat na neděli?
(úsměv) Ale tak… V každém zápase se snažíme dát co nejvíce gólů, každé utkání je jiné. V neděli můžeme vyhrát třeba 1:0 a máme stejně tři body.

Vy osobně jste byl čtyřbodový, pamatujete takové utkání?
Já hlavně čtyři neměl, měl jsem tři. Oni to napsali špatně, mají v tom bordel. Ano, pár zápasů se mi takto v minulosti povedlo, ale ono to je úplně jedno. Důležité body jsou ty do tabulky, to je rozhodující.

Z branky se vám povedlo vyhnat reprezentačního Pavelce, vnímali jste to nějak před duelem?
Ne to ani ne. Já osobně si ale projedu nějaké situace a blafáky, jak se kdo pohybuje v bráně, když bych náhodou ujel, ale jinak to nějak extra nerozebíráme.

Poslední zápasy se s vašimi body doslova roztrhl pytel, stalo se něco zvláštního?
Cítím se dobře, ale jinak nevím. Snažím se hrát svojí hru, hodně střílet a jsem rád, že to tam padá. Já zopakuji, co říkám pořád. Je jedno, kdo ty branky dává. Hrajeme jako tým, není to tenis, kde hrajete sám za sebe. Jsem samozřejmě rád, že se mi daří, ale to není rozhodující pro kolektiv.

Jak jste v Plzni po svém příchodu spokojený?
Maximálně, na to je jediná odpověď (úsměv)

Takže se naplňují vaše představy, s kterými jste přicházel?
Určitě se naplňují. Já si to užívám a jsem rád, že zde mohu hrát s takovými vyjímečnými hráči.

Blíží se reprezentační pauza, jste rád za chvilku odpočinku nebo byste raději v tom laufu pokračoval dále?
Tři dny volna přijdou samozřejmě vhod. Je také potřeba nabrat nové síly, vyčistit si od hokeje trochu hlavu, hlavně být s rodinou. Musíme pak nastartovat a jet dál jako nyní.

Do té doby chybí zápas s Vítkovicemi, co od něj čekat?
Oni nemají co ztratit, teď doma prohráli, takže určitě nejsou v pohodě. Přijedou se zajištěnou obranou a snahou hrát na rychlé brejky. Na to by měl platit náš styl. Využívat přesilovky, hodně střílet, vnutit jim naši hru a pokud budeme hrát, jako v posledních zápasech, tak s nebojím.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!