Jan Kovář #43

Jan Kovář #43: Body, které máme, nám nic nezajišťují

Plzeň - Dvaadvacetiletý Jan Kovář je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem indiánů, pro své výkony si jej vybral i kouč národního týmu Alois Hadamczik na první letošní reprezentační sraz. „Byl to dobrý turnaj pro český tým. Já jsem hlavně rád, že jsem se tam vůbec dostal a budu rád za každý zápas,“ popisuje.

Honzo, jak byste zhodnotil Karjala Cup?
Byl to dobrý turnaj pro český tým. Povedli se nám všechny tři zápasy, výborně zachytali gólmani. Dostali jsme vlastně jen dvě branky ve třech utkáních, což podle mě bylo klíčem k tomu, že jsme Karjala Cup vyhráli.

A ze svého pohledu?
Já jsem hlavně rád, že jsem se tam vůbec dostal a budu rád za každý zápas.

Hecoval jste se nějak s Raskem?
My jsme se vlastně viděli až na rozbruslení před samotným duelem, kde jsme něco málo prohodili. Že kluci na nás budou koukat z Parkánu v televizi. (úsměv) To bylo asi jediné, protože jsme neměli společný hotel a vlastně jsme se neviděli.

Nemrzí vás, že jste nemohl trochu oddechnout?
Určitě mi to nevadilo. Je to reprezentace a ta je vždy něco víc, takže jsem rozhodně rád, že jsem tam byl.

Takže únavu neřešíte?
Co je to únava? (smích)

Na co se teď v trénincích nejvíce soustředíte?
Chceme se dostat zpátky do tempa, kde jsme skončili a pokračovat ve sbírání bodů. Protože to, co máme, nám nic nezajišťuje a musíme bodovat dál.

Ale s počtem bodů jste jistě spokojení…
Je dobré, že pár bodů máme, ale nic nám to nezajišťuje, do play-off je ještě daleko. Musíme makat dál, aby nám v závěru třeba nakonec něco nechybělo.

Hned po pauze vás čeká poslední Sparta, zápas to ale jistě jednoduchý nebude…
Určitě ne. Sparta vyměnila trenéra, vrátil se Jandač, pod kterým se jim dařilo. Určitě se budou snažit oživit Petra Tona, který pod ním dával hodně gólů, takže si myslím, že nic jednoduchého nás určitě nečeká.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!