Tomáš Vlasák #26

Tomáš Vlasák #26: Dnes to beru za velkou ztrátu

Plzeň - Sparta dokázala na svém ledě zastavit rozjeté indiány, kteří v předchozích patnácti duelech dokázali vždy bodovat. „My se ale musíme zvednout. Za stavu 1:0 pro nás jsme hráli, jako kdyby to bylo už 5:0. Musíme zase zpátky na zem,“ nehledá výmluvy neproduktivnější hráč indiánů Tomáš Vlasák.

„Sparta vyměnila kouče, přišel staronový trenér, který jim dá nový impulz, protože mužstvo se chce před novým trenérem vždycky ukázat, bude to těžké utkání. I když jsou poslední, kádr na to určitě nemají. V extralize není jednoduchého střetnutí.,“ prohlašovala před utkáním plzeňská šestadvacítka. A měla pravdu. Západočeši se sice brzy dostali do vedení, ale druhou branku již nepřidali. „My jsme bohužel nepřidali druhý gól, začali jsme si s pukem více hrát. Sparta nás potrestala za naší laxnost,“ popisuje a dodává. „Je to velká ztráta, protože při vší úctě ke Spartě, dnes měli snad tři střely na branku v první třetině. Dnes to beru za velkou ztrátu.“

Vyhlášený šikula se ve sparťanském chrámu prezentoval krásným sólem, když prošel přes několik protihráčů, kýženou branku ale nepřidal. „Chtěl jsem jít do blafáku, dostal jsem se ale nakonec příliš blízko bráně. Gól to nebyl, takže to bylo provedené špatně,“ krčil rameny. Sedmatřicetiletý útočník ale po duelu moc dobře věděl, že jeho tým dnes body do tabulky rozhodně přidat mohl. „Šancí jsme měli dost, sami jsme ale Spartu postavili na koně,“ nekličkoval a uznal, že domácím pomohl i gólman Neurvith. „Držel Spartu, to je jasné. My se ale musíme zvednout, za stavu 1:0 pro nás jsme hráli, jako kdyby to bylo už 5:0. Musíme zase zpátky na zem,“ dodal a závěrem povídání již nakoukl k pátku, kdy do ČEZ Arény zavítá Kometa Brno. ,,Mají výborné mužstvo, velké obránce, takže očekávám trošku řežbu."