Preview 26.kolo

Do Třince aneb Jeden komín zléva, druhý komín zpráva, mezi komináma hokejová sláva!

Plzeň - Přesně těmito slovy začíná hokejová hymna Ocelářů a má pravdu! Poslední souboj první poloviny základní části čeká na indiáni v rámci šestadvacátého kola v Třinci. Souboj dvou nejlepších útoků ligy je zároveň i soubojem dvou nejproduktivnějších hráčů soutěže.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Werk aréna, Třinec
30. listopadu 2012
26. kolo hokejové Tipsport extraligy

Minulý rok se celky potkaly čtyřikrát. Nejprve v rámci devátého kola, když střetnutí hostil Třinec. Po velikém boji ani šedesát minut o vítězi nerozhodlo, ale prodloužení nakonec nemělo dlouhého trvání. Po minutě a 44 vteřinách o úspěchu domácích barev rozhodl Peterek v oslabení. Reparát svěřenci kouče Jelínka zvládli. Branky padaly až ve druhé polovině zápasu a byly pouze čtyři, ale protože indiánské byly hned tři, mohli Západočeši slavit i stejný počet bodů. 7.2.2010 je datum kdy naposledy modrobílí vezli z Werk areny všechny body a na ledě je neuhráli ani tentokráte. Třinec bezchybným výkonem dokráčel k výhře 3:0. Jenže pro neoprávněný start mladého Pavlíka bylo utkání kontumováno ve prospěch Plzně. Poslední vzájemný duel v polovině února skončil po velké přestřelce lépe pro modrobílé – 7:5. Letos lépe začala Plzeň, která doma uspěla 4:2. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

První polovina

Když rozdělíme první půlku zápasů základní části na čtvrtiny zjistíme, že obě jsou jako den a noc. V úvodních třinácti střetnutích totiž Oceláři pouze čtyřikrát nebodovali – s Kometou, Zlínem, na Kladně a v Plzni. Naopak poté ve dvanácti utkáních pětkrát uspěli a sedmkrát nebodovali. Zajímavostí je i fakt, že pouze dvakrát nerozhodlo o vítězi duelu Třince šedesát minut – na Slavii a s Libercem a vždy Slezané brali druhý bodík. Naposledy tomu tak bylo v rámci dvanáctého kola před měsícem a půl. Sumasurám z toho máme 25 utkání s bilancí 14 výher a jedenáct porážek.

Změny v kádru

Z Phoenixu přišel týmu pomoci Rostislav Klesla, ovšem podobně jako Rask se nedávno vrátil zpět do zámoří, odkud se vrátí, pokud NHL nezačne. Z hostování se vrátill Vojtěch Polák, který ovšem obratem zamířil do Karlových Varů. Naopak do Českých Budějovic zamířil Ladislav Kohn a Rostislav Marosz do Trenčína. Střídavé starty má vyřízené v Olomouci Erik Hrňa.

Růžička vs. Vlasák

Šestadvacetiletý talent proti sedmatřicetiletému mazákovi. Berounský rodák proti Pražákovi. Na dresu mají sedmadvacet a šestadvacet. Sparťan proti Slávistovi. Jeden se vrátil po roce z Chabarovsku, druhý zase prakticky po roční pauze zaviněné zraněním. I to bude souboj Třince s Plzní, dvou nejlepších útoků ligy a zároveň i dvou útočníků, protože se proti sobě (možná) postaví lídr kanadského bodování Martin Růžička 43 (24+19) proti Tomáši Vlasákovi 37 (11+26). Zatím co třinecký šikula je na vše „sám“, protože v první dvacítce nejproduktivnějších hráčů je již pouze centr z útoku Radek Bonk, plzeňský šikula má na pomoc hned trojici hráčů – Gulaše, Straku a Kováře.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 40
Počet vstřelených branek: 88
Počet inkasovaných branek: 69
Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 43 (24+19)
Nejlepší střelec: Martin Růžička - 24 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Bonk – 20 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Zíb - 54 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Lukáš Galvas +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Josef Hrabal -14
Hamerník Peter – 1119 minut / pr. 2,73 , 92.68%
Hrubec Šimon – 388 minut / pr. 2,47 , 93.75%



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 50
Počet vstřelených branek: 89
Počet inkasovaných branek: 58
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 37 (11+26)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 16 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 26 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 97 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +21
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -9
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Marek Mazanec – 290 minut / pr. 2,28 , 92,76%
Adam Svoboda – 252 minut / pr. 2,86 , 90,98%

Výsledky posledních zápasů:

Bílí Tygři liberec 2
HC Oceláři Třinec 1
(0:0, 1:0, 1:1)






Branky a nahrávky: 23. Pospíšil (Nedvěd, Čutta), 43. Pospíšil (Bárta) - 46. Adamský.
HC Oceláři Třinec: Hrubec - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Klouček, Lojek, Podešva - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Zagrapan, Adamský - Rákos, Polanský, Klimenta - Hrňa, Peterek, Orsava.



HC Škoda Plzeň 4
PSG Zlín 2
(0:1, 1:0, 3:1)





Branky a nahrávky: 34. Balej (Kovář, Kratěna), 43. Gulaš (Vlasák, Straka), 51. Gulaš (Vlasák, Marušák), 54. Straka (Gulaš) - 12. Balaštík (Leška, Köhler), 57. Okál (Melenovský, Matějíček).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Marušák, St. Pierre, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Kratěna - Johnson, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Havlíček, Dvořák.