Ohlasy 26. kolo

Jozef Balej: Oba týmy věděly o své síle a dobře se připravily

Plzeň - Z dalekého Třince si Plzeň přivezla dva body za výhru v samostatných nájezdech. V základní hrací době ale diváci viděli jen dva góly, i když se od dvou útočných týmů očekávalo více branek. Pod tou jedinou plzeňskou je podepsán i Jozef Balej, který nakonec sám mohl v prodloužení rozhodnout, stejně jako plzeňský Kovář či třinecký Růžička ale neuspěl.

V pátečním zápase na ledě Třince dominovaly dobře připravené obrany. Přestože se setkaly dva ofenzivně laděné celky, v jejichž středu najdeme hned pět hráčů z první desítky kanadského bodování, skončilo utkání po základní hrací době 1:1. Podle Jozefa Baleje to bylo způsobené tím, že si oba týmy jsou dobře vědomi síly svého soupeře. „Každý se snaží být opatrný, oni mají super ofenzivní tým a my jsme se snažili jim to kazit a hrát tu svoji hru, kterou hrajeme venku, abychom obdrželi co nejmíň gólů. To se podařilo, a proto vezeme domů dva body,“ pochvaloval si autor jedenácti extraligových gólů dobrou obrannou práci svého týmu.

Úvod zápasu přitom vůbec nevypadal na to, že diváci měli vidět jen dva góly ze hry. Hned ve druhé minutě se prosadil svým typickým způsobem Peterek a jen o chvíli později zvonila za Mazancem tyč po Polanského dělovce. To Škodováci měli velké problémy proti napadajícím Ocelářům vůbec udržet puk, natož ohrozit znuděného Hrubce na druhé straně. „To aktivní napadání je jejich styl tady, my jsme o tom věděli, že oni zavírají mantinely a chodí tam dvěma hráči a hned to otáčejí. Z toho chodí do rychlých protiútoků, dobře to bylo vidět na té první třetině, tam jsme trošku ještě chrápali (úsměv). Oni nás zamknuli u naší brány a my jsme pořádně neměli do desáté minuty ani střelu na bránu,“ popsal začátek zápasu autor gólové asistence.

Nejen první minuty úvodní části, ale i start druhé třetiny ovládli domácí a přikovali hráče Plzně před vlastní branku. „Nevím, čím to je, ale asi taková opatrnost, každý se snaží neudělat chybu a nedostat soupeře do šance.“ To v prodloužení už vypadala hra úplně jinak a více ze hry měli Západočeši. Ve třech velkých šancích se zjevil autor jediného plzeňského gólu, Jan Kovář, ale ani jedno na Hrubce nevyzrál. Možnost rozhodnout ještě před nájezdy měl i Jožo Balej, ani jemu se ale nepodařilo svoji příležitost zužitkovat. „V té šanci už sem byl hodně blízko u gólmana. Snažil jsem se přehodit si puk z bekhendu na forhend a zvednout to nad něj, jenomže mi to trošku skočilo na sněhu a místo nahoru jsem to dal po zemi, takže to chytil,“ popsal dramatický moment plzeňský útočník.