Ohlasy 27. kolo

Bude to ještě hodně zajímavé, slibuje Kratěna

Ondřej Kratěna dnes rozhodl o tom, že všechny body zůstanou ve velice zajímavém a napínavém duelu v Plzni. O drama se především starali oba výborní gólmani. Jak na straně domácích v osobě Mazance, tak na hostující části kluziště v explzeňském Francouzovi. "Nikdo nemůže čekat, že nějaký tým bude válcovat jiný. Všechno je hodně vyrovnané a bude to ještě zajímavé," slibuje střelec vítězné branky.

Nebál jste se v závěrečných minutách, že Litvínov dotáhne stíhací jízdu a vyrovná?
(Bez váhání) Nebál. Mazi chytal celý zápas výborně a na konci to tam prostě zavřel. Je pravda, že nás roztočili, puk nám tam létal po všech stranách a bylo toho hodně. Na druhou stranu ale žádná vyložená šance nepřišla.

Až na ten závěr jste ale Litvínov poměrně přehrávali…
Tak o nich je známo, že jsou hodně ofenzivně ladění a snaží se tlačit se dopředu. Samozřejmě jsme navíc měli i respekt před jejich posledními výsledky. Ale my jsme se na ně opravdu dobře připravili a bylo to na ledě vidět.

Jak z vašeho pohledu vypadal váš vítězný gól?
Z mého jednoduše. Předcházela mu skvělá akce od mých spoluhráčů a já už prostě do puku jen plácl. Byli jsme rádi, že se nám povedlo tuhle branku vstřelit, protože jsme soupeři odskočili na dva góly a do kabiny šli klidnější.

Vaše poslední výsledky končí často hodně natěsno. Čím to?
Liga je celkově hodně vyrovnaná, a tak se nedá čekat, že někdo někoho bude válcovat. Samozřejmě se stane, že některý zápas prostě vybočí, ale jinak většina utkání končí takhle. Prostě o gól.

Pociťujete v soutěži i to, že jsme ve druhé polovině?
V podstatě ne. Tabulka se nijak neroztrhala, úspěšní se nijak neoddělili a nevybočili. Pozice jsou od sebe vzdáleny na pár bodů a každá výhra nebo prohra vás může nakopnout nebo naopak srazit. Každopádně to je a bude ještě velice zajímavé.