Ohlasy 30.kolo

Doslova jsme utkání dohrávali na deset lidí, popisuje Martin Straka

Plzeň - V posledním zápase před reprezentační pauzou dokázal zraněními zdecimovaný tým indiánů prolomit prokletí KV Areny. ,,Věděli jsme, že nás čeká poslední utkání před reprezentační přestávkou a nemáme se proč šetřit. Doslova jsme utkání dohrávali na deset lidí," popisuje kapitán Martin Straka.

„Dlouhodobě se nám ve Varech nedařilo. Teď jsme zabojovali a odvážíme si tři body. Máme z toho velikou radost,“ usmíval se Straka po utkání.

Rozhodujícím faktorem byly přesilové hry. Hlavně ty, kdy měl jeden nebo druhý celek výhody dvou mužů v poli. Energie dokázala využít jednu ze čtyř možností. Škoda pak jednu z jedné. „Obecně těch vyloučených bylo moc. Já to komentovat nebudu. To by měl posoudit někdo jiný. Já tu od toho nejsem. My jsme jednoduše čekali na svojí šanci, kterou jsme dokázali využít,“ přidal kapitán indiánů s úsměvem.

Martin Straka společně s Honzou Kovářem a Milanem Gulašem téměř neslezli z ledu. Hnali Plzeň nejprve za vyrovnáním a posléze za vítězstvím. „Máme hodně zraněných. Tomáš Vlasák, Jirka Hanzlík, Pepík Balej, Jakub Jeřábek nebo Tomáš Slovák. Ty jsou všichni jsou mimo hru. Věděli jsme, že nás čeká poslední utkání před reprezentační přestávkou a nemáme se proč šetřit. Trenér vsadil na hráče, kteří mají formu a já jsem jenom rád, že jsme dokázali takto těžké utkání otočit. Doslova jsme utkání dohrávali na deset lidí,“ popisuje čtyřicetiletý veterán samotný závěr zápasu.

Indiáni se v posledních minutách doslova vyždímali ze všech sil a po zásluze byli od svých fanoušků odměněni. „Derby je vždycky trošičku vyhecovanější. Máme to do Varů kousek a je to vždy boj,“ popisuje atmosféru.

Dlouhodobě se ale Škodovce v KV Areně nedaří. „Prostě to tak je. Někoho porazíte pokaždé, na někoho neumíte. My to máme zrovna ve Varech. Za tu dobu, co mají novou halu, tak je to naše snad druhé vítězství. Bohužel se s tím nedá nic dělat, ale prostě to tak je. My můžeme být jen šťastní, že jsme to trochu srovnali,“ říká.

Po hodně dlouhé době dokázal západočeské derby hostující celek. V posledních sezonách se ani jednomu celku venku nedařilo. „Jak už jsem řekl, nám to nejde ve Varech a na druhou stranu jim to nejde u nás. Tak to prostě je,“ uzavírá kapitán Martin Straka.