Ohlasy 32. kolo

Nesmíme mít tolik vyloučených, apeloval Adam Svoboda po zápase ve Vítkovicích

Plzeň/Ostrava - Na poslední utkání před Vánoci zajížděla Plzeň netradičně v sobotu do Vítkovic. Domácí připravili Plzni rychlé uvítání do 32. kola. Už ve druhé minutě Vítkovice vedly. Plzeň i za pomoci gólmana Svobody vždy skóre dotáhla a nakonec dokázala v Ostravě ukrást dva body za výhru v prodloužení. "Nebýt tolika trestů, mohli jsme vyhrát v základni hrací době," myslel si po zápase Adam Svoboda.

V sobotu proti Vítkovicím si Adam Svoboda rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce a zákroků. Hned ve druhé minutě zápasu ho sice překonal Vladimír Svačina, od té doby už ale inkasoval po zbytek zápasu pouze dvakrát a byl velkou oporou svého týmu. Celkem si připsal 38 úspěšných zákroků. "Jsem rád, že jsem si hodně zachytal. Druhou třetinu už jsem se cítil dobře, neměl jsem sice nějaké těžké zákroky, ale i ty lehčí jsou pro mě teď důležité", svěřil se plzeňský gólman. Hodně práce měl maskovaný muž v indiánském dresu také proto, že Plzeň měla celkem 12 vyloučených hráčů. Vítkovice si tedy zahrály spoustu přesilových her. "Myslím, že kdybychom neměli tolik vyloučených, mohli jsme ten zápas vyhrát v základní hrací době," žehral Svoboda na často zbytečné fauly svých spoluhráčů. Jednou byl dokonce vyloučen i on sám.

První vítkovický gól musel potvrdit až videorozhodčí. Adam Svoboda však ani jeho konzultaci nepotřeboval. Sportovně po utkání přiznal, že věděl, že Svačina gól vstřelil. Jiný verdikt tedy brankář západočeského týmu ani nečekal. "Trefil mě do břicha, já jak teď hodně posiluju, tak mám břicho jako kámen, odrazilo se to od něj," zažertoval Svoboda dokonce po utkání. "Jejich hráč tam dobře stál, podrazil mi hokejkou nohy, dorazil puk za mě. Ještě jsem po něm zkusil sáhnout, ale věděl jsem, že to bude gól," pokračoval k této situaci ještě. Svobodovi se chytalo o dost lépe než v předchozím zápase. "Už jsem se cítil líp, než proti Liberci. Ale bylo by divné kdyby ne. Každý zápas bude znát," prohlásil.

Nyní má před Adam Svoboda dva dny volna. "Hned včera po utkání, po návratu v noci do Plzně jsem sedal do auta a jel jsem domů. Máme dva dny volna, budu je trávit s dětmi a rodinou," těší se staronová plzeňská brankářská jednička na Vánoce s rodinou.