Preview 33.kolo

Konec pohody a klidu, přijíždí Sparta!

Plzeň – První utkání z domácí třízápasové série načte pražská Sparta. Ta sice letos v extralize neobklopuje přední příčky v tabulce, ovšem zápasy mají svůj náboj a fanoušek si vždy přijde na své. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy přímo do ČEZ Arény!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
26. prosince 2012
33. kolo hokejové Tipsport extraligy

Vzájemné zápasy Plzně a Sparty z loňské extraligové sezóny jasně vyznívají pro pražský tým. Prvním střetnutím bylo až 14. kolo, a v něm Sparta na svém ledě jednoznačně zvítězila 4:1. Jednalo se v té době o souboj o první příčku, na které po zápase vystřídala Škodovku právě Sparta. Druhé utkání bylo odložené první kolo a i v něm zvítězil pražský celek, i když až po nájezdech. Plzeň celý zápas dotahovala a díky vyrovnání Martina Straky v 59. minutě brala alespoň bod. Jediné vítězství indiánů se urodilo ve 27. kole na západě. Plzeň od začátku vedla a nakonec zvítězila jasně 5:2. Poslední slovo ale měli Sparťané, když na domácím ledě porazili svého soupeře opět po nájezdech, tentokrát 4:3. Letos začali Západočeši lépe, v krásném utkání uspěli před svými fanoušky 5:4. Jenže v odvetě dokázali Pražané zastavit patnáctizápasovou sérii indiánů s alespoň jedním získaným bodem, ve vyrovnaném utkání rozhodl necelé tři minuty před koncem Sekáč. Jaké drama nám oba týmy nachystají nyní?

Příchody a odchody

Špatné výsledky Sparty v extralize přiměly vedení k velké řadě změn. Tou nejvýznamnější je asi zřejmě odvolání trenéra, když Václava Sýkoru nahradil Josef Jandač. Z Washingtonu do týmu zavítal gólman Michal Neuvirth, na měsíční hostování pomohli ze Lva Sekáš s Tomášem Rachůnkem, z Liberce zase Vantuch. Obranu vyztužil Karel Pilař z Doněcku, Petr Gřegořek z Karlových Varů a Tomáš Mojžíš ze Lva. Rytíř Hovorka zase rozšířil útočné šiky. Z těch totiž odešel do Litoměřic Sacha Treille, obránce Travis Gawryletz zase zamířil do Pardubic.

První polovina

Sparťané odstartovali jubilejní dvacátý ročník Tipsport extraligy doslova tragicky. V úvodních třinácti duelech si na své konto připsali pouhopouhých osm bodů! Dokázali uspět pouze s Pardubicemi, Vary a v Liberci. Pak se ale vše začalo pomalu obracet. V následujících osmnácti zápasech totiž pouze pětkrát nebodovali a aktuálně drží sérii pěti vítězných duelů! Naposledy svěřenci kouče Jandače padli s Vary druhého prosince.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 10.
Počet bodů: 45
Počet vstřelených branek: 93
Počet inkasovaných branek: 95
Nejproduktivnější hráč: Petr Ton (13+14) a Jaroslav Hlinka (9+18) oba 27
Nejlepší střelec: Ton, Tenkrát - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Hlinka – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: David Kočí - 95 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Vladimír Sičák +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Gřegořek -9
Gólmani:
Michal Neuvirth – 1190 minut / pr. 2,57 , 92,46%
Marek Schwarz – 631 minut / pr. 3,52 , 89,95%
Vojtěch Sedláček – 39 minut / pr. 4,62 , 85,00%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 63
Počet vstřelených branek: 109
Počet inkasovaných branek: 76
Nejproduktivnější hráč: Milan Gulaš 44 (23+21)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 28 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 126 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Milan Gulaš +24
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -9
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Marek Mazanec – 599 minut / pr. 2,10 , 93,40%
Adam Svoboda – 380 minut / pr. 3,16 , 90,70%

Výsledky posledních zápasů:

HC Sparta Praha 4
HC Oceláři Třinec 2
(2:0, 1:0, 1:2)





Branky a nahrávky: 9. Pacovský (Hlinka, Ton), 18. S. Treille z trestného střílení, 40. Sekáč (Hovorka), 58. Bahenský (Ton) - 51. Růžička (Bonk, Zagrapan), 52. Rákos (Květoň, Hudler).
HC Sparta Praha: Neuvirth - Pilař, Sičák, Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Vallin, Krstev - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Tenkrát, Přibyl, I. Rachůnek - Hovorka, Broš, Sekáč - S. Treille, Bahenský, Forman - od 41. navíc Foster.



HC Vítkovice Steel 3
HC Škoda Plzeň 4sn
(2:2, 0:0, 1:1 – 0:0)




Branky a nahrávky: 2. Svačina (Huna), 17. Burger (Roman, Barinka), 46. Burger (Káňa, Húževka) - 13. Dvořák (Havlíček), 18. Gulaš (Vlasák, Straka), 44. Pletka z trestného střílení, 64. Kovář (Straka, Gulaš).
HC Škoda Plzeň: Svoboda - Hanzlík, Růžička, Mozík, Jeřábek, Marušák, St. Pierre - Gulaš, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Balej - Lev, Kašpařík, Pletka - Dvořák, Havlíček, Johnson.