Ohlasy 36.kolo

Naštěstí jsme snížili do konce první třetiny, ohlíží se dvougólový Kovář

Plzeň - Nejlepším hráčem utkání nemohl být nikdo jiný, než útočník Jan Kovář. A když jede se svým týmem na jih Čech, všichni se začnou zaměřovat na jeho bratrovražedný souboj s budějovickým gólmanem a starším bratrem Jakubem. A v pátek zase tento minizápas vyzněl lépe pro plzeňského hráče. Svému bratrovi v masce dokázal Jan tentokrát dát dva góly, z toho jeden z nařízeného trestného střílení.

Honzo, věděl jste dopředu, jak provedete svůj nájezd proti Jakubovi?
Trochu ano. Zkoušel jsem to mezi nohy dolů a to mi vyšlo. Ale Kuba chytal výborně, dokonce nám tam čapnul i pár gólů. Potvrzuje se, že je to asi opravdu dobrý gólman (smích).

Tušíte, kolikátý kolikátý gól jste bráchovi vsítil?
Tohle vím docela přesně, je to už můj sedmý gól v lize a druhý úspěšný nájezd. První dva roky to bylo mezi námi docela vyrovnané, ale pak už mi to za něj padalo (usmál se podíval se vedle sebe, kde právě dával rozhovor Jakub Kovář).

Co vám pomohlo překonat začátek zápasu, který jste trochu zaspali?
Naštěstí jsme dali do konce první třetiny branku a snížili na 2:1. Pak jsme začali asi i více bruslit, náš hokej vypadal jinak - lépe. Paradoxně jsme začali hrát to, co jsme chtěli, až od druhé třetiny. Ale tak to mělo být již od samotného začátku.

Věděli jste, že Budějovicím chybí Martin Hanzal, Andrew Ference a pak následně i Václav Prospal. Tušili jste, že máte větší šanci na výhru?
Je jasné, že jím kluci hodně pomáhají a hrají výborně. Mountfield má kvalitní mužstvo, hlavně v ofenzivě a my jsme si na ně museli dávat pozor. Naštěstí dal Kašpi uklidňující gól a trošku se jim pomstil.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!