Ohlasy 37. kolo

Pavel Kašpařík: Tři body do tabulky jsou stejné i bez Jágra

Plzeň – Škodovka dosáhla na domácím ledě opět na plný tříbodový zisk. Tentokráte to odneslo Kladno, hrající už bez hráčů z NHL – tedy Jágra,Tlustého a zraněného Plekance. Do utkání ale indiáni nevstoupili vůbec dobře a brzy inkasovali. Mužstvo se však dokázalo oklepat, už poněkolikáté otočilo vývoj utkání a prokázalo svoji sílu, díky které se drží na vrcholu ligové tabulky.

K dnešní výhře Plzně přispěl povedeným výkonem, okořeněným dvěma asistencemi, Michal Dvořák. „Oni hráli výborně. Kolikrát když hvězdy odejdou, tak se ti kluci chtějí ukázat a hrají pak ještě lépe. Pro nás to bylo možná trochu těžší psychicky a asi došlo k určitému podcenění, ale důležitá je výhra,“ uvědomuje si Dvořák.

První třetina se indiánům jako v posledních utkáních opět příliš nevydařila a po několika chybách byli nakonec rádi za přestávkový nerozhodný stav. „Uvědomili jsme si ty chyby, je dobře že na nás trenéři neřvali. Ta druhá třetina pak vypadala úplně jinak.“ Dvořák se kromě dvou asistencí blýskl také individuálním sólem, při kterém ke vstřelené brance moc nechybělo. „Blízko gólu jako vždy,“ hodnotí své počínání s nadsázkou plzeňský útočník.

Stávka v NHL končí a hvězdy se vracejí do zámoří. „Je těžké hodnotit, jak se ta extraliga změní. Mladí kluci, kteří třeba nedostávali tolik šancí, se naopak mohou bez hvězd semknout a hrát lépe než s nimi,“ hodnotí situaci Dvořák.

„Snažím se hrát co nejlépe, hlavně v těch důležitých částech, například v oslabení. To pak týmu pomůže. Mám radost, že jsme vyhráli, ale musí nám to vydržet. Zatím to jde, tak uvidíme. Ukáže se, jestli jsme silnější než vloni,“ zakončil třiatřicetiletý forvard.

V utkání se stejně jako v minulém kole na ledě Mountfieldu prosadil Pavel Kašpařík „Těšili jsme se na Jágra a doufali jsme, že přijede. Není lehké to pak v takové situaci nepodcenit, někde v hlavách to člověk vždycky má. Neměli bychom to připustit a říkali jsme si to předem, ale stejně nám ten start nevyšel. Naštěstí dali jen jeden gól a nám se podařilo rychle vyrovnat,“ hodnotí situaci kolem utkání s Kladnem Kašpařík.

Skoro už tradičně se domácím opět nevydařil vstup do utkání. „Nevíme, proč se nám nedaří první třetiny, ale jsme rádi, že se nám zatím daří zápasy otáčet a vracet se do nich. Nepolevujeme a to svědčí o kvalitě týmu. Nemůžeme se ale spoléhat na to, že to tak půjde do konce sezony,“ uvědomuje si úspěšný střelec.

„Do poslední chvíle nikdo nevěděl, jestli Jarda přijede. Dozvěděli jsme se to vlastně až těsně před zápasem, ale do poslední chvíle jsme věřili, že přijede. Do tabulky jsou to ovšem stejné tři body, ať už tu Jágr byl nebo ne,“ dodává Kašpařík zkušeně.