Preview 41.kolo

Jeden z nejlepších útoků ligy proti nejlepší obraně!

Plzeň – Indiánům se dostalo během náročného programu pár dní volna, to ale končí duelem jednačtyřicátého kola, kdy doma přivítají pražskou Slavii, se kterou si prozatím Západočeši rozdělili body v poměru pět ku čtyřem. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy přímo do ČEZ Arény!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SLAVIA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
18. ledna 2013
41. kolo hokejové Tipsport extraligy

Minulý se oba týmy potkaly pětkrát. Nejprve v rámci European Trophy, kdy duel sešívaných a indiánů hostil pražský Eden. Plzeň zvládla drama třetí třetiny a odvezla si na západ Čech výhru 5:3. Výsledek zopakovala i v rámci sedmého kola, když nedovolila v celém zápase svěřencům kouče Růžičky snížit na méně než dvě branky. A hattrick završili Západočeši počátkem listopadu, kdy vyrabovali slávistický led znovu, tentokráte po výsledku 3:0. Nejinak si vedli svěřenci kouče Jelínka i před svými fanoušky. Hosté sice dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ovšem v 59. minutě vše rozsekl Tomáš Vlasák. Předposlední vzájemný duel skončil přesvědčivou výhrou indiánů 5:2, přestože ještě pět minut před koncem to bylo pouze o gól. Na tuto úctyhodnou sérii navázali indiáni výhrou 3:1 v Praze, avšak doma neudrželi dvoubrankové vedení a podlehli v nájezdech, stejným skóre (2:3sn) pak i v Praze. Máme tedy na co navazovat....

Změny v kádru

Při výluce v NHL přispěchal Slavii na pomoc Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. Zatím co prvně jmenovaný dezertoval do pražského Lva již v listopadu, jeho o dva roky mladší kolega vydržel až do ledna. Krátkodobou výpomocí pomohl i Jaroslav Bednář. Navíc přišel z Popradu Dávid Skokan a z Liberce Jan Holub. Nejnovějšími posilami jsou pak slovenský zadák Jaroslav Koma a Petr Šenkeřík ze Zlína. Směrem Liberec putoval Tomáš Pospíšil, Jakub Krejčík vyrazil za rubly do Lva a střídavé starty si v Havlíčkově Brodě vyřídil Tomáš Micka.

Tři čtvrtiny

Začátek sezóny byl pro Slavii doslova katastrofou. V Prvních pěti utkáních brali svěřenci kouče Růžičky pouze tři body za vítězství na Kladně. Pak ovšem sešívaní zabrali a v prvních třinácti duelech již nebodovali pouze ve Vítkovicích. Druhá čtvrtina byla prakticky na chlup stejná, když Pražané nebodovali v Litvínově, Pardubicích, Českých Budějovicích, Zlíně a s Vítkovicemi. Dalších třináct zápasů je ovšem ve znamení výher, import bodů neproběhl pouze s Brnem a v Třinci a Slavia tak nyní obklopuje již čtvrtou příčku, navíc má dva zápasy k dobru a může být klidně druhá!

Akce pro něžné pohlaví

Plzeňští indiáni připravili pro svoje fanynky slevovou akci. Na zápas HC Škoda Plzeň – HC Slavia Praha, který se odehraje dne 18.1.2013 od 18.15 hod. mají ženy a dívky vstupenku ZADARMO. Vstupenky jsou k dispozici pouze na pokladně ČEZ Arény v Plzni, Štefánikovo nám. 1.

Samozřejmostí je, že jedna osoba si může vyzvednout pouze jednu vstupenku.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Slavia Praha:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 65
Počet vstřelených branek: 102
Počet inkasovaných branek: 84
Nejproduktivnější hráč: Vladimír Sobotka 25 (10+15)
Nejlepší střelec: Tomáš Hertl - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Vladimír Růžička - 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Kadlec - 78 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Kadlec +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Skokan, Beňovič, Krejčík -4
Gólmani:
Dominik Furch - 1235 minut / pr. 2,19 , 92.51 %
Kopřiva Miroslav – 1077 minut / pr. 2,01 , 92.84%



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 80
Počet vstřelených branek: 132
Počet inkasovaných branek: 92
Nejproduktivnější hráč: Milan Gulaš 53 (26+27)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 26 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 34 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 126 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Milan Gulaš +28
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -10
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Adam Svoboda – 867 minut / pr. 2,49 , 92,77%
Marek Mazanec – 599 minut / pr. 2,10 , 93,40%

Výsledky posledních zápasů:

HC Slavia Praha 3
PSG Zlín 2pp
(1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)






Branky a nahrávky: 2. Hertl, 23. Žejdl (Alinč, Krenželok), 61. Kolařík (Kempný, Jelínek) - 23. Holík (Veselý, Okál), 30. Leška (Balaštík).
HC Slavia Praha: Furch - Kolařík, Kempný, Kuboš, Dresler, Beňovič, Kučný, Knot - Jelínek, Alinč, Krenželok - Hertl, V. Růžička, Sklenář - Skokan, Žejdl, Tomica - Stránský, Klhůfek, Poletín – Trdlovec.



HC Verva Litvínov 2
HC Škoda Plzeň 1sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)





Branky a nahrávky: 18. Kubát, rozhodující sam. nájezd Lukeš - 27. Gulaš (Vlasák).
HC Škoda Plzeň: Svoboda - Hanzlík, Jeřábek, Havíř, St. Pierre, Boháč, Růžička - Gulaš, Straka, Vlasák - Lev, Kovář, Pletka - Balej, Kašpařík, Dvořák - Hollweg, Havlíček, Johnson.