Preview 48.kolo

První se postaví poslednímu

Plzeň – Indiáni vyrážejí v rámci osmačtyřicátého kola na led nováčka z Chomutova. Západočeši ve všech třech duelech zatím splnili roli favorita, ovšem dva body již ztratili.


PIRÁTI CHOMUTOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Zimní stadion, Chomutov
15. února 2013
48. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňští se s novým přírůstkem do extraligové rodiny střetli už v rámci druhého přípravného utkání, které hostila jejich domácí aréna. Indiáni svého soupeře poměrně jasně přehráli a po brankách Baleje a Kováře zvítězili hladce 2:0, když si navíc Adam Svoboda připsal čisté konto. V odvetě v rámci devátého kola ale již nováček vytasil drápky. Vlasák sice již v první minutě otevřel skóre, ovšem Chomutov ještě do pauzy srovnal a stejný hráč tak musel rozhodnout až v prodloužení – skóre 2:1 i přesně ukazuje, v jakém poměru si oba soci rozdělili body. Souboj na severu Čech dospěl ještě dál a sice do nájezdů. Dva body zajistil pro indiány další dvougólový sniper - Kratěna. Poslední zápas roku 2012 ale již Západočeši zvládli na jedničku. Doma kralovali po výsledku 6:2, dvougóloví byl tentokráte Gulaš s Pletkou. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Dosavadní výsledky

Piráti zvládli extraligový start skvěle. V první čtvrtině pouze čtyřikrát nebodovali – s Kometou, v Třinci, s Kladnem a na Slavii. Pak ovšem začaly problémy. Další porce třinácti zápasů totiž znamenala pouhopouhé jedno tříbodové vítězství – doma s Třincem, jedno v prodloužení s Libercem a jediné na nájezdy v Českých Budějovicích. Ani druhá poloviny základní části není nijak oslnivá. Z jednadvaceti duelů totiž Piráti vyválčili dvaadvacet bodů, naposledy podlehli v Budějovicích 0:2.

Změny v kádru

Jak už to tak bývá, nováček v extralize v průběhu sezóny se změnami v kádru nešetří. Těm se nevyhnul ani hlavní trenér, když Antonika nahradil Jiří Čelanský z Kadaně. Týmu vypomohl v době výluky NHL Michael Frolík, Milan Jurčina či Jason Chimera, jepičí život měl i návrat Radka Dudy ze Ženevy, protože brzy zamířil do Liberce. Tým posílil i o Yoricka Treille ze Sparty (včera však nakonec odešel do Salcburku), Vojtěcha Kubinčáka z Litvínova, Tomáše Divíška z Brna, Jakuba Stehlíka ze Znojma a poslední posilou je na hostování Tomáš Káňa z Vítkovic.
Naopak v Komety hostuje Patrik Lušňák, Martin Lučka ve Vítkovicích. Zdeněk Ondřej přestoupil do Mladé Boleslavi, Jiří Doležel již trénuje Kadaň. V té si navíc navíc na střídavé starty mohou zahrát David Kampf, Daniel Lehnert, Jiří Fronk, Michal Dovina, Aleš Příhoda, Vítězslav Pelc, Libor Šulák a Tomáš Maštalířský.


Piráti Chomutov:

Postavení v tabulce: 14.
Počet bodů: 51
Počet vstřelených branek: 112
Počet inkasovaných branek: 161
Nejproduktivnější hráč: David Hruška 32 (18+14)
Nejlepší střelec: David Hruška - 18 branek
Nejlepší nahrávač: Lukáš Pulpán - 22 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Pulpán – 66 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Milan Kraft +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Miroslav Zálešák -18
Gólmani:
Matúš Kostúr      –  1451 minut / pr. 3,10 , 91,69%
Milan Řehoř       –  1039 minut / pr. 3,81 , 90,16%
Miroslav Hanuljak –   379 minut / pr. 2,53 , 93,16%
 

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 87
Počet vstřelených branek: 151
Počet inkasovaných branek: 114
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 53 (15+38)
Nejlepší střelec: Václav Pletka - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 38 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 126 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +27
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -13
Gólmani:
Rask Tuukka   – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Marek Mazanec – 946 minut / pr. 2,22 , 92,17%
Adam Svoboda  – 939 minut / pr. 2,68 , 92,11%
 

Výsledky posledních zápasů:

HC Mountfield 2
Piráti Chomutov 0
(0:0, 0:0, 2:0)





Branky a nahrávky: 49. Květoň (Langhammer, Ptáček), 51. Ptáček (Dej).
Piráti Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Pulpán, Palin, Bartejs, Ruta, Macháček, Jakub Stehlík, J. Mrázek - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Kraft, Hřebejk - Důras, Sikora, Hromas - Zálešák, Kůs, T. Káňa.



HC Kometa Brno 3
HC Škoda Plzeň 2sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)





Branky a nahrávky: 35. Svoboda (Dlouhý), 49. Hruška (Čermák), rozhodující nájezd Svoboda - 39. Kovář (Pletka, St. Pierre), 41. Pletka (Kratěna, Slovák).
HC Škoda Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo, Mozík - Vampola, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Balej - Hollweg, Dvořák, Lev.